REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Şefa APIA, cu toată familia angajată la stat, CONDAMNATĂ pentru luare de mită!

Şefa APIA, cu toată familia angajată la stat, CONDAMNATĂ pentru luare de mită!

Replica API 7 iulie 2016 | 00:31 861

Cristina Gherghişan, directorul adjunct al APIA Tulcea la data faptelor, a fost condamnată pentru luare de mită! Aceasta a primit 5 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta (director executiv adjunct al APIA, Centrul judeţean Tulcea). În acelaşi dosar, Grigore Traian a primit 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare, iar Sandu Toader - 2 ani cu suspendare.

"Impune inculpatului Sandu Toader să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Constanţa. În temeiul art. 93, alin. 3 c.pen.; Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Sandu Toader va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria mun. Constanţa sau AJOFM Constanţa pe o perioadă de 60 de zile", potrivit portalului instanţelor. De asemenea, inculpata Mariana Rece a fost condamnată la 2 ani cu suspendare.

"Dispune confiscarea de la inculpata Gherghişan Cristina a sumei de 5000 lei, a unei cutii cu 5 parfumuri marca DIOR conţinând un flacon Miss Dior, 7,5 ml, un flacon J’adore, 5 ml, un flacon Dior Addict, 7,5 ml, un flacon Diorissime, 7,5 ml şi un flacon Forever and ever Dior, 7,5 ml sau contravaloarea acesteia dacă nu se mai găseşte, a unui parfum de 50 ml sau contravaloarea acestuia dacă nu se mai găseşte şi a unei truse de farduri – TESTER, de culoare neagră, marca LANCOME sau contravaloarea acesteia dacă nu se mai găseşte. Menţine măsura sechestrului asiguratoriu dispus prin ordonanţa din 05.06.2015, în limita sumei de 10.000 lei, asupra a jumătate din imobilul situat în mun. Tulcea, str. Miron Costin, jud. Tulcea, aflat în coproprietatea inculpatei Gherghişan Cristina", potrivit minutei. Decizia nu este definitivă.

În ordonanța procurorilor DNA Constanţa se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 lei de la administratorul unei societăți comerciale, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea și îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu ale acesteia. La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina a primit de la același administrator un plic ce conținea o sumă de bani.

În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Tulcea, a primit de la o persoană, în mod direct, pentru sine, foloase și a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu.

În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în aceeași calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la administratorul în fapt al mai multor societăți comerciale, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor de serviciu, astfel încât firmele respective să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea.

Citeşte şi: Şefa APIA reţinută pentru corupţie are toată familia angajată la stat

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102