REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.1° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

ȘEFII deconcentratelor i-au dat RAPORTUL președintelui Mihai LUPU

ȘEFII deconcentratelor i-au dat RAPORTUL președintelui Mihai LUPU

Replica API 16 septembrie 2021 | 19:56 1969

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a susținut miercuri, 15 septembrie 2021, la o conferință de presă, în cadrul căreia a fost prezentat raportul de activitate al instituției, precum și al instituțiilor subordonate.În acest sens, prezenți au fost o parte din directorii instituțiilor din subordine, aceștia prezentându-și rapoartele de activitate dar și ce planuri au pentru viitor.

Conferința de presă s-a desfășurat în sala Remus Opreanu, a Palatului Administrativ, cu participarea conducerii Consiliului Județean Constanța, a celor doi vicepreședinți Stelian Gima si Petre Enciu precum și a managerilor instituțiilor subordonate. La începutul conferinței de presă, președintele CJC a lansat un apel către cetățeni pentru a merge să se vaccineze: "Această pandemie ne-a obligat la multe restricții. Pe această cale, fac apel la toți cetățenii județului să meargă să se vaccineze. Doar 8% din cei nevaccinați fac forme ușoare. Cifrele sunt în creștere și asta ne preocupă cel mai tare. Vă rog să mergeți să vă vaccinați", a declarat președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.

Probleme vechi, descoperite prin audit

Conform președintelui CJC, în cadrul instituției s-a desfășurat un audit intern. De precizat este faptul că din cele 17 entități subordonate doar două își pot face auditul intern. În perioada 15.11.2020 - 15.09.2021 s-au realizat mai multe controale desfășurate la Consiliul Județean, la Teatrul de Stat, Teatrul Căluțul de Mare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța dar și la restul. Gradul de realizare a auditului a fost de 100%. Cele mai mari probleme au fost la regulamentul de organizare și funcționare al instituțiilor, la fișele de post care nu mai corespundeau și nu numai. La audit au fost efectuate și 12 acțiuni de control intern tematic la o parte din instituțiile subordonate.

140 de dosare pe rolul instanțelor

Au fost 140 de dosare pe rolul instanțelor, atât dosare civile, cât și dosare care vizează cercetarea penală a fostului președinte al Consiliului Județean.

Vicepreședintele Gima: „Perioada de la începutul mandatului a fost dificilă”

„Perioada de la începutul mandatului a fost dificilă. Din prima săptămână a mandatului a preluat activitatea pandemică, având în vedere că domnul președinte nu era în instituție din cauza unor probleme de sănătate. Am avut foarte multă treabă. A fost situația pandemică de gestionat, imediat a venit și sezonul de iarnă Împreună cu RAJDP am deszăpezit județul Constanța. Niciunul din drumurile constănțene nu a fost înzăpezit mai mult de câteva ore. Eu coordonez Direcția Generală Tehnică, de Urbanism și Teritoriu, Direcția de Turism, Direcția de Sănătate, Sport și Învățământ, Direcția de Transport și Compartimentul Sistem Integrat al Deșeurilor”, a declarat Stelian Gima, vicepreședintele CJC.

Stelian Gima

Managementul deșeurilor și patrimonial județului

Vicepreședintele CJC, Stelian Gima, a vorbit și despre sistemul integrat de management al deșeurilor dar și despre patrimonial județului. “În urma vizitelor de autorizare pentru anul în curs pentru POIM a fost o evaluare și s-a constatat ca derularea contractului nu a avut întârzieri (…) A fost demarat în urmă cu o lună și jumătate o activitate pe care nu a mai făcut o nimeni până acum: patrimoniu. Am spre verificare toate hotărârile care fac referire la patrimoniu, 200 la număr, pentru a avea o imagine cât mai reală a tot ceea ce înseamnă acest județ. Oricât de mult va dura, vom face eforturi pentru acest proiect privind patrimoniul județului”, a mai adăugat acesta.

Enciu: „Am scris și am pregătit proiecte de 15 milioane de lei”

Vicepreședintele Petre Enciu, responsabil cu Direcția generala de Proiecte din cadrul CJC, a vorbit despre proiectele găsite la preluarea mandatului și continuate: cinci proiecte pe cultură, reabilitarea drumurilor județene, extinderea Delfinariului, dar și despre cele la care lucrează în prezent. “Am scris și am pregătit proiecte de 15 milioane de lei, avem 7 proiecte aflate în evaluare. De asemenea, avem în vedere evaluare proiecte pe cultură, turism și patrimoniu avem, pe sănătate – proiecte estimate la 129 de milioane de euro și nu numai”, a declarat Petre Enciu.

Ionuț Ionescu: Deficit de 9 milioane de lei aproape acoperit

Managerul Spitalului Județean Constanța, Ionuț Ionescu, a vorbit despre posturile din spital, deficit dar și de proiectele pe fonduri europene ce sunt în plină desfășurare. Mai exact, la Spitalul Judeţean Constanța, în octombrie 2020, era un deficit de 9 milioane de lei, iar în august 2021, deficitul s-a micșorat la 3,6 milioane de lei. Tot acesta a prezentat un raport în care a inclus investițiile realizate în cadrul spitalului, departamentele modernizate, dar și despre gestionarea pandemiei de coronavirus. „Nu avem probleme pe partea de oxigen, noi avem o stație prin care producem oxigenul și un stocator care ne ajută în a gestiona problema oxigenului. Internările au crescut la peste 10.000 de persoane în iulie și la peste 12.000 în august”, a declarat managerul Spitalului Județean Constanța.

Ionuț Ionescu

RAJDP Constanța face pregătiri pentru iarnă

Dan Marin, managerul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, și-a prezentat și el raportul de activitate, și a vorbit, totodată, despre asfaltări, proiecte în desfășurare, proiecte de viitor dar și situații financiare. Șeful RAJDP a mai menționat că au început deja pregătirile pentru iarnă: „Avem în pregătire iarna anului 2021. Avem 57 de tone de motorină, utilajele au fost echipate cu anvelope noi dar și filtre și consumabile și avem și 236 de persoane, personal”, a spus șeful RAJDP, Dan Marin.

Planetariu hibrid, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, a vorbit despre proiectele ce se află în desfășurare, încasările care au fost de peste 9 milioane de lei, dar și despre un proiect amplu, de un milion de euro ce vizează construirea unui planetariu hibrid.

Adrian Bîlbă

Iată ce directori au mai fost prezenți

Reprezentanți ai instituțiilor subordonate prezenți au mai fost: Ion Constantin – director la Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, Doina Voivozeanu – director al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T.Burada”, Erwin Șimșenshon – director la Teatru de Stat, Aurel Palade - directorul al Teatrului Căluțul de Mare, Lelia Rus - director la Muzeul de Artă, Carmen Răducu, director DGASPC Constanța.

Aurel Palade

Aurel Mototolea

Urmăreşte aici:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voievozeanca, vai de mama ei.
0
0
aduceti o conducere performanta
2
0
ce raport ca sunt zero toti...la delfinariu e haos si mizerie, la protectia copiilor dna Raducu habar nu are pe ce lume traieste ..Lupu a numit numai incompetenti RUSINE dl Lupu ...
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212