REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Şeful personalului Casei Albe, citat ca martor în ancheta Congresului SUA pentru suspendarea preşedintelui Trump

Şeful personalului Casei Albe, citat ca martor în ancheta Congresului SUA pentru suspendarea preşedintelui Trump

Replica API 7 noiembrie 2019 | 00:00 358

Mick Mulvaney

Mai multe comisii ale Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA au emis marţi o citaţie pe numele şefului personalului Casei Albe, Mick Mulvaney, ca martor în ancheta pentru suspendarea preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters.

"Pe baza dovezilor adunate în ancheta pentru suspendare şi a unor informaţii publice, credem că deţineţi cunoştinţe şi informaţii semnificative, obţinute direct, relevante pentru ancheta Camerei privind suspendarea", i-au scris lui Mulvaney şefii comisiilor pentru afaceri externe, pentru serviciile de informaţii şi pentru supraveghere ale Camerei Reprezentanţilor.

Mulvaney ar trebui să compară în faţa anchetatorilor vineri.

Solicitată de Reuters să comenteze informaţia, preşedinţia Statelor Unite nu a răspuns imediat.

Administraţia Trump le-ea cerut oficialilor americani să nu colaboreze cu anchetatorii. Unii dintre cei citaţi au depus mărturie, alţii au refuzat.

Congresmenii democraţi se pregătesc să facă publice declaraţiile făcute în faţa lor de Kurt Volker, fost reprezentant special pentru negocierile cu Ucraina, şi de Gordon Sondland, ambasadorul american pe lângă UE. Aceştia şi secretarul pentru energie Rick Perry sunt cunoscuţi potrivit altor martori ca "three amigos" (trei prieteni) care au asigurat un canal de comunicare neoficial între Trump şi oficiali ucraineni. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia care se straduie sa il infunde pe Trump ar trebui sa spuna populatiei ce se intampla cu politica democrata dupa o eventuala cadere a lui. America va tinde sa fie o tara ca oricare alta. Iar China , India si statele arabe vor fi noii sefi mondiali. Probabil ca celebrul nivel de trai american, visul american va cam deveni mai spre cosmar asa.... Sub Obama s-a vazut ca unele programe nuerau capabile sa sustina nici servicii medicale de stat ca lumea. Le tot imbunatatea pana cand au vazut ca la ei nu merge asa. Iar pe plan extern, nasol rau.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212