REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Şeful Poliţiei Constanţa va fi iar paraşutat din alt judeţ?

Şeful Poliţiei Constanţa va fi iar paraşutat din alt judeţ?

Replica API 6 martie 2013 | 00:00 114

De la Bucureşti, nu se zăreşte nici un om capabil în teritoriu...

De la Bucureşti, nu se zăreşte nici un om capabil în teritoriu...

În timp ce conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa se dă peste cap să-şi demonstreze eficienţa, ba mai mult, organizează conferinţe de presă - una dedicată dejucării unei instigări la crimă, iar alta pentru a marca intervenţia unui poliţist care a salvat viaţa unui om -, la Bucureşti încă nu se simte nimeni. Ne referim aici la o eventuală decizie în privinţa unui concurs ori a unei numiri, în orice caz, ceva care să pună punct perioadei de interimat. Amintim că, din luna decembrie a anului trecut, la comanda IPJ Constanţa a fost împuternicit adjunctul Adrian Rapotan. De atunci şi până în prezent, au fost vehiculate "n" nume pentru postul "disponibil". Chiar şi comisarul-şef Adrian Rapotan ar putea deveni, cu "acte în regulă", şef al inspectoratului. De asemenea, se vehiculează că la conducerea IPJ trage tare să revină şi Dorin Colidiuc, în prezent adjunct al inspectoratului din Galaţi.

În privinţa lui Dorin Colidiuc, "măturat" din conducerea IPJ Constanţa şi instalat la Galaţi, se speculează că îşi vrea postul înapoi. Ori cel de adjunct ori chiar cel de comandant. Însă, există colegi şi "forţe politice" care nu l-ar mai vrea la Constanţa, zice gura lumii, aşa încât Colidiuc şi-ar căuta intrare în alte structuri, numai să revină acasă. Astfel, s-ar părea că lui Dorin Colidiuc i-ar conveni să lucreze inclusiv la Garda de Coastă, numai să revină în Constanţa, unde îşi are familia. Şi, dacă tot menţionăm Garda de Coastă, amintim că, de dată recentă, Adrian Tobă a devenit şeful Grupării Mangalia. El nu a exclus varianta ca, la următorul concurs pentru şefia Gărzii de Coastă, să şi candideze.

IPJ Constanţa, "repartizată" la PNL?

Revenind însă la IPJ Constanţa, ajungem la varianta cea mai puţin plăcută pe care Bucureştiul o ia în calcul: aducerea (din nou!) a unui comandant de inspectorat din alt judeţ! Surse din cadrul IGPR spun că o variantă de şef pentru IPJ Constanţa ar fi comisarul-şef Georgel Enescu. Dacă nu este o coincidenţă de nume, posibil ca acest Enescu să fie unul şi acelaşi cu fostul şef al IPJ Dolj, până în 2008. "Ministerul de Interne este al liberalilor şi se pare că şi numirea unui şef pentru IPJ Constanţa ar reveni tot liberalilor, chiar dacă, pentru echilibrul de forţe, unii se aşteptau ca ultimul cuvânt să îl aibă cei de la PSD", spun anumite surse din cadrul IGPR. Foarte interesantă remarca, având în vedere că aşteptările sunt altele, şi anume ca Poliţia (conducerea ei) să nu depindă de o recomandare politică.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108