REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SEMAFOARELE din Constanța pică rând pe rând! Intermitentul la dreapta nu mai funcționează de o lună!

SEMAFOARELE din Constanța pică rând pe rând! Intermitentul la dreapta nu mai funcționează de o lună!

Replica API 28 iunie 2018 | 00:00 757

A venit vara, iar traficul prin municipiul Constanța este infernal. Iar cum numărului în creștere al participanților la trafic se adaugă și defecțiunile din infrastructura rutieră, „rețeta” pentru nervii întinși, înjurături și incidente este gata! Șoferii constănțeni au constatat că, de aproximativ o lună, semafoarele adiționale de intermitent la dreapta au început să se defecteze, rând pe rând. În consecință, încă un motiv pentru a încurca fluența traficului!

Toate semafoarele din municipiul Constanța trebuie înlocuite! Subliniam acest aspect într-o ediție anterioară a „Replica de Constanța”, conform precizărilor reprezentaților Primăriei Constanța în septembrie 2017, în documentația realizată pentru obținerea unui preacord de finanțare de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru transformarea municipiului într-un Smart City.

Un prim pas, pentru realizarea modernizării și a unui management al traficului bine structurat și calculat, constă în schimbarea integrală a actulului sistem de semaforizare „cu unul performant”, arătau reprezentanții municipalității.

Căci, actualele semafoare sunt prea vechi și se defectează prea des. „La ora actuală, în municipiul Constanța sunt semaforizate un număr de 32 de intersecții. Patru din acestea sunt controlate de automate de dirijarea traficului fabricate înainte de 1998, echipamente pentru care nu se mai găsesc piese de schimb, iar o defecțiune majoră iminentă ar putea cauza blocarea acestor intersecții pe o perioadă nedeterminată.

Din celelelate 28 de intersecții, 18 sunt controlate de un model de automate de dirijare învechit, și nu sunt capabile de comunicație la distanță, tip remote, prin urmare nu pot fi dispecerizate sau prioritizate prin intermediul unui dispecerat de control trafic”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

„Totodată, din cauza numeroaselor intervenții/avarii în carosabil, cablajele care deservesc acest sistem de semaforizare au fost întrerupte de nenumărate ori, fapt pentru care acestea nu mai prezintă siguranță în exploatare, de multe ori întrerupându-se funcționarea semafoarelor, fără a detecta un defect clar”, se arată în aceeași documentație.

Intersecții unde nu mai funcționează semaforul intermitent la dreapta

Drept dovadă, de o lună, rând pe rând, se defectează semafoarele adiacente de intermitent la dreapta – galbene sau verzi, în funcție de modelul folosit – din intersecțiile municipiului Constanța. Intersecția străzilor I.C. Brătianu cu Th. Burada, Șos. Mangaliei cu strada Traian, strada Mircea cel Bătrân cu B-dul Mamaia, B-dul Tomis cu B-dul Ferdinand (zona Miga) sunt doar câteva dintre intersecțiile sunt șoferii au constatat că nu mai funcționează semafoarele adiacente la dreapta. „Le-au scos din funcțiune? Deja a trecut o lună de când nu mai funcționează, de ce nu le repară? Sunt mulți șoferi care nu știu cum să procedeze în astfel de situații, circulația este îngreunată”, ne-a semnalat un șofer constănțean.

De ce nu au fost încă reparate

Problema din intersecții este cunoscută de reprezentanții administrației publice locale. Potrivit acestora, nu este vorba despre o acțiune „intenționată”, ci este necesară înlocuirea unor piese defecte pentru a repune în funcțiune semafoarele intermitente la dreapta. „Este necesară achiziționarea respectivelor piese, procedeu care este de durată, de îndată ce vor fi achiziționate situația va fi remediată”, ne-au precizat reprezentanții municipalității.

Cum trebuie să procedeze șoferii?

Cât privește ce fel trebuie să procedeze șoferii în situațiile în care semafoarele interdimente la dreapta nu funcționează, polițiștii atrag atenția: „În situațiile în care semafoarele adiacente intermitente nu funcționează, sunt respectate indicatoarele rutiere. Adeseori, aceste semafoare sunt însoțite de plăcuțe adiționale de „cedează trecerea”. Nu este indicatorul „Stop”, șoferii pot continua deplasarea anterioară, dar opresc dacă intersectează direcția de deplasare a unui alt autoturism”. Pe de altă parte, oamenii legii atrag atenția că în alte localități nu există aceste semafoare indicatoare de drepta, existând însă indicatoarele de „cedează trecerea” care reglementează ordinea intrării în intersecție.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/un-semafor-din-constanta-testeaza-nervii-soferilor-unde-este-fluenta-traficului-nu-mai-sunt-bani-de-becuri-356061/

https://www.replicaonline.ro/toate-semafoarele-din-municipiu-trebuie-schimbate-iata-care-este-planul-primariei-331948/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine administreaza drumurile si semaforizarea in municipiu e varza barat zero zero zero
1
0
Reintroduceti cronometrele la intersectii. Intersectia de la Delfinariu reganditi o. Multi fac stanga de pe banda obligatoriu inainte din cauza ca semaforul tine putin si se mai da se verde in acelasi tim...
3
0
eu nu stiu de ce mai exista acest " editorial " ptr ca va luati subiectele nuami de pe facebook . Mai bine numai publicati nimic si faceti redirectionare catre un site de socializare
2
2
sa fie cat mai mult sange pe strazile patriei. CUI II PASA
0
0
uitati-va cum sunt orientate spre vizibilitatea soferilor si spune tot.....semaforul este orientat spre mult stanga sau dreapta cand pentru acei soferi incadrati pe banda 2 au semafoare sus sau pe partea cealalta a intersectiei...dar si ele au orientare spre contrasens....ce bolnavi administreaza semafoarele de ani buni......
1
0
Mai tineti minte explicatia maretului fagadau ? Scoatem cronometrele caci se produc accidente, ca unii forteaza intersectiile.. Trebuie sa ai un retard ca sa poti sustine asa ceva... Sau sa fii mult mai destept decat edilii din multe tari europene... Ca si aia cu pavelele din centrul vechi : sparte arata mai bine, da o senzatie de vechi, de istorie... Golanie pe fata, prostii voteaza... Avem ce meritam.
6
1
Smart City...hahaha ce gluma buna!
3
1
iar FAGABOU PUNE BORDURI si organizeaza neverseauri ptr toti drogatii, ar trebui sa-si schimbe numele in fagabordura
2
1
Nu s-au refacut marcajele; au fost scoase temporizatoarele de la semafoare; Str. Mihai Viteazu a devenit pista pentru intreceri auro si moto,etc. Nici o imbunatatire fata de anii trecuti, ba din contra.Constanta este intr-o degradare totala.
5
0
da, asta e o mare problema in constanta
7
0
Acum mai bine de o luna am fost apostrofat de un taximetrist pt ca am respectat semaforul principal, cel aditional fiind nefunctional, la intersectia, Mircea cel Batran cu B-dul Mamaia, ma "bucur" ca exista acesti legiuitori in Constanta fara ei poate ca lumea ar respecta codul rutier, nu codul taximetristilor frustrati. Si atentie nicaieri in codul rutier nu scrie ca cel ce face dreapta la aceste intesectii are prioritate fata de un antemergator de pe aceeasi banda, deci renunatati la conflictele si invatati sa respecati partenerul de drum, nimeni nu e perfect nici in viata, nici la volan.
6
0
muie fagadau, muie pesede !!!
7
0
nu inteleg comentariul politiei: daca nu functioneaza semaforul adiacent intermitent, respecti indicatorul rutier?! bine, dar semaforul principal functioneaza si daca iti indica rosu, eu zic ca nu prea poti sa faci dreapta si un garcea te poate arde foarte usor. niciunde in codul rutier nu spune ca poti sa faci dreapta pe rosu, daca ai indicator "cedeaza trecerea", ci doar ca esti obligat sa respecti culoarea semaforului, principal sau intermitent. ca noi facem toti dreapta pe rosu, ca asa ne-am obisnuit si politia inchide ochii, e una, dar comentariul politiei nu e acoperit de codul rutier.
12
0
Exemplu de semafor intermitent la dreapta amplasat aiurea de primarie: str. Primaverii cu str. Ion Ratiu. Avem doar o banda. Cel care vrea sa vireze la dreapta - claxoneaza, injura pe cel din fata care asteapta la culoarea rosie a semaforului. Urmare: prima masina este fortata sa iasa foarte mult in intersectie pentru a permite celui ce vrea sa vireze la dreapta sa poata efectua manevra. Daca soferul din prima masina respecta codul rutier, cel din a doua masina depaseste taind linia continua. Concluzie: cel putin un sofer este pasibil de amenda. Multumim Primaria C-ta.
13
0
idiotul de babu a scos semafoarele cu ceas
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218