REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Semințe de CANABIS, la VÂNZARE pe INTERNET

Semințe de CANABIS, la VÂNZARE pe INTERNET

Replica API 24 aprilie 2021 | 13:24 3422

Chiar şi în vremuri grele, de pandemie, cetăţenii oraşului de la malul Mării Negre au învăţat să se descurce. Din seria “Ce mai vând constănţenii pe internet” fac parte şi seminţele de cânepă şi, chiar, canabis.

Seminţe de canabis, 100 de lei

Constănţenii şi-au făcut o obişnuinţă din a scoate la vânzare cam tot ce le trece prin mână, pentru a face rost de bani. Astfel, nu s-au dat înlături nici atunci când a venit vorba de a vinde seminţe de cânepă. Zeci de anunţuri de tipul „ Vând cânepă cu conţinut mic de THC şi CBD. Trimit în toată ţara prin Poşta Română sau curier” au împânzit site-urile de vânzări. Preţurile variază, pornind de la 12 lei kilogramul şi ajungând până la 50 de lei. Dar asta nu este tot. Cei mai îndrăzneţi au scos la vânzare seminţe de canabis. „Vând seminţe canabis, 100 de lei 20 de bucăţi”, posesorul acestora precizând, însă, că nu cunoaşte denumirea soiului.

Cânepa și marijuana, confundate deoarece ambele provin de la aceeași plantă - canabisul

De precizat că atât cânepa, cât şi marijuana sunt produse din planta de canabis, care au funcții și efecte contrastante asupra organismului uman. Produsele de cânepă sunt cunoscute pentru că atenuează durerea, în timp ce produsele de marijuana sunt bogate în THC și, prin urmare, au un efect psihotic puternic asupra minții. Marijuana și cânepa sunt două forme diferite de canabis. Fiecare are propriile aplicații și beneficii. Una dintre primele diferențe între cânepă și marijuana este faptul că marijuana este de obicei folosită pentru tratament medical și pentru recreere. Mulți o folosesc pentru efectele sale psihoactive. Cânepa, pe de altă parte, conține în mod natural o cantitate mare de canabidiol. Din fericire, tulpinile canabinoide din cânepă sunt modalitatea ideală de a beneficia de canabis fără efectul psihoactiv. Cânepa este folosită pentru a face suplimente pe bază de plante, alimente, fibre, frânghie, hârtie etc. Cânepa și marijuana sunt confundate, de obicei, deoarece ambele provin de la aceeași specie de plantă, Cannabis sativa.

DIICOT atrage atenţia asupra utilizării acestor plante

DIICOT atrage atenţia, după ce tot mai multe magazine din mediul online comercializează produse din cânepă, că orice produs care conţine Tetrahidrocanabinol (THC) - o substanţă psihotropă, biosintetizată de planta canabis, indiferent de concentraţie, se încadrează noţiunii de drog de risc şi intră sub incidenţa dispoziţiilor penale. Precizarea este făcută de DIICOT într-un comunicat transmis la începutul anului. DIICOT precizează că Tetrahidrocanabinol (9 - THC) este o substanţă psihotropă, biosintetizată de planta canabis, iar canabisul face parte din Tabelul-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, fiind un drog de risc.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va dati seama ce politie de rahat este in Constanta daca deleri au ajuns sa vanda droguri pe net.
1
2
Canepa este produsa din planta de canabis.....cat de idioata esti, Diana mama?
7
1
Este implicat si Cristi Bozolan de la Politie care il acopera pe alt dealer din Mangalia si anume pe finul lui unu zis Verde! Se mai vand multe droguri si in zona La Moara tot in Mangalia. Direct la puscarie cu toti vanzatorii de moarte !!!
5
0
Raducanu Razvan din Mangalia fiu de fost politist este un criminal nenorocit a omorat lumea cu drogurile lui!! Si o sa mai omoare si pe altii cu drogurile Alo Diicotu! Raducanu Razvan si Cristi Dafina vand droguri atat in Mangalia cat si prin Constanta!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108