REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Senat - Oros către PSD: Doar anumite firme abonate la banii de investiţii în irigaţii aveau prioritate

Senat - Oros către PSD: Doar anumite firme abonate la banii de investiţii în irigaţii aveau prioritate

Replica API 20 mai 2020 | 00:00 1083

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a susţinut, în plenul Senatului, că PSD a înţeles să refacă sistemul naţional de irigaţii prin practicarea unui "furt în formă subtilă", "prefăcându-se" că face investiţii, deoarece "doar anumite firme" aveau prioritate la aceste lucrări.

Adrian Oros

"Programul de refacere a sistemului naţional de irigaţii. Aţi continuat în aceeaşi notă, un furt în formă subtilă, prefăcându-vă că faceţi investiţii. Deşi trebuia să investiţi un miliard de euro şi să reabilitaţi două milioane de hectare, iată ce aţi făcut. Doar anumite firme care au fost abonate la banii de investiţii în irigaţii aveau prioritate la aceste lucrări. Aţi alocat anual sume infime, 170 de milioane de lei pe an, în schimb aţi dat câte 50 de milioane de lei pe an pentru pază. Ghiciţi de unde erau atât firmele de pază, cât şi cele care executau lucrări şi aveau exclusivitate? Din Olt şi Teleorman", a afirmat Oros, la dezbaterea moţiunii simple prin care i se cere demisia.

El le-a mai reproşat social-democraţilor că nu i-au ajutat deloc pe fermieri pentru a cumpăra echipamente de irigaţii.

"Nu aţi ajutat deloc fermierii pentru a cumpăra echipamente de irigaţii, aţi reabilitat staţii de irigare care erau deja funcţionale, în loc să le reparaţi pe cele dezafectate. Aţi finalizat şapte obiective de investiţii din cele 89. Este de notorietate cum tovarăşul Daea, Dragnea şi Dăncilă inaugurau lucrări şi staţii de pompare care funcţionau doar în acea zi", a mai susţinut Oros.

Ministrul liberal al Agriculturii a menţionat că, în acest an, a alocat o sumă mult mai mare pentru susţinerea programului de irigaţii, "oferind apă gratuită şi dând bani pentru investiţii".

Potrivit lui Oros, fermierii vor fi despăgubiţi pentru pierderile cauzate de seceta care se preconizează în acest an.

"Am promis că vom despăgubi şi fermierii o să fie despăgubiţi. Apa este introdusă pe canale peste tot acolo unde a fost posibil. Fermierii reuşesc să aibă acces la apă acolo unde lucrările, în anii trecuţi, au fost făcute în mod corespunzător şi fermierii au avut posibilitatea să-şi cumpere echipamente de udare. Toate programele au fost continuate, unele au fost îmbunătăţite, alocările bugetare au fost mult mai mari decât anul trecut, iar numărul de beneficiari şi suprafeţele au crescut", a spus ministrul Agriculturii, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de pana acum au fost inresponsabile pentru investitii in irigatii! daca se intretineau si se investeau in sistemele existente acum erau functionale si erau irigate 80% din terenul agricol al tarii! acum tara mai are 60% din pamantul nostru restul e al strinilor !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468