REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Sens giratoriu NOU în Constanța

Sens giratoriu NOU în Constanța

Replica API 3 martie 2020 | 18:34 5537

Fluidizarea circulației din municipiul Constanța este unul dintre subiectele cele mai dezbătute în cadrul Comisiei de circulație care se întrunește periodic la nivelul Primăriei și din care fac parte reprezentanți ai tuturor instituțiilor cu putere de decizie în privința organizării traficului rutier.

Pentru a preveni blocajele rutiere formate pe bulevardul Mamaia a fost luată decizia amenajării unor sensuri giratorii. Unul dintre acestea va fi realizat la intersecția cu strada Renașterii. Lucrările vor începe miercuri noaptea și vor consta în amplasarea unor balize din plastic, iar dacă această soluție își va dovedi eficiența sensul giratoriu va deveni permanent.

Decizia a fost luată la solicitarea expresă a Poliției Rutiere și în baza unui studiu de trafic realizat în zonă.

Ce spun reprezentanții IPJ:

„Este solicitarea I.P.J. Constanța către Primăria Constanța de a găsi o soluție pentru intersecția bulevardului Mamaia - strada Renașterii - strada Nicolae Iorga, având în vedere geometria intersecției respective, care îngreunează mult intervenția la evenimente - aici vorbim de mai multe structuri din cadrul I.P.J Constanța (Secția 3 Poliție, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic).

Împreună cu poliția rutieră s-a stabilit că una dintre soluții ar fi crearea unui sens giratoriu provizoriu, pentru a vedea, inițial, cum funcționează acest sistem. Se va implementa această soluție provizorie și ne așteptăm ca la început să producă un disconfort în trafic, în special pentru cei față de care a intervenit rutina în deplasările zilnice și pentru care o schimbare reprezintă un impediment.

Profităm de această ocazie pentru a ruga participanții la trafic ca în perioada următoare să dea dovadă de înțelegere, pentru că orice implementare a unor astfel de soluții necesită timp de analiză și de obișnuință. Avem convingerea că va fi o soluție eficienta și practică. Dacă acest sistem nu va funcționa conform așteptărilor, amenajarea va fi desființată.

Sensul giratoriu provizoriu este construit din balize de plastic.

În ceea ce privește durata de testare, aceasta va fi stabilită de comun acord, cel mai probabil 60 de zile.“

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr astia care repede sa desfiintati scuarul cu singura verdeata ramasa din tot orasul asta ca sa va faca voua banda speciala,voi astia constantenii get beget asta stiti cel mai bine,sa va votati machidonii in continuare..sa radeti tot si numai betoane asfalt si bidoane...sa-ti rada si tie locul de parcare si eventual apartamentul matii sa treaca direct cu autostrada pe acolo...asa meritati.
0
0
Sa se faca unul in forma de stea. Ca sa-l bata pe cel de la lidl delfinariu la -forme imbecile-
2
0
Avem un primar gospodar se vede ca orasu arata din ce in ce mai bine
4
16
Pe Capitan Dobrila , in Tomis Nord , 80 la suta dintre soferi , vin cu viteza si ocolesc limitatoarele de viteza , de la trecerile de pietoni . Vin cu o viteza , de zici ca trece trenu , prin Baragan . Am ajuns sa pretuim , o bucata de fier , tabla , cauciuc si sticla , numita masina , decat pe semenii nostri . Oribil !!!
8
2
Faceti in plm un sens si pe A2 ca sa fie traficu mai fluid .
6
2
Pana plec, va distrug.. hahahah
2
10
Razii,radare,nu sta unu in intersectiile aglomerate.Nu iese acolo
8
2
Care plm e Renasterii ?
2
8
Polutia Romana este o adunatura de imbecili! Daca faci un sens girator la intersectia unui bulevard cu o strada secundara ai belit toata fluiditatea traficului! Oare astia nu inteleg ca toate strazile care ajung in girator au acelasi regim de prioritate?!
21
1
Cetateanul,de la Burada la Cora este crima,se supraincarca giratoriul cu multi care doar vor sa intoarca.Puneti niste bidoane la salvare ori scoala 8!
12
1
O tampenie! Acolo chiar nu era nevoie
17
6
Sigur o sa se fluidizeze circulatia, le faceti alora cu blocul cuib, stiti vorba aia la barza chioara ii face Dzeu cuib, hai sictir golanilor. Asta nu este fluidizare ce faceti voi, o sa fie ca la delfinariu.
18
5
Pe Bratianu intre Gara si Cora faceti odata macar un giratoriu !! Ca ne ati omorat pe toti !
18
4
Vreti de fluidizati traficul? Desfiintati scuarul si introduceti banda speciala pentru autobuze electrice.
15
11
Cocalarule
12
15
DESFIINTATI SQUARUL DE PE MAMAIA SI FACETI BANDA AUTO URGENT !!!
23
18
Primarul de carton
22
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212