REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Serbia anunță că vrea să atace Kosovo: România și colegele din NATO cer Belgradului să nu pornească războiul

Serbia anunță că vrea să atace Kosovo: România și colegele din NATO cer Belgradului să nu pornească războiul

Replica API 14 decembrie 2018 | 00:00 205

Un consilier prezidenţial din Serbia a evocat vineri posibilitatea unei intervenţii militare sârbe în Kosovo, după decizia Parlamentului de la Priştina de formare a unei armate, dar Alianţa Nord-Atlantică a îndemnat ambele părţi să dea dovadă de reţinere.

Nikola Selakovici, un consilier al preşedintelui sârb Aleksandr Vucici, a declarat, potrivit agenţiei Associated Press, că armata sârbă ar putea trimite trupe şi ar putea declara Kosovo teritoriu ocupat, scrie mediafax.ro.

Administraţia de la Belgrad a catalogat decizia de înfiinţare a armatei kosovare drept "cea mai mare ameninţare directă la adresa păcii şi stabilităţii regionale".

Goran Rakici, liderul etnicilor sârbi din Kosovo, a catalogat "inacceptabilă" decizia privind armata kosovară, argumentând că "acest lucru arată clar că Priştina nu vrea pace". Rakici i-a îndemnat totuşi pe etnicii sârbi din Kosovo să "manifeste reţinere şi să nu răspundă la provocări".

O eventuală intervenţie militară sârbă în Kosovo ar genera o confruntare directă cu mii de membri ai Misiunii NATO de menţinere a păcii, inclusiv cu militari americani.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot din racaiala yugoslava a inceput marele razboi.Tot de pe acolo incepe si al treilea.
0
0
Parca nu recunosteam Kosovo! Sa vedem cand in Romania o sa fie astfel de teritorii ca in kosovo cum va fi. Ar fi fost mai bine sa ne abtinem.
2
0
Ba Serbia are cu ce , Mama RUSIA. Musulmani sunt acolo de pe la 1550 cand le au traso turcii si iau facut Muslim. Iar tarile Orthodox nu au sange in koaie . Asta e. Ti ai dreaq de hot si koorve
0
4
Poate este nevoie de o relocare a soldatilor americani si a logisticii de razboi.Daca nu sunt conflicte,ce fac cu toti soldatii aia,ii trimit la cules porumb?Trebuie sa inventeze ceva,pe undeva!
5
2
Nu pot sa inteleg cum Europa, continent eminamente crestin, permite unor musulmani sa si declare independenta in interiorul unui stat crestin. Se vede totusi ca Europa catolica are un dinte impotriva statelor ortodoxe.
10
1
sarbii nu au facu treaba asta cand aveau cu ce,in ziua de azi nu este decat o bula de gaz de strut,si albania iar fute
0
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108