REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Serviciul Rutier Constanța, precizări pentru şoferi

Serviciul Rutier Constanța, precizări pentru şoferi

Replica API 19 mai 2020 | 00:11 2615

Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, printre care semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, a transmis Serviciul Rutier Constanţa.

Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii:

a) lumina roşie obligă participanţii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai aproape de marginea drumului;

b) lumina albastră obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere.

Poliţistul rutier aflat într-o autospecială poate utiliza şi dispozitive luminoase cu mesaje variabile pentru a transmite o dispoziţie sau o indicaţie participanţilor la trafic. Aceste semnale pot fi adresate concomitent cu transmiterea unui apel prin amplificatorul de voce.

Poliţistul rutier aflat într-un autovehicul al poliţiei poate executa semnale cu braţul, cu sau fără baston reflectorizant, scos pe partea laterală dreaptă a vehiculului. Acest semnal semnifică oprire pentru conducătorii vehiculelor care circulă în spatele autovehiculului poliţiei. Acelaşi semnal efectuat pe partea stânga a autovehiculului semnifică oprire pentru conducătorii vehiculelor care circulă pe banda din partea stânga în acelaşi sens de mers ori în sens opus celui al autovehiculului poliţiei, mai precizează reprezentanţii Serviciului Rutier.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Conducator auto. You are driver.
0
0
Si cand scoate piciorul ce facem ?
0
2
proxenetii Romaniei sau doar pentru fraierii care trebuie sa le respecte?.
6
1
Mai ramane sa explicati la prosti ca atunci cand vad ca semaforul este rosu trebuie sa opreasca si sa se repuna in miscare cand acesta arata verde. E trist, dar din pacate unii chiar au nevoie se de astfel de indicatii. P.S sa le explicati si examinatorilor ca este indicat ca un carnet de sofer sa se obtina pe merit, nu de alta, dar poate nu o sa mai fie nevoie sa explicati ulterior lucruri elementare in ale soferiei.
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212