REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sevil Shhaideh află, înainte de Crăciun, dacă va merge la pușcărie

Sevil Shhaideh află, înainte de Crăciun, dacă va merge la pușcărie

Mirela PASCAL 29 noiembrie 2022 | 00:00 2997

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, din Constanța, află, înainte de Crăciun, dacă va fi condamnată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu. Inițial, pe fond constănțeanca a fost achitată, însă procurorii au formulat Apel. Pe 21 noiembrie, au fost audiați martorii, magistrații amânând pronunțarea pentru 20 decembrie.

Sevil Shhaideh

Pe 20 decembrie, Curtea de Apel București se va pronunța în dosarul în care Sevil Shhaideh este acuzată de infracțiuni de corupție. Este foarte probabil ca decizia să fie definitivă. Pe fond, fostul vicepremier a fost achitat.

Shhaideh, acuzată că a susţinut adoptarea unei Hotărâri prin care Insula Belina şi Braţul Pavel al Dunării treceau de la Apele Române în administraţia Judeţului Teleorman

Reamintim că Sevil Shhaideh este acuzat că, în 2013, în calitate de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, a susţinut adoptarea unei Hotărâri de Guvern prin care Insula Belina şi Braţul Pavel al Dunării, din Teleorman, treceau de la Apele Române în administraţia Judeţului Teleorman. Ilegal, spun procurorii, pentru că trecerea se putea face doar prin lege. Ulterior, şeful Consiliului Judeţean Teleorman a închiriat terenul unei companii şi unei persoane fizice, la preţuri modice. SHHAIDEH SEVIL e acuzată că de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de graveÎn cursul lunii ianuarie 2014, după adoptarea HG 943/2013 prin care se consfințea trecerea Insulei Belina şi a Braţului Pavel în proprietatea județului Teleorman şi în administrarea Consiliului Județean, în calitate de preşedinte al C.J. Teleorman, inculpatul Gâdea Adrian Ionuţ (fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, omul pe care Dragnea l-a așezat în scaun în locul lui când el a plecat la București) în ascensiunea lui rapidă a făcut demersuri astfel încât, pe baza HG 943/2013, să creeze posibilitatea încheierii a trei contracte de închiriere între Consiliul Judeţean Teleorman pe de o parte și o societate comercială și o altă persoană pe de altă parte. Contractele, având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha), au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani, fără organizarea unei licitaţii şi fără iniţierea şi parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu judeţean”, se arată în rechizitoriu.

Ionuț Adrian Gâdea și Liviu Dragnea

Prin infracţiunile săvârşite de către inculpaţi s-au cauzat următoarele prejudicii : un prejudiciu statului român de: 3.237.800 lei, reprezentând valoarea totală a celor două bunuri (Insula Belina și Brațul Pavel) ieşite din patrimoniul statului român, un prejudiciu Administraţiei Naţionale „Apele Române” de 248.126,334 lei, echivalent a 50% din suma provenită din cele trei contracte de închiriere care trebuia încasată de această instituție în calitate de titular al dreptului de administrare a imobilelor

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Escule, neomarxistule, ai scurgere masiva de cuvinte la adresa pesedistilor! Din expunerea ta lunga si greoaie, nu guiti nimic de hotii penelisti, userei, clodisti, orbanisti, petrovi stropitori! La tine si ala cu fara emotii se potriveste - HOTUL striga Hotii!
1
3
merita la zdup, k a fost javra, si barbasu arab..de 2 lei sifon, la .. mai multi ani, la zdup
9
0
Pai daca esti si tu vreun corupt, normal ca ti se pare ciudat ca se bucura lumea cand se incearca a se restaura normalitatea. Adica, daca e conational si e un nenorocit ordinar si hot, sa nu se bucure, ca scapa de el? Cam asta zici tu...
8
0
La mulți ani cu executare la parazit!
12
0
Pentru fara emotii. Ce spui ma,le urezi celor care se bucura de condamnarea lui S.Shaideh sa aiba aceiasi soarta ca si ea? da ma asa sa fie, daca au facut si ei sau fac aceleasi lucruri pe care le-a facut Sevil;dar oameni se bucura pentru ca persoane ca Sevil care au pus umarul la distrugerea Romaniei direct sau indirect cum pare sa fie aici unde Sevil se pare ca a fost folosita de puscariasul L.Dragnea platesc macar putin pentru faptele lor,caci altfel cum sa ii dai lui Dragnea,A.Nastase,E.Urdea si multi alti ca astia care au furat statul Roman cu zecile sau sutele de milioane de euro 5 ani de puscarie si unui fomist care este prins cu marfa de 500 de lei furata dintr-un magazin sa ii dai 6 ani de puscarie,aici se vede si din avion ca legile din Romania sunt facute de niste hoti"parlamentari"pentru ei si prieteni lor si legile astea nu se vor schimba niciodata indiferent ce partid vine la putere pentru ca toti parlamentari au cercurile lor de prieteni care dabia asteapta sa le vina si lor randul la putere adica la furat din banul statului. Tocmai l-am vazut pe Liviu Dragnea zilele trecute la televizor spunand aceiasi poezie"ca staraini au ocupat Romania",nu mai Livache porcule Romania nu a fost ocupata de straini cu forta ci asa ati dat voi politicieni legi care sa favorizeze vanzarea tari,vanzare din care Romania ca tara sa incaseze mai nimic pentru ca ati luat voi spaga de la straini de la pretul oficial pana la pretul real dupa care ati declarat toti ca ati fost p****i si nu stiati cum este democratia,normal ca doar nu erati p****i sa recunoasteti ca ati vandut tara pe spaga caci pentru prostie nu se face puscarie,dar pentru mita da.
11
2
Justitia,DNA sa-si faca treba ca lumea,sa vedeti cate dedesupturi are si cum a ajuns sa fie recomnadata lui sef Dragnea Hotomanu.
11
2
Cata fanfaronada ! A sustinut sau a semnat ? Nu cumva din 2013 au trecut aprope 10 ani de chin si transpiratie pentru magistrati ca sa obtina prescrierea ? Un Ministru ,mana dreapta a lui Dragnea sa ajunga dupa gratii ? Nu se poate. Daca era Udrea in 24 0re era si condamnata
14
2
dar cand va credeati stapani cum era?acum e vremea platii
13
0
Nu stiu care e treaba eu votez Noua Dreapta . Daca pe voi vreti sa va incalece tatarii si turcii treaba voastra
6
6
Astora carora li se da mintea peste cap de bucurie, pentru a face puscarie un conational, o sa aiba aceasi soarta . Mai devreme sau mai tarziu! Si pentru ce, ca a transferat un bun din proprietatea statului in cea a unei unitati administrativ locale. Si asta se face in baza unei Hotarare de Guvern, asa cum a procedat ea, sau cu OG. Si la apel va castiga, ca asa e corect. Si sa vezi cum astia se chinuie sa-si inghita nodurile din gat! Adica usereii-globalisti, sorosistii tradadori, neomarxistii, cu lozinca totul la comun, gay, si alte specialitati de p***t gust!
4
14
Alt PSD-ist la puscarie,partidul puscariasilor,cu barbata-su spion sa-l ia si pe copilul ei de suflet de la ACN Georgescu
16
1
Sa mearga la puscarie!!!!!!!
19
3
bagati turca la pirnaie,sa facem o echipa de poker cu nuti si alte borfase!
20
2
Nu are nici un Dumnezeu. Crede doar in hotie.
23
2
@E MUSULMANA Subscriu cu o singura precizare, Dumnezeu si Allah sunt unul si acelasi. Infractorii merita sa fie pedepsiti, rautatea in general trebuie pedepsita.
18
1
n-are Paste, n-are Craciun, dar mai rau e ca n-are frica de Dumnezeu si nici de Alah si a furat ca-n codru.
23
3
Este vinovata. Merita o pedeapsa mare.
29
4
Femeia este nevinofata blestematilor !
7
29

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920