REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Și-a cumpărat un permis de conducere fals cu 800 de euro și apoi... vezi ce a urmat!

Și-a cumpărat un permis de conducere fals cu 800 de euro și apoi... vezi ce a urmat!

Virgil STOIAN 11 noiembrie 2022 | 00:00 1984

Ion Râciu a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și uz de fals. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 3 noiembrie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa, a declarat în faţa funcţionarilor instituţiei că a obţinut în mod legal permisul de conducere, aparent eliberat de autorităţile cehe, document contrafăcut pe care totodată l-a prezentat şi predat, solicitând preschimbarea acestuia. Ulterior, acesta a recunoscut că a plătit 800 de euro pentru permisul de conducere.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa


Ion Râciu s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa, unde a solicitat preschimbarea unui permis de conducere, despre care a afirmat că este eliberat pe numele său de către autorităţile competente din Cehia. Totodată, a predat funcţionarilor instituţiei permisul de conducere, aparent eliberat de autorităţile cehe. În urma verificărilor efectuate în bazele electronice de date de către funcţionarii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa s-a stabilit că inculpatul nu figurează ca posesor al permisului de conducere antemenţionat. Potrivit Raportului de constatare criminalistică, permisul de conducere, având ţara de provenienţă Cehia, este contrafăcut. Ion Râciu  recunoscut comiterea faptei, precizând că a obţinut permisul în Cehia contra sumei de 800 euro, fără a fi promovat vreun examen.


Instanța a reținut că inculpatul, cunoscând că permisul i-a fost reținut de autoritățile cehe, a formulat o cerere către SRPCIV Constanța de eliberare a unui nou permis de conducere, afirmând că pe cel inițial l-a pierdut. Referitor la conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal, instanţa observă că inculpatul a recunoscut fapta încă din cursul urmăririi penale, iar în faza judecăţii a formulat cerere de recunoaştere a învinuirii, care i-a fost admisă.  În ceea ce priveşte natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, din fişa de cazier judiciar a inculpatului rezultă că acesta nu are antecedente penale. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la 10 luni de închisoare, cu suspendare.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate C....le din Mangalia au permise false,nestiind sa scrie si sa citeasca.
1
2
Din pacate 50% din populatie este cretina ca individul asta, iar tendinta este in crestere.
7
0
daca esti p***t.cu 800de euro faceai scoala pe bune.sau nu te ajuta capul?|mai ne miram de ce atitea accidente
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212