REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Şi-a OMORÂT partenerul de pahar, după un JOC prostesc cu BRICEAGUL

Şi-a OMORÂT partenerul de pahar, după un JOC prostesc cu BRICEAGUL

Replica API 21 octombrie 2020 | 13:11 1740

Un joc prostesc a dus la o moarte oribilă. Dănuţ Irco, din Tulcea, a provocat moartea unui vecin, după ce s-a jucat cu un briceag. Astfel, în timp ce se afla la o căsuță pescărească în comuna Maliuc, judeţul Tulcea, fiind în stare de ebrietate și jucându-se cu un briceag pe care îl arunca în blatul unei mese, în apropiere de locul în care se afla victima, a lovit victima din greşeală pe acesta în mâna dreaptă, secționându-i un ram al arterei radiale, leziune care ulterior a condus la decesul victimei prin șoc hemoragic.

Cum s-au desfăşurat faptele

Dănuţ Irco a consumat, la domiciul său, băuturi alcoolice împreună cu victima. Cei doi au băut trei bidoane cu bere alcoolizată a câte doi litri fiecare, un litru de vin și jumătate de litru de țuică, inculpatul consumând alcool în mod egal cu victima. În tot acest timp, cei doi nu au fost liniştiţi şi nu au existat conflicte între ei. În jurul orei 18:00, Dănuţ Irco a început să se joace cu un cuțit, pe care îl arunca, înfigându-l în blatul mesei la care stătea împreună cu victima.

Potrivit declaraţiilor lui Dănuţ Irco, aruncând cu briceagul în blatul mesei în dreapta victimei, l-a nimerit pe acesta în mână, mai exact în mâna dreaptă. În urma loviturii victima a început să sângereze, inculpatul împreună cu soţia sa reuşind să îi bandajeze mâna rănită.

Victima a fost găsită moartă de fratele său

După ce a terminat băutura, victima a plecat la propria lui casă, fiind găsit mort de propriul frate, a doua zi, dimineaţa. Moartea s-a produs din cauza şocului hemoragic, briceagul secţionându-i un ram al arterei radiale.

Ce a spus instanţa

Instanţa a luat în considerare că infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, că nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului, recunoscând fapta astfel cum aceasta este descrisă în rechizitoriu și solicitând ca judecata să se desfășoare în baza procedurii simplificate.

Instanţa a decis condamnarea lui Dănuţ Irco la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108