REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Și-a parcat BOLIDUL pe DOUĂ locuri destinate persoanelor cu HANDICAP

Și-a parcat BOLIDUL pe DOUĂ locuri destinate persoanelor cu HANDICAP

Replica API 20 octombrie 2020 | 09:42 3428

Pentru anumiţi şoferi se pare că nu prea există reguli când vine vorba de parcare. Nici bunul simţ nu prea este la el acasă, mai cu seamă în cazul celor care îşi lasă maşinile pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap. Acesta este și cazul unui constănțean, șofer de Audi, care a parcat pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilitați.

Șoferii constănțeni parchează pe unde apucă, în stradă, în staţia de autobuz, dar cel mai bine parcheză pe locurile special amenajate pentru persoane cu dizabilități. Așa gândesc foarte mulți șoferi, care nu țin cont de legi. Acesta este și cazul unui șofer de Audi care și-a parcat mașina pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilități, în parcarea magazinului de bricolaj Leroy Merlin. Șoferul, cel mai probabil, grăbit o fi spus că „nu stă mult”, așa cum toți o fac, și a ocupat două locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Ce-i drept, sunt cele mai apropiate locuri de parcare de lângă intrare în magazin și… de ce să-ți obosești picioarele să mergi mai mult dacă tot nu stai mult, nu?

Se poate constata cu ochiul liber că regulile de circulaţie nu sunt respectate, iar respectul conducătorilor auto faţă de semenii lor nu există.

Ce sancțiuni pot primi cei care parchează pe astfel de locuri

Potrivit prevederilor art.100, alin. 1), litera f, din OUG nr. 69/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Saraciilor daca tot vreti sa combateti in stil comunist macar faceti-o corect gramatical de nu mars la alfabetizare.Cam multi handicapati in tara asta multi cu acte false si primesc indemnizatie din taxele mele nu invers.Mai eutanasiati din ei caci trag societatea inapoi.La eschimosi batranii inutili pleaca singuri pe banchiza pentru a crea premisele supravietuirii tinerilor cu hrana peste iarna.Ai nostri niciun gand!
0
1
deja cateva articole pe replica cu gunoaiele care parcheaza pe locurile rezervate celor cu dizabilitati. dar niciun comunicat de la Pulitia Cocalara sau aia de la nationala sa se autosesizeze si sa dea amenda.
0
0
Cand esti dublu handicapat mintal trebuie sa parchezi pe doua locuri destinate handicapatilor!
0
0
oare il amendeaza cineva ???
2
1
Ce cursuri aveti pt jurnalist la o simpla cautare pe net am observat ca amenda e de la 2000 la 10000 lei uuuu
1
1
Si pe ma-ta o iertam ca inca o suge pe o cola
2
2
Are s6, se iarta , nu platesc la taxe 20de handicapati cat plateste ala taxe la s6
1
7
Astia care parcheaza masinile aiurea si sfideaza regulile sociale sau de bun simt sunt nesimtiti in viata de zi cu zi. Niste zdrente ordinare care cred ca daca au bani totul li se cuvine
7
1
a parcat pe doua locuri inseamna ca face cat doi handicapati
4
1
Cat timp amenzile pentru asa ceva sunt mai mult simbolice,gargara e degeaba.
7
1
mai invidioshilor stati cumintzi
1
13
Subiecte tari.De prima pagina
4
0
...si orice cacat de masina care este peste matiz e obligatoriu BOLID
6
1
Sanctiunea este de la 2.000lei la 10.000lei, chiar si asa nu vor sa murdareasca pv-urile
3
1
e un cacat de cioara de la ovidiu
10
1
e ceva turk tatar jeg boraciune amestecata cu cioara SER SERKAN SERCIN ceva mizerie de muist luamear plan gura
20
4
Tiganul Sercin cu vulcanizare pe Ion Ratiu e un mare manglitor, zice ca baga azot in anvelope si e de fapt aer ordinar.
22
0
unde sunt analfabetii , gardienii publici? se plimba cu masinile primariei toata ziua, numai unde este nevoie de ei , nu sunt! Desfiintatii !
15
2
E masina la tiganul ala cu vulcanizarea de pe Ion Ratiu, sercin, un obosit.
15
0
Din Ovidiu, prima generatie de dupa caruta. Aveti intelegere
19
1
Oare ce mai ai de zis despre acesti derbedei ordinari? Dorfesc sa le urez doar sa ajunga in scaun cu rotile.
8
1
pai nu este handicapat mintal,taran prost cu haudi,pleonasm?? daca a trecut saracul demla roaba la masina,dar mintea i.a ramas la fel,de agricultor ,cevreti de la el?pina il vedeti intr.un sant,va parca ca un bouar ce este!
13
2
cioara de la ovidu
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108