REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Țeapă fără rușine pe litoralul românesc

Țeapă fără rușine pe litoralul românesc

Replica API 13 iulie 2022 | 00:00 5286

Un grup de 15 tineri au dorit să se cazeze la Costinești în perioada 4-9 august. Tinerii au căutat o cazare, au găsit un număr de telefon și au sunat la bărbatul respectiv pentru a face rezervare. Au plătit avans de 1500 de lei, vila ajungând să coste 6500 de lei pentru 5 nopți. Și-au dat seama că au luat țeapă când un prieten de-al victimelor s-a dus la locația specificată și acolo era un teren gol. Vila fiind absentă de la locul ei, tinerii au decis să investigheze, iar bărbatul care i-a păcălit le-a spus că totul este gândit atât de bine încât nu o să-l prindă nimeni.

Țepele pe litoral se țin lant, iar țeparii sunt din ce în ce mai pricepuți la aceste lucruri, având în vedere că tot mai mulți turiști reclamă că au luat țeapă. Asta a pățit și un tânăr din București împreună cu prietenii lui: hotărându-se să plece la mare, Albert cu un grup de 14 prieteni au decis să caute o cazare pentru perioada 4-9 august. Au căutat și au găsit o vilă în Costinești pe strada Pescarului nr. 9. Au sunat și vila a fost a lor pentru acea perioadă.

Cum au realizat tinerii că au fost păcăliți

Bărbatul implicat în această fraudă nerușinată a gândit totul la nivel de artă. Face tot procesul de “închiriere” cu profesionalism și tinerii nici nu și-au dat seama că este ceva în neregulă cu ce cerea el. Tinerii au avut încredere oarbă pentru că nu te aștepți ca în momentul în care vii pe litoral să îți iei acest gen de țeapă.

“Domnul respectiv ne-a cerut avans 1500 de lei. Și am fost de accord. Până la urmă nu era foarte mult. Oricum vila pe cele 5 nopți costa 6500 de lei și am zis că nu strică să dăm niște bani mai devreme. Omul a cerut un buletin, ne-a făcut contract, totul cu foarte mare profesionalism. Peste alte câteva zile, unul dintre prietenii mei a vrut să verifice ceva și nu a mai găsit anunțul și nici omul respectiv nu mai răspundea la telefon. Eu în acel moment aveam un prieten prin Costinești și l-am rugat să se ducă la adresă. Când a ajuns acolo, a găsit un teren gol.”, a declarat Albert, unul dintre băieții în cauză, pentru ziarul Replica.

Tinerii stupefiați de faptul că nu există nici o vilă și că în locul în care ar trebui să fie vila, este doar un teren gol, au încercat mai abitir să dea de bărbatul care le-a făcut acestă farsă și a fugit cu banii lor. L-au sunat, l-au căutat și până la urmă au reușit să dea de el, iar reacția bărbatului este de neconceput.

Răspunsul bărbatului care i-a păcălit pe tinerii din București

Tinerii au făcut tot posibilul să îl contacteze pe bărbatul care le-a luat banii și până la urmă au reușit. El nu avea numărul lui Albert și acesta l-a contactat sub pretextul că își dorește să închirieze casa în perioada 21-25 august, iar individul a răspuns prompt că vila e liberă și i-a cerut 1300 de lei pe noapte și un avans. Acesta a continuat spunându-i că el este la Costinești și că dorește să se întâlnească pentru că are avansul și vrea să vizioneze vila.

Bărbatul bineînțeles că i-a zis că el nu stă la vilă, că acolo sunt chiriași și el nu stresează turiștii cum fac alți proprietari și să-i trimită avansul pe contul IBAN. Albert nu a mai putut să se abțină și i-a spus că face parte din grupul de tineri care a închiriat pentru perioada de 4-9 august și că știe că vila nu există. I-a spus bărbatului că va merge la poliție iar răspunsul acestuia l-a lăsat mască: “Dacă tu crezi că îmi faci mie vreun rău că ai contul bancar… Mergeți la DIICOT. E prea bine gândit tot. Tu poți face ce vrei. Ședere plăcută la Constanța.”

Așadar, tinerii nu au făcut plângere la poliție deoarece persoana care era în contact cu bărbatul nu a vrut să se agite pentru 100 de lei și au lăsat totul în van. Totuși Albert și-a dorit să avertizeze și alți viitori turiști și a făcut povestea publică.

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/cum-si-a-luat-teapa-o-turista-din-cluj-care-trebuia-sa-ajunga-la-costinesti-524125/

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ok...inselaciunea nu mai este o infractiune ? Sau care e treaba cu " e prea bine gandit tot " ?
1
0
Comportament tipic de politist. Afla de o infractiune si se face ca nu vede...ca e bataie mare de cap. El a intrat in politie pt beneficii, nu ca sa ajute la prinderea infractorilor. In felul asta politistul l-a la lasat linistit pe Bucica, sa ne insele si pe noi.
1
0
Le-au tras-o cipanzeii...
1
0
costnesti egal tzeapastatiune ptr cocalari.uitati.va ce mizerie e,ce fetze au aia din statiune,jocur de mnoroc peste tot,etc.Te bagi in taritete maninca porcii
1
0
Bucica asta o fi vreun boschetar convins sa faca un cont bancar.
1
0
Ce va mirati? Din pacate, daca tocmai un politist se lasa pagubas, o sa incurajeze si alti excroci. Sau poate ca gastiga banii usor.
1
0
bucica daniel- un nemernic
1
0
ce nemernic , trebuie tras in teapa
1
0
Pai nu te prind baietii si o sa iti dea intre b**i si intre falcute?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218