REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Și turcii de la Nova Property Development au pus monopol pe Tomis Plus

Și turcii de la Nova Property Development au pus monopol pe Tomis Plus

Cristina BĂRBUCEANU 15 ianuarie 2023 | 00:00 6628

Constanța este un oraș al investițiilor de o vreme încoace. Desigur, sunt și oameni de afaceri străini care aleg să investească în Constanța. Printre ei îi menționăm și pe Keles Hicabi și Sarayli Murat, de origine turcă, administratori ai SC Nova Property Development SRL. Ei au primit, de la Primăria Constanța, un certificat de urbanism pentru încă 4 imobile, după ce în august 2022, obținuseră certificat de urbanism pentru construirea a două imobile cu 9-10, respectiv, 7-8 etaje.

Pentru unul dintre imobile, a început deja construcția

Investitorii s-au pus serios pe construit

În Constanța, investițiile au explodat în ultima perioadă. Tot mai mulți investitori caută să își construiască imobile aici, dată fiind poziția orașului, cu un larg litoral la Marea Neagră, dar și cu multiple beneficii atât pentru locuitori, cât și pentru investitori. Desigur, cei care investesc în Constanța nu sunt doar români. Astfel amintim și de investitorii turci de la SC Nova Property Development SRL. Pentru aceștia, în cursul zilei de vineri, 6 ianuarie, Primăria Constanța a emis două certificate de urbanism, unul cu scopul: „Construire 2 imobile cu subsol comun - C1 (S+P+9-10E) și C2 (S+P+6-7E), cu funcțiunea de locuire colectivă, la parter spații comerciale, birouri și locuire colectivă, împrejmuire, sistematizare pe verticală, amenajări peisagere și organizare de șantier”, iar al doilea, cu scopul: „Construire 2 imobile cu subsol comun - C1 (S+P+9-10E) și C2 (S+P+7-8E), cu funcțiunea de locuire colectivă, la parter spații comerciale, birouri și locuire colectivă, împrejmuire, sistematizare pe verticală, amenajări peisagere și organizare de șantier”.

Cartierul Tomis Plus e într-o continuă expansiune

Ambele documente au o valabilitate de 12 luni, iar imobilele vor avea să fie construite în zona Tomis Plus. Reamintim că, pe 30 august 2022, Primăria Constanța a emis, pentru aceeași societate, un certificat de urbanism pentru construirea a două imobile cu 9-10, respectiv, 7-8 etaje, document valabil 24 de luni, tot în zona Tomis Plus.

Fondatorii societății, parteneri de afaceri cu Vural Haci

Societatea Nova Property Development SRL a fost înființată la data de 15 aprilie 2022, de către Kleidco Real Property Development SRL și Hkl Real Property Development SRL. Societatea îi are ca administratori pe afaceriștii de origine turcă Keles Hicabi și Sarayli Murat. Keles Hicabi este partener de afaceri și cu Vural Haci, un alt om de afaceri care a pus monopol în zona centrului comercial Tom, amândoi fiind administratori ai societății Graff Pink Estate SRL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia sint investitori!?
6
0
Cat va dat turcul sa faceti reclama? Ce bacsis? Bai ziaristii pluii, monopol inseamna ca doar unul singur detine exclusivitate la ceva. Zdrentzelor.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468