REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Siamezele născute la Constanța au MURIT

Siamezele născute la Constanța au MURIT

Replica API 26 ianuarie 2016 | 14:55 353

Siamezele născute prin cezariană la finele anului 2015 , la Spitalul Județean de Urgență Constanţa, au murit la unitatea medicală din capitală, sâmbătă, 23 ianuarie anul curent. Medicul Cătălin Cîrstoveanu, din cadrul Spitalului de Copii Marie Curie, a declarat, pentru "Replica", că șansele de supraviețuire au fost minime încă din start.

Micuţele, născute prematur, aveau organe interne comune, iar șansele de supraviețuire au fost minime încă de la început. La internare, medicii au crezut că tânăra mamă avea o sarcină gemelară, însă în momentul operaţiei de cezariană au constatat că nou-născuţii erau uniţi în zona toracelui şi a abdomenului. Marţi după-amiază, 22 decembrie,un elicopter SMURD le-a dus pe siameze de la Constanţa la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Medicii din Capitală au spus că micuțele prezentau imaturitate pulmonară. ”Situaţia lor este gravă, dar stabilă. Deocamdată cântăresc împreună 3 kilograme, prezintă imaturitate pulmonară, adică respiră prin suport ventilator mecanic. În urma evaluărilor că situaţia lor este foarte dificilă, au cord comun, respectiv două inimi legate între ele printr-o structură extrem de complexă, au vase sanguine importante comune şi ficat comun”, a declarat la acea dată Radu Spătaru, directorul medical de la Spitalul Marie Curie. Medicul a explicat faptul că malformaţiile complexe le dau şanse mici de supravieţuire copilelor. Principala problemă care s-a luat în calcul a fost cea a atingerii maturităţii respiratorii, adică să poată respira singure, abia apoi urmând a se discuta despre eventuala separare. Însă, din nefericire, copilele au murit în cursul zilei de sâmbătă, 23 ianuarie anul curent. "Au decedat sâmbătă la orele 13.30. Erau internate pe Secția de Terapie Intensivă, intubate. Cauza decesului a fost boala cardiacă. Șansele nu au existat, nu a fost nici o șansă. Uitându-ne cu atenție la examenul anatomo-patologic... nici nu știam dacă putea cineva le să opereze", a declarat, pentru "Replica", medicul Cătălin Cîrstoveanu, din cadrul Spitalului de Copii Marie Curie. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la domiciliul părinților, în vederea înmormântării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108