REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Simona Halep este noul număr 1 mondial. A primit mii de mesaje de felicitări de la oameni celebri, politiceni și foști sportivi

Simona Halep este noul număr 1 mondial. A primit mii de mesaje de felicitări de la oameni celebri, politiceni și foști sportivi

Replica API 9 octombrie 2017 | 00:00 266

Simona Halep

Simona Halep se poate mândri că este prima româncă ca urcă în fruntea clasamentului WTA. Performanța este cu atât mai mare cum mesajele de felicitări nu au încetat să curgă, iar după ce apropiații au făcut declarații publice, au urmat un număr impresionant de persoane care au dorit să o ridice în slăvi pe constănțeancă. De la politicieni români și americani... la sportivi de talie mondială, cu toții s-au bucurat alături de milioanele de români care au stat cu sufletul la gură în meciul care s-a disputat sâmbătă împotriva letonei Jelena Ostapenko, meci după care și-a consolidat locul 1 WTA.

Halep a reușit să își ia revanșa în fața jucătoarei de pe locul 8 WTA, Jelena Ostapenko, cu scorul de 6-2, 6-4. Acest meci înseamnă și un nou pas în cariera jucătoarei din Constanța, Simona Halep urcând pe primul loc în clasamentul WTA. Acest turneu a fost numit de către fani un turneu al revanșelor, Simona Halep reușind să o învingă pentru prima oara pe Maria Sharapova, cu 6-2, 6-2. Din nefericire, Simona nu a reușit să câștige turneul de la Beijing, pierzând meciul din finală.

Simona Halep a declarat la finalul meciului că vrea să se bucure de faptul că devine lider mondial, dar că i-af fi plăcut să se încoroneze la Beijing în faţa unui public atât de cald: „Nu pot fi supărată că am pierdut meciul pentru că a fost o surpriză grozavă pentru mine. De mâine voi deveni lider mondial şi vreau să mă bucur de moment. Sigur, voiam să câştig finala, mai ales că am nişte suporteri senzaţionali în China. Vreau să mulţumesc tuturor sponsorilor, echipei mele, familiei mele şi mă voi întoarce”, a spus Simona.

Stere Halep, tatăl Simonei Halep, a declarat, sâmbătă, că a reuşit să discute puţin cu fiica sa, după ce a câştigat meciul cu Jelena Ostapenko, subliniind că aceasta i-a spus: "Tată, am reuşit să ajungem numărul 1". "Am trecut greul, acum putem sta relaxaţi. Am ajuns acolo unde ne-am dorit de ani de zile. Am trăit intens această partidă, am avut de mai multe şansa, dar din eşecuri te consolidezi, iar rezultatele vin. Am vorbit puţin cu ea. , asta mi-a spus.

Apoi am izbucnit în lacrimi şi am zis să vorbim mai târziu, când ne potolim. Eu am izbucnit în lacrimi mai mult ca ea. Înfrâgerile sunt cele mai bune, pentru a parcurge un drum atât de lung. La ea nu a fost noroc, a fost multă muncă şi trudă. Ea trebuie să muncească mult pentru a realiza lucruri mari. Primul telefon l-am primit de la Gică Hagi. Ne-a urat să rămânem numărul 1 şi să câştige Grand Slam-uri", a declarat Halep la Digisport, potrivit news.ro.

Foştii mari campioni Boris Becker, Mary Pierce şi Chris Evert au felicitat-o şi ei pe Simona Halep, precum şi câteva jucătoare din circuit precum Alize Cornet, Shelby Rogers, Yanina Wickmayer, Donna Vekici sau Daria Gavrilova.

„Bravo Simona....well deserved (binemeritat)", a scris Nadia Comăneci pe Facebook. Simona Halep a fost felicitata si de Academia de fotbal Gheorghe Hagi pentru performanta reusita sambata. "Constănțeanca Simona Halep este de astăzi, 7 octombrie, noul lider mondial în circuitul WTA, dupa ce a învins-o, cu 6-2, 6-4, pe Jelena Ostapenko în semifinalele turneului de la Beijing. Cu aceasta ocazie, FC Viitorul și Academia de Fotbal Gheorghe Hagi îi transmit Simonei Halep felicitări și mult succes în continuare!".

Tot pe Facebook, ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Duncă, a scris: "Felicitări, Simona Halep! Ești prima în lume!". Scrimera Ana-Maria Popescu, campioană olimpică la spadă cu echipa României în 2016, a afirmat: "Așa-i că se vede altfel ziua asta ploioasă când un sportiv român urca pe locul 1 în clasamentul mondial?! Felicitări, Simona Halep. no 1 WTA". Liderul PNL, Ludovic Orban, a felicitat-o pe Halep, amintind că după finala pierdută la Roland Garros, "mulți au sărit la gâtul Simonei".

De asemenea, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre victoria Simonei Halep. "Felicitări din toată inima, Simona Halep! Atunci când există valoare și determinare, rezultatele vor apărea, chiar dacă unii își pierd răbdarea... Mergi pe drumul tău, în ritmul tău, și am convingerea că ne vei oferi încă multe motive de mândrie!", a scris Firea pe Facebook.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a arătat că prin succesul obținut sâmbătă, Halep a scris istorie. "7 octombrie 2017 este ziua în care Simona Halep a scris istorie și în care România a fost ridicată pe cele mai înalte culmi. Felicitări, Simona Halep — numărul 1 în tenisul mondial!", a scris Dan, pe Facebook. Claudiu Keşeru i-a urat lui Halep să se menţină cât mai mult în fruntea ierarhiei WTA. "Era o chestiune de timp ţinând cont de valoarea pe care o are. Îi doresc să reziste cât mai mult timp în fruntea clasamentului", a scris el pe Facebook.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
madam firea, vezi-ti de treaba ta, nu te mai baga in toate, esti cumva urmasa lui Napoleon?
0
0
N-o sa stea prea mult acolo!!!! ii tine locul cald lui Williams si apoi pa pa!
1
1
Felicitari!Un rezultat ca acesta inseamna munca, antrenamente,incredere in fortele proprii, dispozitie fizica , concentrare si de ce nu si putin noroc.Cand le ai pe toate poti fi nr.1.Sa fim mandri ca o romanca este pe locul 1 si lumea intreaga vorbeste de Simona si Romania.
2
2
De ce-mi respingeti mesajele ?ca vorbesc de bine?
0
1
Romanes , etnia cea mai coor va , tiai dreaq cine va adus in Dobrogea, huooo moldo
1
1
sa vezi ce numere iti dau in porumb la Dorobantu.
1
1
Bravo Simona! De apreciat munca si efortul tau; tenisul nu este un sport de echipa, iar faptul ca ai reusit prin propriile forte sa ajungi nr. 1 este cu atat mai mult de admirat. Succes la Singapore!!
2
4
Sunt niste oameni deosebiti, pe mine m-au ajutat de vreo cateva ori cu foarte multi bani. Si inainte sa deschida cafeneaua si dupa. Nu stiu cum sa le multumesc.
1
4
Mai Nadia , te respect enorm dar chiar nu puteai scrie romaneste pana la capat? Este un loc 1 cu capul plecat S-a facut de ras in finala cu Garcia
4
2
Ba decrepitule,tu cine mm esti si jignesti pe altii asa cum auzi ca vorbeste ma-ta cu tac -tu in familie? Mai citeste ce-ai scris ba panarama instigatoare ce esti! Sigur nu stii de capatana ta.Cine mm iti da tie voie sa acuzi pe altii de tot ce ai insiruit in comenntul tau si tu sa ai acelea apucaturi care stau pe tine ca eticheta!
8
2
Labarii care o tot critica pe fata asta cu adevarat extraordinara ,nu sunt in stare sa fie Nr. 1 nici la ei in bloc sau pe scara,la absolut nimic in afara poate de nesimtire Frustrati si neputinciosi,urla ca jivinele la luna,ba chiar o fac cu accente xenofobe,naziste,de bolnavi psihic.
5
6
Simona,te vede lumea,vorba lui cornel dinu,si ne faci de ras.E umilitor,degradant sa se spuna in lume ca locul 1wta e ciuca batailor unor pustane aflate pe locul 15.Dar nesimtirea e caracteristica unei anumite etnii asa ca n-are rost sa pierdem vremea daca educatia e lipsa de-acasa.
9
6
Romania are nr 1 mondial si trbuie sa fim mandrii.Felicitari SIMONA
5
5
Dar primeste mesaje si de la retardati. De fapt, am observat ca este un acelasi retardat care scrie sub diferite pseudonime. Bjorn. Borg. Catalin... de unde atata ura? Din neputinta poate!
4
4
Reporter: dnu tiriac,cat sta oaia acum in varf de clasament? .tiriac: depinde cat sta capra! De ceva vreme imi place sa vanez caprite si acum e sezonul!
10
5
Si ce daca e nr 1? Sunt machedonii in culmea fericirii. Mai incetati cu lauda mai etnie frustrata. Astetati va la open Songapore. Acolo pierde oita din prima
7
7
Cind sa cistige si ea un turneu a sucito ! Machidoni ! Ptiu ! Scoateti poza aia ca sperie copiii !
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108