REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

SINDICATUL din APC se pregătește de PROTEST!

SINDICATUL din APC se pregătește de PROTEST!

Replica API 16 ianuarie 2022 | 15:21 3011

Sindicatul din APC se pregătește de protest! Sindicaliștii i-au trimis o adresă, în acest sens, și ministrului Grindeanu.

„În data de 14.01.2022, a avut loc sedinta Consiliului de Administratie al companiei, pe ordinea de zi regăsindu-se Bugetul de Venituri si Cheltuieli pe anul 2021, buget care cuprinde o creștere a cheltuielilor de personal cu doar 6,5% (cresterea indicelui prețurilor de consum).

Am solicitat ca sindicatul nostru să fie prezent la discutarea acestui punct, întrucât am fost doar informați și nu consultați, așa cum prevede legea, în legatură cu Bugetul de Venituri si Cheltuieli al companiei, însă NU AM FOST CHEMATI să participăm la discuții, motivul invocat fiind acela ca membri CA au hotărât ca această discutie să aiba loc fără participarea sindicatelor (în speță a organizației noastre)!

Asa cum bine stiti, conform Contractului Colectiv de Muncă, compania are obligativitatea sa ne invite la discutarea punctelor de pe ordinea de zi care sunt de interes socio-economic pentru salariati, bugetul fiind cel mai important instrument financiar in baza caruia actioneaza sindicatele! Nu avem nevoie de un vot al membrilor CA pentru a fi primiti sa discutam reprezentarea salariatilor!

Intrucat nici pana in momentul de fata nu s-a intrunit comisia paritara convocata pe 24.11.2021, la solicitarea noastra, precum si cele petrecute si relatate mai sus, consideram ca in momentul de fata nu mai exista dialog social la nivelul companiei!

Organizatia noastra a solicitat astazi o intrevedere cu Ministrul Transporturilor, dl. Sorin Grindeanu, pentru discutarea situatiei de fapt existente la nivelul companiei, ca pas premergator declansarii actiunilor de protest si a celorlalte actiuni legale.

Click pe fotografie!

Este inadmisibil, in actual context economic, dominat de inflatie puternica, ca la nivelul celei mai profitabile companii din judetul Constanta sa se propuna o crestere salariala de 6,5%, in conditiile in care salariatii CFR, a caror companie se afla pe pierderi de ani de zile si inregistreaza plati restante, au obtinut 10% crestere salariala de la 1 ianuarie 2022.

Va informăm ca am luat legătura si cu dl.Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, pentru a ne facilita o întâlnire cu dl.Sorin Grindeanu iar in situatia in care nu se va gasi o rezolvare a acestei probleme suntem dispusi sa apelam la toate mijloacele legale pe care le avem la indemana.

Vă rugăm să fiti aproape de noi, ca si pana acum, mai ales in perioada imediat urmatoare, pentru ca actiunile noastre sa constituie un demers reusit pentru salariatii companiei!”, transmite Biroul Executiv al Sindicatului din CN APM SA Constanța.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grupe sindicale la ANR ? La capitania Gg SRL, ala care este omul baronului pana in maduva oaselor ?
13
0
Cui nu ii convine sa plece"pentru ca voi sunteti capabili",oricum sunteti prea multi angajati la cat este de munca.
7
4
Birou siguranta navigatiei-post de conducere in ,,portul Herastrau,, iar in porturi cu trafic nave si marfa NU ! Cum este posibil ? De cand si cum se justifica ?
19
0
Gura,ca ati luat prima de Craciun 2200 lei.Altii nu au auzit de asa ceva.
6
3
Sa ajungeti si la Kogalniceanu la aeroport. Aici ne rupe sindicatul cu cotizatia si lideru baga banii la pacanele
3
0
Mars la pensie hodorog penal , vezi ca daca mai faci vreuna direct la Puerta Blanca ajungi
2
0
Cum nu avem sindicat la ANR ,dna Mona care reclama pe toata lumea de cand nu mai are acces la furaciuni,acum mai ia si o gramada de bani ne munciti sta in CM si face organigrame cu prietenul ei de la etajul I.Poate verifica cineva cum sta in CM de un an si o freaca prin sediul ANR ilegal
4
0
Nu ca la ANR unde Lita este sclavul lui Mezei si nu misca absolut nimic pt oamenii din ANR. Rand pe rand s-au pierdut minimum de drepturi iar salariile sunt de mizerie . Rusine. Sorine asta vorbeste lumea sa nu crezi altceva
8
0
numai taietorii astia de frunza la caini nu faceau greva. organigrama triplata vs necesitati, exact cum a spus unul mai jos 80 de soferi si inca vreo 400 cu studii la Spriu Haret, absolventi la 50 de ani.
18
4
Comanescu e prietenul meu !!!
6
7
Niste javre care freaca menta pe bani multi . Au 70 de soferi angajati care cand te uiti freaca benzina si motorina ,masinile APC ului de pomana !!!
19
10
La mwue, aveti salarii nesintite, frecati pwla la greu, si vreti greve, ce nu va mai ajunge mai putori ordinare
21
12
CONSTANTA NU ESTE PORT, IN SCHIMB HERASTRAU UNDE MI-A FACUT NENEA FLORIN POST DE SEF, DA !
29
1
Administratia personalului care freaca menta ! Niste putori care administreaza ce? Nu va este rusine ? Portul Constanta este port ?
21
10
Sunteti 900 frecati luleaua pe salarii mari angajati toti cu pile si va faceti si sindicat hai mars acasa cautati si voi o munca cinstita sa va fie rusine
34
13
Cum era aia cu :Afara, j...ordinara!
6
13
Viva usr. Asa partid asa membrii CA
7
8
Frumos este ca sunt grupe sindicale la nivel de cz-uri. Daca si la cz Gg. srl este o astfel de grupa ! Ras !
21
2
Da in spatele Sindicatului celalalt este Burlacu si Comanescu
16
4
mai este nevoie de un sindicat cel putin,altfel scorul este egal,unul contra unul pentru.
8
4
Pacat! In apc sunt 2 sindicate dar cel al lui Burlacu e vandut conducerilor! Burlacu e membru in CA, doar nu o sa faca contra vantului cei din sindicatul lui! Noroc cu baietii astia care sunt de buna credinta!
18
3
Poate protestati si in locul sindicatului inexistent din ANR.
33
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272