REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Singurul bărbat infectat cu malarie în România e internat pe ATI. Cum ne protejăm de această boală

Singurul bărbat infectat cu malarie în România e internat pe ATI. Cum ne protejăm de această boală

Replica API 23 august 2022 | 17:58 876

Bărbatul diagnosticat cu malarie după ce a călătorit în Camerun rămâne internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, el fiind stabil din punct de vedere hemodinamic şi respirator.

Medicii atrag atenţia persoanelor care călătoresc în zone cu risc ridicat de contractare a malariei că nu există vaccin care să prevină boala, dar că pot fi folosite soluţii farmaceutice care protejează împotriva înţepăturii de ţânţari.

Bărbatul de 41 de ani revenit din Camerun la sfârşitul lunii iulie şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva Iaşi cu diagnosticul „malarie”este stabil hemodinamic şi respirator şi rămâne internat, fiind sub observaţie multidisciplinară a medicilor infecţionişti şi de terapie intensivă.

„Procedăm în felul acesta pentru că, aşa cum am mai spus, boala poate determina manifestări imprevizibile”, a declarat, marţi, managerul spitalului ieşean, Florin Roşu. Acesta subliniază că malaria este cauzată de înţepătura ţânţarului anofel, iar boala este endemică mai ales în zona subsahariană dar au fost întâlnite cazuri rare şi în Delta Dunării.

„Ca măsură de prevenţie, nu există vaccin împotriva malariei. Ca sfat, pentru cei care călătoresc în zone endemice, există profilaxie cu medicamente antimalarice, trebuie folosite plasele de ţânţari şi produsele farmaceutice - soluţii şi unguente care protejează împotriva înţepăturii de ţânţari”, subliniază medicul Florin Roşu, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212