REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Siria a lansat rachete spre Israel! Bombardamente de ambele părți

Siria a lansat rachete spre Israel! Bombardamente de ambele părți

Mirela PASCAL 26 octombrie 2023 | 00:00 650

Israelul este atacat din toate părțile. Teroriștii Hamas au încercat să se infiltreze printr-un tunel maritim care ieșea din largul coastei nordice a Fâșiei Gaza.

Siria a lansat rachete spre Israel! Bombardamente de ambele partiSiria a lansat rachete spre Israel!

Trupele de apărare au reușit însă să elimine echipa de jihadiști și au bombardat complexul militar din care se presupune că ar fi venit scafandrii. 

Mai mult decât atât, Israelul a fost atacat noaptea trecută și din Siria. Mai multe rachete au căzut în câmp deschis, anunță reprezentanții forțelor armate ale Israelului.  Statele Unite se pregătesc de evacuarea în masă a cetățenilor americani din Orientul Mijlociu, susţin surse de la Pentagon citate de Washington Post. Peste 700.000 de oameni ar urma să fie scoşi din zonele de conflict. Operaţiunea ar putea implica avioane ale Forțelor Aeriene dar şi navele de război ale Marinei, care au ajuns în regiune luna aceasta.

Video:

 

 

ONU cere încetarea focului în Gaza

Șeful ONU afirmă că Israelul încalcă legile umanitare internaționale în Gaza. Criza din Gaza se adâncește. Peste 5.800 de palestinieni au fost uciși de atacurile israeliene, dintre care 2.000 de copii.

Locuitorii din Gaza sunt forțați să bea apă murdară și sărată

Combustibilul necesar pentru funcționarea sistemelor de apă se termină iar apa potabilă este din ce în ce mai rară.

De la atacurile Hamas din 7 octombrie, Israelul a permis furnizarea de apă doar prin una dintre cele trei conducte care intră în Gaza, scrie CNN. Experții spun că această cantitate acoperă foarte puțin din necesarul de apă.

Siria a lansat rachete spre Israel! Bombardamente de ambele partiPalestinienii stau la coadă la apă în Rafah, în sudul Fâșiei Gaza

Cea mai mare parte a apei din Gaza provine din surse locale – dar combustibilul necesar pentru pomparea și curățarea acesteia se epuizează rapid.

Pe măsură ce sistemul de apă se prăbușește, unii locuitori din Gaza au fost forțați să bea apă murdară și sărată. Experții sunt îngrijorați că în Gaza ar putea apărea și o criză de sănătate, iar oamenii ar putea începe să moară din cauza deshidratării.

Gaza are trei surse principale de apă: uzine de desalinizare, conducte care transportă apă cumpărată din Israel și puțuri de apă subterană.

Israelul îi cere șefului ONU să demisioneze

Ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Gilad Erdan, i-a cerut secretarului general al ONU să demisioneze după ce António Guterres a declarat de la tribuna ONU că „atacurile îngrozitoare” ale Hamas din 7 octombrie nu pot justifica „pedeapsa colectivă a poporului palestinian”.

Discuțiile s-au tensionat la ședința Consiliului de Securitate al ONU, de la New York, după ce Antonio Guterres a cerut o încetare a focului în Israel și Gaza și a spus că atacurile Hamas în sudul Israelului din 7 octombrie nu vin „din neant”, ci după „56 de ani de ocupație sufocantă” pentru poporul palestinian de către Israel.

La rândul lui, Secretarul de stat american Antony Blinken a cerut, la Consiliul de Securitate al ONU, tuturor țărilor să trimită ajutor umanitar în Gaza.

Siria a lansat rachete spre Israel! Bombardamente de ambele partiSecretatul General ONU, Antonio Guterres

„Hamas trebuie să înceteze să-i mai folosească ca scuturi umane, iar Israelul trebuie să ia măsuri de protecție [a lor]. Înseamnă că alimentele, apa, medicamentele trebuie să poată «curge» în Gaza și către oamenii care au nevoie de ele. Civilii trebuie să poată scăpa de pericol”, a spus Antony Blinken, citat de The Guardian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si trimite rachete. Pariu ca erau rachete sovietice trimise de ucigasul putin ???
3
0
in sfirsit, secretarul general onu, spune ceva. blinken, face pe smecherul si vorbeste de ajutor umanitar. trebuia sa le spuna asta evreilor, de la inceput. nu tin cu nici una din parti. oricum israelul are destui informatori in teritoriile palestiniene, nu cred ca nu stiau de tuneluri, este altceva la mijloc.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468