REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Siria: Aeroportul din Alep, avariat şi închis în urma unui bombardament israelian

Siria: Aeroportul din Alep, avariat şi închis în urma unui bombardament israelian

A.F. 29 august 2023 | 00:00 397

Aeroportul din Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria, a fost închis luni dimineaţa în urma unui bombardament israelian, care a produs pagube materiale, a anunţat agenţia de presă oficială Sana, citând o sursă militară, informează AFP.

Siria: Aeroportul din Alep, avariat si inchis in urma unui bombardament israeliansursa foto: reuters.com

"În jurul orei 04:30 (01:30 GMT), inamicul israelian a întreprins o agresiune aeriană dinspre Mediterana, la vest de Lattakia, împotriva aeroportului internaţional din Alep", cauzând "distrugeri materiale pe pistă, ce au dus la închiderea aeroportului", a adăugat Sana.

De la începutul războiului din Siria, Israelul a întreprins sute de lovituri aeriene asupra teritoriului sirian, vizând în principal forţele susţinute de Iran şi Hezbollahul libanez, aliate ale Damascului şi inamice înveterate ale Israelului, precum şi armata siriană.

Israel, ţară vecină Siriei, comentează arareori asupra loviturilor sale, dar susţine că vrea să împiedice Iranul să se "implanteze" în apropierea frontierelor sale.

Un responsabil al Ministerului Transporturilor sirian, Sleimane Khalil, a declarat pentru AFP că "singura pistă operaţională a aeroportului (din Alep) a fost avariată".

Regiunea Alep, unde sunt foarte prezente grupări pro-iraniene, şi aeroportul său au fost vizate de mai multe ori de la începutul anului de raiduri israeliene.

În martie, bombardamente israeliene au dus de două ori la închiderea aeroportului din Alep, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand au intrat bolsevicii cu armata in tartous ?
2
0
Deci, cand israelienii bombardeaza cladiri civile nu e terorism de stat, e... preventie?!? Asta e lumea in care traim acum, cei puternici impun legile lor celor slabi.
1
0
De ce tac toți cînd israelienii ucid?!?!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468