REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Situaţia radioterapiei de la Spitalul Judeţean, în atenţia prefectului

Situaţia radioterapiei de la Spitalul Judeţean, în atenţia prefectului

Replica API 21 aprilie 2016 | 00:52 240

Respinge ideea concesionării

Respinge ideea concesionării

În cadrul unei întâlniri cu o delegaţie a federaţiei SANITAS Constanţa, prefectul Adrian Nicolaescu şi-a exprimat opinia referitoare la situaţia Secţiei de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. El susţine că aceasta a fost una din problemele sesizate Ministerului Sănătăţii, prin intermediul unei adrese în care precizează care este situaţia generală a sistemului de sănătate în judeţul Constanţa. Nicolaescu nu este de acord cu concesionarea serviciului de radioterapie şi este de părere că nu este normal ca de acest lucru să se ocupe altcineva în afară de reprezentanţii din spital.

Subiectul radioterapiei din Constanța a făcut mare vâlvă în ultimul timp, stârnind tot felul de controverse. Astfel, constănțenii au organizat inclusiv un protest în fața Spitalului Județean pentru a reclama felul în care unitatea sanitară a fost administrată în utlimul timp. Cetățenii au ajuns până de curând la capătul răbdarii și din cauza carantinei care nu le permitea să-și viziteze rudele bolnave. În cele din urmă, aceasta a fost ridicată, dar nemulțumirile au rămas în picioare.

Pacienții sunt în continuare indignați de condițiile din spital, de viteza de reacție și tratamentul aplicat la Unitatea de Primiri Urgențe. Lista de reclamații e destul de lungă, dar acestea sunt principalele aspecte discutate în cadrul mai multor conferințe organizate de managerul spitalului, Dănuț Căpățână. Amintim că de luni, 4 aprilie, serviciul de radioterapie din Spitalul Județean a fost suspendat din cauză că a expirat sursa de cobalt a aparatului.

Inițial, Căpățână a spus că va concesiona serviciul unei firme care ar urma să se ocupe de toți cei 15 pacienți constănțeni care mai au de efectuat ședințe de radioterapie. În urma scandalului iscat de acest subiect, managerul a spus că rămâne să decidă dacă va face un parteneriat cu un furnizor privat sau dacă va aștepta ajutor din partea Ministerului Sănătății.

La un moment dat s-a vehiculat ideea conform căreia Căpățână nu ar fi transmis ministerului situația radioterapiei de la Constanța, însă managerul a venit cu documente care atestă că a înștiințat autoritățile de la București cu privire că pe 2 aprilie 2016 expiră sursa de cobalt a aparatului de radioterapie de la Spitalul Județean Constanța. Pentru a lămuri situația, Căpățână spunea că, în caz de concesionare, personalul de la radioterapie și oncologie va fi preluat de către firma care va prelua serviciul, iar până la rezolvarea situației, pacienții constănțeni au fost îndrumați către spitalele din București și respectiv Galați.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108