REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Situaţie alarmantă pe ‘uliţele’ din Medgidia: ‘Ni se slăbesc temeliile de la case’

Situaţie alarmantă pe ‘uliţele’ din Medgidia: ‘Ni se slăbesc temeliile de la case’

Replica API 12 iulie 2018 | 00:00 370

Vremea rea din ultimele zile a afectat şi oraşul Medgidia la capitolul infrastructură. Străzile au fost inundate, însă doar cele pe care nu s-a turnat asfalt încă situaţia este alarmantă. Locuitorii sunt revoltaţi de faptul că autorităţile locale au lăsat străzile nefinalizate. Acoperite doar cu pietriş, în urma ploilor torenţiale din ultimele zile s-au format cratere, iar casele lor sunt în pericol de surpare. Afectaţi sunt cei care locuiesc pe străzile în curs de reabilitare.

Dezastru pe străzile din Medgidia după ploile torenţiale de zilele trecute. Locuitorii sunt în impas şi doresc ca autorităţile locale să ia măsuri în acest sens. Este vorba de una din străzile din oraşul Medgidia care se află în proces de reabilitare, lucrările ajungând doar la stadiul de turnare a pietrişului. Pietrişul s-a săpat considerabil, iar ploile au făcut ca locuinţele celor de pe strada în caz să fie în pericol deprăbuşire, temeliile caselor fiind în pericol de surpare.

Văzând această situaţie, o locuitoare a unei casă situate pe una dintre aceste străzi a postat pe o pagină de socializare imagini cu situaţia actuală cu care se confruntă. “Iată ce se întamplă după ploaie. Au decopertat asfaltul, le-a venit ideea să lase trotuare doar pentru pisici, au 15 cm... și au plecat. Strada noastră mereu are probleme căci toată apa de sus se scurge pe strada Ibrahim Themo. Acum au lăsat râpă. Trebuia să fie prioritatea numărul unu asfaltarea, dar cred că pe domnul primar Vrabie nu îl interesează deloc că ni se slăbesc temeliile, el nu locuiește aici.”, a declarat aceasta.

Ceilalţi locuitori sunt la fel de indignaţi de situaţie. O tragedie s-ar putea întâmpla în condiţiile în care fundaţia caselor s-ar putea slăbi. “Ce-i drept, stau aşa decopertate de foarte multă vreme... Dacă reparau mai repede, erau pagubele şi neplăcerile mai mici!”, a declarat unul dintre localnici.

Reamintim că oraşul Medgidia a intrat într-un amplu proces de reabilitare! Peste zece mii de metri pătraţi au fost asfaltaţi în doar 8 zile de când autorităţile locale au demarat acţiunea. Nouă străzi au fost reabilitate la jumătatea lunii iunie a.c.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va ajuta firmele de asigurari unde platiti polita!
0
0
CE PROST....harry..vai de capul tau...
0
0
@fan corect Stau si se plang. Sa vina dumnezeu, sa vina papa, sa vina oricine sa ne ajute ca oricum oricum noi stam degeaba si tipam.ca nu stim sa facem altceva. O sa va cada casele pana o sa va ajute cineva, nici nu aveti asigurare ca nu stiti don astea, o sa ajungeti in strada, si o incepeti sa tipati.din nou. MURITI MA
0
2
faceti plangere la toate autoritatile competente ale statului, doar asa se va rezolva ceva
5
2
pai de ce nu s-au revoltat doua mandate cat iordache cu clica lui nu a facut nimic iar strada aia se curata de asfalt cand ploua si pe vremea lor, acolo trebuia facuta o canalizare mare dar raja iar doar banii pe canalizare si inca ceva acum cateva zeci de ani acolo era canal de scurgere acoperit cu placi dar au venit alti destepti si l-au acoperit
1
6
Cand construiesti cu chirpici ai pretentii de durabilitate?
2
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108