REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Smartphone-uri pe roți.Cum se fură mașinile Tesla, fără cheie

Smartphone-uri pe roți.Cum se fură mașinile Tesla, fără cheie

Replica API 19 mai 2022 | 23:22 1399

Clienții Tesla ar putea aprecia sistemul ingenios de intrare fără cheie al producătorului auto, dar un cercetător în domeniul securității cibernetice a demonstrat cum aceeași tehnologie ar putea permite hoților să plece cu anumite modele de vehicule electrice.

Un hacking eficient pe Tesla Model 3 și Y ar permite unui hoț să deblocheze mașina, să o pornească și să plece în viteză, potrivit lui Sultan Qasim Khan, consultant principal în domeniul securității la firma de securitate NCC Group din Manchester, Marea Britanie.

Prin redirecționarea comunicațiilor dintre telefonul mobil al proprietarului unei mașini, sau brelocul de chei, și mașină, persoanele din exterior pot păcăli sistemul de acces, făcându-l să creadă că proprietarul se află fizic în apropierea vehiculului.

Sistemul de intrare fără cheie al Tesla se bazează pe ceea ce se numește protocol Bluetooth Low Energy. A fost conceput pentru a conecta în mod convenabil dispozitivele între ele prin internet, dar a apărut și ca metodă pe care hackerii o exploatează pentru a debloca tehnologii inteligente, inclusiv încuietori, mașini, telefoane și laptop-uri.

Încuietorile inteligente Kwikset Kevo care utilizează sisteme fără cheie cu telefoane iPhone sau Android sunt afectate de aceeași problemă.

Un studiu din Marea Britanie a constatat că peste 200 de modele de mașini erau susceptibile la furtul fără cheie, folosind metode de atac similare, dar ușor diferite, cum ar fi falsificarea semnalelor wireless sau radio, scrie national.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108