REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

ȘOCANT! Doarme cu soția moartă în casă, că nu are cu ce s-o înmormânteze! Video

ȘOCANT! Doarme cu soția moartă în casă, că nu are cu ce s-o înmormânteze! Video

Replica API 25 martie 2022 | 23:47 7831

Caz șocant la Constanța! Un bărbat stă cu soția moartă în casă, iar vecinii efectiv nu mai suportă mirosul. Este vorba despre Alexandru Mănău, în vârstă de 66 de ani, domiciliat în cartierul social Henri Coandă din municipiul Constanța. Acesta a declarat, pentru Replica, faptul că soția sa a decedat pe 22 martie, dar nu are bani s-o înmormânteze. ”Am cerut ajutor peste tot, nimeni nu mă bagă în seamă. Am dormit cu ea în casă, după care am dormit la un vecin. O să merg și la primar, deja am scandal cu vecinii...”, a spus Alexandru.

Scandal cu vecinii

Carmencita Mariana Mănău avea 53 de ani și era bolnavă. Era încadrată cu handicap de gradul II, întrucât fusese implicată într-un accident rutier în urmă cu ceva timp, după cum a declarat soțul, pentru Replica. De atunci nu se mai putea deplasa. Se pare că starea ei de sănătate s-a degradat, iar pe 22 martie 2022 a decedat. I s-a constatat decesul, însă abia acum începe partea strigătoare la cer! Alexandru este nevoit să doarmă cu soția decedată în casă, iar vecinii, efectiv, nu mai suportă mirosul. Iar el nu știe ce să facă... "S-o arunc în stradă?!", a spus acesta.

Femeia decedată (ce se vede în imagini este toată garsoniera)

“Miroase îngrozitor, nu mai putem sta în case... Nu se poate așa ceva. Efectiv este inadmisibil”, au spus locuitorii blocului respectiv, pentru Replica.

Bărbatul îi aprinde lumânări

Doarme cu mortul în casă pentru că nu are cu ce să-l îngroape

Reporterii Replica s-au deplasat la fața locului și au discutat cu Alexandru Mănău, soțul femeii decedate.

“A murit pe 22 martie, ora 7.30. A fost ambulanța aici, a constatat decesul, mi-a dat niște hârtii, am plecat cu ele la medicul de familie, mi-a dat certificatul constatator. Apoi am plecat la Casa Căsătoriilor. Și a fost o greșeală, că mi-a dat actul pe fostul ei nume, de dinainte de a se cununa cu mine... M-am dus înapoi, doamna doctor de familie mi-a dat documentul cu numele corect și i-am scos certificatul de deces în original”, a declarat, pentru Replica, Alexandru Mănău.

Video: Declarația lui Alexandru Mănău

În continuare, bărbatul ne-a relatat că, efectiv, nu are bani s-o îngroape și că nimeni nu vrea să-l ajute.

"Mi-au zis s-o îngrop! Cum? Cu ce??"

“Când au venit cei de la Ambulanță mi-au zis că asta e tot și că trebuie s-o îngrop. Le-am spus că nu am posibilitate... Nu am nici un ban. Ea avea pensie de handicap, eu nu am nici un venit. Mi-au zis că ei nu știu... Am sunat la Poliție apoi. A venit Poliția și mi-a zis s-o îngrop. Am fost la Poliția Locală, aici, în cartier. Mi-au zis să mă duc la Casa de Pensii. M-am dus. Acolo mi-au zis că nu are pensie de la stat, că are de handicap. Am plecat... M-am dus la Asistența Socială de la Delfinariu. Le-am zis că stau cu mortul în casă, că nu am posibilitate să-l îngrop. M-au trimis la Casa Mortuară. M-am dus, mi-au zis că nu o iau fără Poliție. Au venit doi polițiști de la Secția 2... Le-am zis: ce fac? Deja miroase... ce fac? Mă cert cu vecinii, îmi vin la ușă, mă ceartă. Nu știu ce să fac. S-o arunc în stradă? Ce să fac?? Ultima dată, Poliția mi-a zis să mă duc la primar. Păi de dimineață mă duc, la prima oră mă duc.. (vineri, 25 martie – n.r.) Uitați, stau aici, în casă, cu ea. Am mai dormit la un vecin”, a spus Alexandru Mănău.

Bărbatul a spus că se va duce la prima oră, vineri, 25 martie, la primar și speră că va primi ajutor, întrucât nu știe încotro s-o mai apuce.

Video cu femeia decedată:

Virgil STOIAN, Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la fiecare ucrainean le da cate 70 de ron pe zi, si astia au venit cu milioanele, dar nu sunt bani de o inmormantare.RUSINE
0
0
e necrofil
0
0
in aceste cazuri unde este biserica ? Da-le-as la trambitza de popi !
1
1
Ajutorul de deces se acorda de CASA NATIONALA DEPENSII in cuantumul prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat si facut public de CASA DE PENSII valabil la data decesului. Ajutorul de deces este de aproximativ 6000lei
0
0
cred ca si tu esti ca el..de golani s-a umplut lumea..la munca...nu.. la intins mana ...acum..imediat..
1
0
Sper sa fiti judecati dupa cum judecati!
0
0
handralaul n-a muncit o zi in viata lui, are casa si utilitati moca din banii constantenilor, si se gasesc cohorte de i d i o t i care contesta ajutorul dat refugiatilor ucrainieni, plangand soarta acestor paraziti autohtoni.
1
0
S-o manance cat mai e calda, daca la munca nu i-a placut niciunuia. Paraziti sociali.
1
0
nu il pot ajuta dar pe ukraineni ii pupa-n kur
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272