REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şoferii de microbuze, nervoşi: au fost prinşi de Poliţie cu pasageri înghesuiţi ca sardelele

Şoferii de microbuze, nervoşi: au fost prinşi de Poliţie cu pasageri înghesuiţi ca sardelele

Replica API 24 iulie 2013 | 00:00 69

Razie în trafic

Razie în trafic

Supărare mare în rândul şoferilor de microbuze, marţi dimineaţă! Ei nu au mai putut "îndesa" călătorii în mijloacele de transport, întrucât poliţiştii rutieri au fost cu ochii pe ei. De aici şi până la injurii şi nervi, un singur pas.

Oamenii legii au ieşit, marţi dimineaţă, pe teren, dis de dimineaţă. Vizaţi au fost şoferii de microbuze care, din inconştienţă şi din nevoia de a-şi atinge ţinta la capitolul încasări, încarcă până la refuz maşinile cu pasageri. Astfel, în zona gării, toate microbuzele au fost oprite, controlorii inspectând situaţia pasagerilor. Cei care aveau chiar şi o singură persoană în picioare au fost amendaţi. Nu au fost mulţi, pentru că, aşa cum se practică în România, s-a dus vorba de la unul la altul, prin telefonul fără fir. "Ia zi, mă, mai sunt ăia (n.r. - poliţiştii) la gară?. Păi, ce să fac, să o ţin drept înainte, să nu mai trec pe la vapor?!", a întrebat un şofer de microbuz, ce se îndrepta dispre Poarta 6, în centru. Evident, cum graficul este strict, şoferul a trebuit să-l respecte. Omul avea în microbuz trei pasageri în picioare, fapt pentru care a început să ia la întrebări călătorii: "Coboară cineva înainte de gară?". Nu a avut prea mare noroc. "Uite, băi, nene, cum las eu călătorii în urmă. Întârzie oamenii, la muncă", a comentat, apoi, şoferul, ca şi cum i-ar păsa de clienţi! Văzându-l că se ajută într-una prin telefon şi înjură de mama focului, "uitând" să mai ia piciorul de pe pedala de acceleraţie, doi pasageri aflaţi în picioare au cerut să oprească microbuzul, apelând, astfel, la serviciile unui taximetrist, în condiţiile în care au plătit pentru bilet, însă banii nu i-au fost returnaţi, deşi, practic, i-au făcut şoferului un serviciu. Supărările şoferilor nu vor trece foarte repede, având în vedere că acţiunile de acest gen ale poliţiştilor de la Rutieră se vor extinde şi în zilele următoare. "În perioada 22-28 iulie a.c. poliţiştii rutieri împreună cu reprezentanţii I.S.C.T.R. şi R.A.R. desfăşoară zilnic ample acţiuni de control în trafic, fiind vizate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi autovehiculele destinate transportului public de marfă având masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Acţiunile se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) în cadrul Campaniei "Truk and Buss", obiectivele urmărite fiind de verificare a legalităţii transportului rutier public prin respectarea capacităţii de transport a vehiculelor, documentelor şi verificarea respectării legislaţiei speciale în domeniul transportului public de mărfuri şi persoane. Verificările se desfăşoară zilnic atât pe drumurile din judeţul Constanţa cât şi în municipiul Constanţa", au precizat, ieri, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108