REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Sorin Mihai: Directoarea de la Școala 39 a dat dovadă de lipsă de profesionalism. Voi lua măsuri

Sorin Mihai: Directoarea de la Școala 39 a dat dovadă de lipsă de profesionalism. Voi lua măsuri

Marieta ȘTEFAN 5 septembrie 2023 | 00:00 8979

Scandalul la Școala Gimnazială nr. 39 ,,Nicolae Tonitza” se prelungește! Mai mulți copii admiși în cele 8 clase pregătitoare au fost mutați la Școala Gimnazială nr. 31 din cauza faptului că în prima unitate de învățământ menționată ar fi loc doar pentru 3 clase. Elevii din celelalte cinci clase au fost relocați Școala Gimnazială nr. 31, din cartierul Palas, prin tragere la sorți, iar managerul unității de învățământ a catadicsit să le spună părinților acest lucru cu puțin timp înainte de începerea școlii. Sorin Mihai, inspectorul școlar general, a avut mai multe întâlniri cu părinții pentru a discuta situația în detaliu. Una dintre acestea a avut loc ieri, 4 septembrie a.c.. Inspectoratul va încerca să găsească şi alte spaţii unde să înveţe copiii, dar este greu de crezut că vor fi găsite.

Sorin Mihai: Directoarea de la scoala 39 a dat dovada de lipsa de profesionalism. Voi lua masuri

Săptămâna trecută, părinții care și-au înscris copiii la Școala Gimnazială nr. 39 ”Nicolae Tonitza” au avut un șoc provocat de ceea ce au aflat. După ce s-a terminat înscrierea celor mici, părinții au fost înștiințați că unii dintre copii vor fi mutați la Școala Gimnazială nr. 31 din cauza faptului că în prima unitate de învățământ menționată ar fi loc doar pentru 3 clase. Se pare că repartizarea s-a făcut prin tragere la sorți pentru a fi relocați. Vineri, 1 septembrie a.c., mai mulți părinți aflați în această situație s-au deplasat la sediul Inspectoratul Școlar Județean, pentru a solicita soluționarea acestei probleme.

Majoritatea consideră că au prioritate, deoarece locuiesc în vecinătatea unității de învățământ. ,,Locuim la 300 de metri de școală și suntem relocați la o școală din Palas. Vrem dreptate! Noi vrem să rămânem la Școala nr. 39. Plus de asta, ne-am supune și copiii la un chin. Ne dorim dreptate pentru cei care locuim în zonă”, a transmis un părinte.

Alți părinți au fost foarte supărați de faptul că ar trebui să-și despartă copiii, în condițiile în care stau foarte aproape de școală și sunt puși în situația de a lăsa unul la Școala Gimnazială nr. 39 ”Nicolae Tonitza”, iar pe celălalt la Școala Gimnazială nr. 31.

"Am doi copii. Fetița mai mare, care este clasa a doua, a rămas în Școala 39, iar cea mai mică, care începe clasa pregătitoare, a fost trimisă la o Școala 31, din Palas. Stăm chiar pe stradă cu școala. Din balcon văd școala și totuși am fost trimisă acolo, în timp ce cei cu viză de flotant au fost favorizați. Nu mi se pare corect. La alte școli nu putem să mai mergem acum, pentru că ne spun să mergem la școala unde am fost admiși, aceeași școală care ne-a trimis în Palas, la 5 km de casă, fără să țină cont de nicio condiție. Nu au luat în calcul de distanța față de domiciliu, de faptul că au un frate sau o soră înscriși în școală. Ne-au anunțat pe 29 august. Când s-au afișat listele am văzut școala unde vor desfășura cursurile. Nu ni s-a spus nimic nici pe timpul verii, nu ni s-a comunicat nimic în mod oficial, nici măcar faptul că se ia în calcul școala respectivă. Toate zvonurile au fost că se vor găsi o soluție la școlile din apropierea domiciliului. Au fost în total peste 170 de dosare acceptate, dintre care 65, 68 maxim, cu domiciliu real în proximitatea școlii. Restul erau cu viză de flotant. Nu știu cum au făcut relocarea. Procedura trebuia să fie transparentă, vizibilă tuturor.", a declarat o altă mamă. 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au prezentat elementele de ordin legislativ care au stat la baza relocării celor mici și au susținut că ezită o prioritizare a celor care au depus o cerere.

Sorin Mihai, o nouă întâlnire luni, la Școala 39

„Țin să menționez și dumnealor și părinții elevilor de la Școala 39 pot confirma că ne aflăm la a patra întâlnire când vorbim despre această problemă. Așa cum am spus anterior, voi prezenta elementele de ordin legislativ care stau la baza situației. În ceea ce privește extinderea activității didactice în județul Constanța trebuie făcută precizarea că în mai, prima etapă de înscriere a fost procesată de comisia națională, cererile de înscriere în unitățile de învățământ au fost în conformitate cu normele legislative. Prin domiciliu se înțelege inclusiv reședința, procesarea cererilor tip de înscriere, se procesează în ordine iar în prima fază se procedează prin înscrierea elevilor care au solicitat acest lucru prin cerere.”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Se recunoaște însă faptul că nu s-a asigurat transparența și că directoarea ar fi trebuit să comunice acest lucru părinților cu mult timp înainte. „Directoarea a comunicat tardiv cu părinții elevilor, este un minus managerial mare. Nu s-a asigurat transparența. Este vorba despre o procedura internă care trebuia pusă la dispoziția părinților. O procedură scrisă care trebuia să fie aprobată și conform legii. Ne aflăm într-o situație excepțională. Elevii rămân ai Școlii 39, vor rămâne elevi ai Școlii 39, dar vor învăța în alt spațiu.” a mai transmis Sorin Mihai.

Sorin Mihai: Directoarea de la scoala 39 a dat dovada de lipsa de profesionalism. Voi lua masuriSorin Mihai

La cea de a patra întâlnire dintre Inspectorul Şcolar General şi părinţi au participat şi membrii Consiliului de Administraţie şi cele cinci învăţătoare de la clasa pregătitoare, dar directorul scolii nu a fost prezent. Se vor mai căuta nişte spatii libere, mai aproape de scoală, dar sunt foarte greu de găsit.

„Aș fi vrut să fie și doamna director prezentă, să discut cu ea. A dat dovadă de lipsă de profesionalism. Dacă ar fi vorbit din timp, altfel ar fi stat situația acum. Vom mai căuta niște spații libere la alte școli, dar e greu de crezut că vom găsi. Am vorbit deja la Liceul de Artă, la Școala 23 și Școala 8. În aceste 4 întâlniri am dat explicații părinţilor 5 ore. Cred că doamna director trebuia să facă acest lucru. Sunt probleme și la nivelul Consiliului de Administrație. Voi lua măsuri drastice.“, a concluzionat inspectorul Sorin Mihai.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ISJ sa ne raspunda la cateva intrebari, daca poate: de ce nu s-a uitat pe procedura trimisa de directoare inca din iunie? Cand a anuntat scoala unde se vor reloca acele clase? De ce nu a indrumat conducerea scolii din iunie, daca procedura era gresita sau nici nu i-a interesat si acum arunca vina pe directoare? De ce acum a gasit alte spatii mai aproape si prima data a trimis copiii in Palas? Unde este incompetenta? Judecati singuri…
2
0
VOTAM SORIN MIHAI SENATOR LA ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 2024!
1
9
Sorinele esti p*****l. Ce masuri ei? Măsură de la bust? Rad și curcile de tine. Ești preocupat sa suni... prefectului decât sa faci ordine la tine în ograda.
9
1
Sorineleee simti cum ticaie ceasul? Da georgica spagulica de la sport aude ceva? Ma copii voi astia din isj cta ...nu stiu cum sa va spun ca sa nu deranjez CNA ul....hai ma copii gasiti va si voi o slujba da nu in invatamant ca nu va place sa predati . Voua va place banii si umilirea suplinitorilor sau titularilor pe care tb sa I indrumati sa I ajutati sa i sprijiniti....Ma ticalosilor care va jucati cu numiri de directori adjuncti sau plini ma derbedeilor care nu dati concurs pt posturile pe care le ocupati....lasati ne ma sa ne dezvoltam sa progresam sa nu mai baltim intr o perpetua mediocritate si shpaguitate. Sorinele daca mai ai in spermatozoid in cojonesele tale pleaca ma tati ma du te pe santier sau cioban la oi si lasa ma invatamantul sa iasa din mizerie ....si te implor ia I cu tine si pe aia de la pnl care te tin in brate pe tine si pe la de sport ...da ma ala care va ia copii de la scoala si care va face comanda de mancare la pranz :)))))
11
0
Si ISJ trebuia sa stie ca la aceasta scoala intarzia repartizarea elevilor! Niste hanarnisti, ce pretentii sa ai de la ei.
5
0
DECAT SA PUNETI INTREBARI SI SA FACETI COMENARII, MAI BINE IESITI DIN CASE CU TOTII SI APARATI VA COPIII !!!!! CE SPUNETI IN COMENTARII MERGETI SI SPUNETI ACOLO IN FATA....CE SIMPLU ESTE SA STAI SA COMENTEZI DAR ESTI NEMULTUMIT CA TI SE DUCE COPILUL IN PALAS ! STATI IN CASA.....
10
1
De ce stergeti comentariile???????? Ati primit ordin de partid???? Sau vreo sponsorizare????? Asta este presa din r*mânia!!!! Mai bine isi da DEMISIA domnul Goe cu a sa mamitica ca au rămas repetenti de mult cu al sau hutulache! Individa aceea ca muma padurii ce cauta prin scoli cu el? Mai bine citea procedura trimisa de directoare inca din iunie ca era partea ei! Nu vizitele la domiciliul ! A mai si trimis-o în sedintele publice unde radea ca o...fara vreun rost! Ce vina are directoarea? Ca ai facut tu realocarile? Ca nu te-a interesat toata vara SC.39? Și acum s-a suparat amanta colegului tau de partid ca e la 31? Sau vrei sa o pui pe ea directoare? Voua nu va este jena deloc? Noi nu știm cum ați luat transferurile, gradatiile de merit? Cabrancea și faliboga??
23
0
Directoarea si a facut treaba , sorinache o da de gard !
16
4
Ramane cel mai incompetent inspector din toata Romania. Sorin Mihai cea mai trista perioada a invatamantului constantean. Bucovala si Aliss erau mai bune decat prosranakul asta.
20
1
Directoarea a informat ISJ despre situatie din iunie dar Sorinel era preocupat de altele, chestii lumesti …… Nu stiu ce gandeste domnul Hutuca dar publicul larg, profesori, parinti, cetateni, asociaza invompetenta de la ISJ CONSTANTA cu PNL CONSTANTA!
25
0
BAI REPLICA DE CE STERGI COMENTARIILE? IA FA O ANCHETA DESPRE IMENSUL TUN IMOBILIAR DE LA SCOALA GALA GALACTION CU CORPUL DE CLADIRE RETROCEDAT NETRANSPARENT SI CARDASIA CRISTIAN/SORIN!!!!!!!!
17
2
Ministrul Invatamantului Ligia Deca a admis ca inca exista scoli in care se invata in 3 schimburi,lucru interzis prin lege.Dacă Minstrul Educatiei incalcă legea cu bună știință,atunci ce pretenții să mai avem la subalternii domniei sale ,Inspectorul școlar si directorul unitatii de invatamant?Să nu uitam cu se ajunge pe aceste funcții in r*mânia, printr-un simulacru de concurs unde sinecuriștii de partid fac concurs de șpăgi.
19
0
Nu vor decat banuu la ei in buzunar. Asta este motivul, banuuuu din reparatiile scolilor!
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468