REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Soția lui Navalni face o primă ieșire politică și propune ceva catastrofal pentru Putin

Soția lui Navalni face o primă ieșire politică și propune ceva catastrofal pentru Putin

A.F. 20 februarie 2024 | 19:28 1332

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi, a cerut Uniunii Europene să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale ruse din martie, potrivit unui transcript al discursului său furnizat de un purtător de cuvânt, relatează Rador Radio România.

Sotia lui Navalni face o prima iesire politica si propune ceva catastrofal pentru PutinIulia Navalnaia

„Nu recunoașteți aceste alegeri”, a cerut luni Navalnaia Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene, conform transcriptului.

„Un președinte care și-a asasinat principalul adversar politic nu poate fi legitim prin definiție”, a spus Navalnaia în discurs.

Kremlinul a negat implicarea în moartea lui Navalnîi și spune că afirmațiile occidentale că președintele Vladimir Putin a fost responsabil pentru deces sunt inacceptabile.

Putin a avertizat că va exista un răspuns puternic dacă puterile străine vor încerca să se amestece în alegerile din Rusia.

Svetlana Tihanovskaia: „Ea se va confrunta cu aceleași riscuri ca şi Aleksei"

”Ea se va confrunta cu aceleași riscuri ca şi Aleksei”', susţin Svetlana Tihanovskaia, fostul candidat la preşedinţia Belarus, și unii analişti politici ruși, referinduse la șansele Iuliei Navalnaia de a conduce opoziția rusă.

Iulia Navalnaia a anunțat că va continua activitatea soțului său care a decedat. Analiştii politici au prezis în mod repetat o carieră politică pentru Iulia, iar jurnalista Ksenia Sobciak chiar a propus ca ea să fie nominalizată pentru funcția de președinte al Rusiei, după ce lui Aleksei Navalnîi i s-a refuzat înregistrarea. În ciuda acestui fapt, Iulia a rămas mereu în plan secund.

”Novaia Gazeta Evropa” a stat de vorbă cu Svetlana Tihanovskaia, precum și cu analiştii politici Fiodor Kraşeninnikov, Margarita Zavadskaia și Dmitri Oreşkin pe care i-a întrebat dacă văduva lui Navalnîi va putea conduce opoziția rusă și dacă va continua cu succes activitatea desfăşurată de soțul acesteia. Ei au susţinut că Iulia Navalnaia se va confrunta cu aceleași riscuri ca şi Aleksei Navalnîi.

Ambasadorul rus la ONU acuză ţările occidentale de politizarea morţii lui Navalnîi

Ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite a acuzat ţările occidentale de politizarea morţii opozantului rus Alexei Navalnîi, relatează CNN, arată News.ro.

Vassili Nebenzia a declarat că ancheta privind moartea lui Navalnîi "nu s-a încheiat încă" şi că "cauza exactă a morţii" nu a fost dezvăluită. "Colegii noştri occidentali s-au grăbit să afirme că moartea a fost responsabilitatea regimului Putin", a declarat Nebenzia, vorbind la o pichetare mediatică la Consiliul de Securitate al ONU.

Anterior, Kremlinul a declarat că o anchetă privind circumstanţele morţii lui Navalnîi este în curs de desfăşurare, iar rezultatele nu sunt cunoscute. Mai multe naţiuni l-au convocat pe ambasadorul rus în ţările lor din cauza morţii lui Navalnîi.

Luni, ministrul spaniol de externe José Manuel Albares şi ministrul suedez de externe l-au convocat pe ambasador în ţările lor. Acestea urmează acţiunilor similare întreprinse de Regatul Unit şi Germania de la moartea lui Navalnîi, anunţată vineri, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369