REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Spargere ca-n filme, la o sală de jocuri

Spargere ca-n filme, la o sală de jocuri

Victor ROTARU 15 aprilie 2023 | 00:00 2341

Odată cu avansul tehnologic și preocupările copiilor s-au schimbat. Astfel, doi minori din Ciucurova, probabil pentru a se distra, au încercat să spargă o sală de jocuri de noroc, punând la cale un plan măreț, demn de filmele de Hollywood, sfârșind însă prinși de agenții de poliție.

Spargere ca-n filme, la o sala de jocuri

Totul s-a întâmplat pe 16 februarie 2021, atunci când cei doi minori au mers la o sală de jocuri de noroc din Ciucurova, având asupra lor un bidon de 1,5 litri de vin. În incinta sălii de jocuri cei doi au consumat bidonul de vin și câte o bere la 0,33, iar în timp ce stăteau așezați pe caloriferul de lângă ușa de acces la toaletă unul dintre minori l-a întrebat pe celălalt de unde mai fac rost de bani, acesta din urmă propunându-i să fure din sala de jocuri, cei doi căzând de acord.

Cei doi minori au stabilit să lase deschis geamul de la toaleta sălii de jocuri pentru a putea pătrunde în interiorul unității. În jurul orei 21:20, aceștia au părăsit incinta sălii de jocuri și s-au deplasat către locuințele lor, stabilind ca ulterior să se întâlnească pentru spargere. În jurul orei 23:00, cei doi s-au întâlnit și s-au deplasat spre sala de jocuri. Au sărit gardul din partea de est a sălii de jocuri, s-au deplasat pe trotuarul de lângă peretele clădirii până în spatele acesteia unde s-au urcat pe o stivă cu scânduri, au escaladat peretele și au pătruns în interior pe fereastra de la toaletă lăsată deschisă.

S-a activat alarma

Din toaletă cei doi inculpați s-au deplasat în holul băii unde, de la tabloul electric, au întrerupt alimentarea cu energie electrică a unității în încercarea de a dezactiva sistemul de alarmare și camerele video ale unității, necunoscând faptul că sala de jocuri era dotată cu un serviciu de securitate privat.

În momentul în care cei doi au pătruns în sala de jocuri cu intenția de a sparge aparatele electronice tip „Slot Machine” și a lua banii din aceste aparate, respectiv după ce s-au deplasat câțiva metri spre primul aparat, a intrat în funcțiune sistemul de alarmare, situație în care inculpații au renunțat la planul lor și au fugit pe același traseu, iar în momentul escaladării ferestrei au spart vasul de toaletă.

Cu ocazia efectuării cercetării la fata locului, organul de cercetare penală a identificat, pe zăpada așternută pe stiva cu lemne, mai multe fragmente de urme de încălțăminte, în formă de romburi, iar cu ocazia audierii unuia dintre minori s-a constatat faptul că încălțămintea acestuia prezenta la nivelul tălpii același model precum urmele create pe zăpadă, respectiv pe stiva cu scânduri.  

Spargere ca-n filme, la o sala de jocuriMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Babadag au decis să aplice celor doi minori măsura educativă neprivată de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sala de jocuri sparge banii fraierilor!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468