REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Spielberg a încheiat filmările la propria versiune a musicalului ''West Side Story''

Spielberg a încheiat filmările la propria versiune a musicalului ''West Side Story''

Replica API 5 octombrie 2019 | 00:00 337

Steven Spielberg

Steven Spielberg a anunţat miercuri că a încheiat filmările la propria versiune a musicalului clasic ''West Side Story'', profitând de ocazie pentru a mulţumi şi a aduce elogii echipei implicate în acest proiect ambiţios, relatează EFE.

"A fost o provocare fără egal: o întâlnire veselă, incredibil de emoţionantă şi plină de surprize pentru a reprezenta povestea şi coloana sonoră a unuia dintre cele mai grandioase musicaluri din lume", a spus cineastul într-un comunicat.

"Distribuţia şi echipa mea de peste 130 de persoane au dat dovadă de un talent strălucit şi de un angajament impecabil. (...) Au adus emoţie acestui film pe care îl vom lansa pe 18 decembrie 2020 şi le sunt recunoscător la modul superlativ", a adăugat el.

Spielberg a prezentat de asemenea mai multe imagini din timpul filmărilor acestui remake foarte aşteptat.

Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (Maria), Ariana DeBose (Anita) şi David Alvarez (Bernardo) sunt cei patru protagonişti ai filmului care va da o nouă viaţă clasicului ''West Side Story'' (''Poveste din cartierul de Vest'', 1961), regizat de Jerome Robbins şi Robert Wise, laureat cu zece premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.

După ce a câştigat Oscarul la categoria ''cea mai buna actriţă în rol secundar'' pentru interpretarea Anitei în "West Side Story", varianta din 1961, Rita Moreno, deţinătoare a cvartetul de premii Emmy, Grammy, Oscar şi Tony (EGOT), joacă şi în remake-ul lui Steven Spielberg şi este, de asemenea, producător executiv al filmului.

În noul film, Rita Moreno o interpretează pe Valentina, o versiune modificată şi extinsă a personajului Doc, proprietarul magazinului în care lucra Tony.

În filmul original, Anita Palacio era prietena lui Bernardo, liderul bandei Rechinii. Sora mai mica a lui Bernardo, Maria, care este şi cea mai buna prietenă a Anitei, se îndrăgosteşte Tony, cofondatorul bandei rivale, Jets.

''Poveste din cartierul de vest'', o transpunere a piesei shakespeariene ''Romeo şi Julieta'' pe străzile din New York în anii 1950, propunea o înfruntare între cele două bande, de albi şi de portoricani. În versiunea originală, rolurile principale au fost interpretate de Natalie Wood, Richard Beymer, Rita Moreno, George Chakiris şi Russ Tamblyn.

Spielberg, deţinător a trei premii Oscar, este unul dintre regizorii cei mai admiraţi şi mai populari de la Hollywood datorită unor filme ca ''E.T. the Extra-Terrestrial'' (1982), ''Schindler's List'' sau ''Jurassic Park'' (ambele din 1993), ''Saving Private Ryan'' (1998) sau saga de aventuri Indiana Jones. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212