REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SPITALELE din Constanţa, pe urmele lui MATEI BALȘ? AU sau NU AUTORIZAŢIE ISU?!

SPITALELE din Constanţa, pe urmele lui MATEI BALȘ? AU sau NU AUTORIZAŢIE ISU?!

Replica API 30 ianuarie 2021 | 11:36 2380

Tragedia de la Spitalul Matei Balş a adus în prim plan încă o dată autorizaţiile de securitate la incendiu ale unităţilor spitaliceşti. În luna noiembrie, în urma incendiului de la Piatra Neamţ, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a transmis că 8 spitale din județul Constanța nu au autorizație pentru securitate la incendiu printre care şi Spitalul Judeţean de Urgenţă. Reporterii Replica de Constanţa au contactat reprezentanţii a trei spitale din judeţul Constanţa pentru a afla ce s-a schimbat în aceste 2 luni.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, în renovare

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, constructia este în stadiul de investiţie în termenul autorizaţiei de construire. Având în vedere caracterul unităţii sanitare lucrările se execută pe compartimente de incendiu distincte, fiecare nivel fiind considerat un compartiment de incendiu, astfel că autorizaţia de securitate la incendiu nu se poate obţine până la terminarea lucrărilor. Totuşi, instituţia spitalicească este dotată cu grupuri electrogene, cu stingătoare şi este în permanent legătură cu ISU.

Spitalul Medgidia, autorizaţie temporară

Nici Spitalul din Medgidia nu stă prea bine în privinţa autorizaţiei, acesta având practic o autorizaţie temporară de securitate la incendiu, care se reînnoieşte în fiecare an, potrivit spuselor lui Eugen Agliţoiu, directorul instituţiei. Totuşi, odată cu lucrările de modernizare care sunt în toi, lucrurile vor reveni la normal şi spitalul va putea obţine acea autorizaţie.

Spitalul Municipal Mangalia, amendat de ISU

“Din cauza unui fost manager care a executat lucrări neautorizate în cadrul spitalului, spitalul din Mangalia nu a putut obţine avizele de la ISU astfel că acesta a fost amendat în mai multe rânduri. Totuşi, până la sfârşitul anului, Spitalul ar putea intra în legalitate şi ar putea obţine autorizaţia de securitate la incendiu” au declarat pentru cotidianul Replica de Constanţa, reprezentanţii Spitalului Mangalia.

Ce reprezintă autorizaţia de securitate la incendiu

Actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale - securitate la incendiu - la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale reprezintă autorizaţia de securitate la incendiu.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la minim, racordate la reteaua de apa, sunt suficiente pt a stinge un incendiu
0
0
Sa raspunda rahatul de Horia, fostul prefect, care era mare amator de poze facute cu Grasu. Mizeriile comunistoide din PSD, care s-au pisat pe acest oras, timp de 20 de ani. Hoti ordinari, cu poze de campanie. Atat! Acum au migrat catre Bucuresti, leprele imputite. Aici nu mai este de furat si nu ii mai inghite nimeni. FMM de partid infect! M..ie PSD!
2
0
daca infirmiera,asistenta,nu patruleaza printre pacienti,ce tb sa fac ea in schimbul de noapte ..sa doarma?,sa stea in genunchi?...,chiar daca instalatiile functioneaza,e nevoie de supraveghere,..de ce toate incendiile se produc noaptea?..e lipsa de supraveghere si vigilenta...
1
0
Catre Amicul :Aliluia:ba zebzecule Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta!! Ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi si doi pun in cap!! Lasa in Pace Psd-ul Bai Maimutoi Tolomac si blegoman!! Sunt dezamagit de zebzecul asta de Primar Al Constantei de la Ciuma Galbena de PNL-isti Fostul PDL si sluga lui Silviu Cosa Prefectul Constantei din Vina lor Anul trecut in Decembrie 2020 copii nu au beneficiat de pachete cu cadouri!!
2
2
Constanta , ultima reduta comunista
0
1
Ai uitat sa precizezi un singur lucru, ca pe vremea PSD adica Firea spitalul Matei Bals AVEA CALDURA si nu se incarca instalatia cu aeroterme !!! La noi in judet nu se pune aceasta problema pentru ca spitalele AU CALDURA. Despre restul se poate discuta...
0
2
Spitalul din Constanta e o gluma proasta. De la cea mai mica asistenta pana la manager toti merita dati afara! Toti! Fara exceptie! Toti sunt o apa si un pamant, am stat in cacatul ala de triaj epidemiologic ore intregi in frig, fara sa am unde sta jos. Ala e spital in 2021? Un container cu placaj in fata? Atat se poate? Cu o jegoasa de asistenta care nu baga pe nimeni in seama? Unde cadrelel medicale spera sa mori, poate poate nu mai tre sa se ocupe si de tine? Sper sa arda tot din temelii, si sa o ia de la 0
3
1
Ma boilor ce tot ii dati cu autorizatie ISU? Au facut legea praf, este imposibil de obtinut. Luati dracu si traduceti din alte state zdrentelor care aveti pareri despre cum ar tb sa fie! Voi care sunteti doar Zdrente. Muie pnl muie psd muie securistilor
3
3
Sa duca bolnavii in biserici ca avem suficiente si au avize ,Bucurestenii la Mantuirea Neamului .. pentru ca in asa ceva s-au facut investitiile cele mai multe,Sanatate ne dorim!
2
1
Bate si presa campi cu autorizatii in timp ce in spitale bolnavi tremura de frig cum a fost si la M.Bals unde rudele unui bolnov au declarat ca au adus o aeroterma de acasa pt.ca nu mai putea omul de frig si a conectato la reteaua de curent cu acordul cadrelor medicale de acolo. Asta este greaua mostenire de la un guvern la altul din 1990 pana astazi,personalul medical,spitalele cu dotarile lor si cu asta se lucreaza,altfel daca nu au autorizatie ce o sa faca,or sa inchida spitalele si vor baga bolnavi in alte spitale facute din corturi militare sau containere?.
6
2
de siguranta la incendiu nu iti mai ia foc cladirea...o frectie la piciorul de la masa...bani aruncati
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468