REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

SRI îi răspunde Gabrielei Firea - Informare către primar privind calitatea apei din București/ Ce arată datele ofițerilor

SRI îi răspunde Gabrielei Firea - Informare către primar privind calitatea apei din București/ Ce arată datele ofițerilor

Replica API 8 februarie 2019 | 02:23 421

Serviciul Român de Informații i-a răspuns Gabrielei Firea, potrivit oficialilor SRI, la solicitarea inaintata de edil privind situatia calității apei din anumite zone ale Capitalei. Datele arata ca nu este vorba despre o situatie de bioterorism, conform stiripesurse.ro.

Pe 31 ianuarie, primarul Capitalei anunta că i-a scris președintelui Iohannis pe tema calitatii apei din mai multe sectoare din Bucuresti și că a cerut SRI și CSAT detalii, pentru a lămuri afirmațiile contradictorii ale instituțiilor cu atributii in domeniu.

„Am trimis în pauză (pauza de la CGMB, n.r.) o scrisoare către președintele Iohannis, SRI și CSAT, pentru că în acest moment avem două tipuri de analize și două tipuri de declarații. Analiza operatorului de apă - sancțiune penală dacă dezinformează primăria sau populația și rapoartele de la DSP, despre care Apa Nova spune că nu s-au prelevat probele din toate punctele și doar din câteva.

Pentru a nu exista niciun dubiu mă adresez instituțiilor competente și cine a greșit și a dezinformat poplația să plătească. Dacă cumva operatorul de apă a greșit, cu siguranță voi demara procedurile de reziliere a contractului, dacă DSP nu a luat probele din punctele indicate și s-a transmis panică prin aceste măsurători (...) Eu cred că președintele țării, pentru că este și președintele CSAT, cât și din partea SRI vom primi cele mai corecte informări și vom știi ce s-a întâmplat în această perioadă”, spunea Gabriela Firea pe 31 ianuarie.

Solicitarea a fost făcută dupa ce comunicarile publice ale Direcției de Sanatate Publica, prin Ministerul Sanatatii, si Apa Nova au fost contradictorii.

In timp ce Apa Nova dadea asigurari privind potabilitatea apei, sustinand ca analizele efectate arata ca este in paramentri normali, Ministerul Sanatatii recomanda populației să evite folosirea apei din rețeaua publica, sustinand ca este crescuta peste limita cantitatea de clor rezidual. Ulterior, DSP a amendat Apa Nova cu 10.000 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania este dezonorata de: - seful psdmuistilor - si Camerei Derutatilor infractorul ciorditor de la gura copiilor sarmani din Teleorman, DRACnea - o analfabeta in fruntea guvernului Toanta Dancila care nu e in stare sa citeasca pe litere - un hot si infractor cu tablouri expuse in cimitir Valcov - un crai batran anchetat si el de DNA , Tarliceanu prezentator de chiloti Elenei Ceausescu - un abject la justitie, Slugarel, care n-a facut altceva de cand e ministru in afara de a se da cu curul de pamant sa-l scape de puscarie pe penalul DRACnea. - CCR ajunsa anexa a psdmuistilor, slugarnica si
3
0
de aia cand pot ii dau muie cu cacat hotului brailoiu si secaturii de stroe ! Muie dragnea vitamina d, muie pesede !!!
3
1
Replica s-a coalizat sin ea cu smecheri care ne conduc. Ieri, la articolul cu brailoiu unde a fost facut muci licheaua, replica a sters tot si nu a mai permis comentariu...Rusinica!!!
2
0
Cum a vandut apa din acvifer stie cineva? Adica puturile din zona Cismea nu sunt ale statului?
1
0
Preafericitul Daniel n-a fost consultat de Firea? I-a scapat, se pare... Intotdeauna mi-a fost mila de bolnavi...
1
2
Ce frumos comunica firea cu sri. Isi trimit scrisori.Nu mai bine ii dau si niste grade gabitei firea.
6
2
dar daca la noi porcul de stroe ne-a vandut apa pura din aqviferul prebalcaanic,aflata acolo de 23000 de ani iar de acuma ne asigura apa de dunare captata pe canal la medgidia ce pot zice nu este tradare ,apa din aqvifer era rezerva tarii pentru situatii de conflict,atac nuclear la sol,muiepesde
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212