REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

STAMATE de la MARCO CHIM se ÎNCURCĂ în MANGLE `AUTORIZATE`!

STAMATE de la MARCO CHIM se ÎNCURCĂ în MANGLE `AUTORIZATE`!

Replica API 19 iunie 2020 | 00:00 4580

Deși legea privind executarea lucrărilor de construcții este destul de clară și… făcută pentru toată lumea, se găsesc anumite persoane care să o fenteze, în speranța că, poate, autoritățile nu văd sau trec cu vederea. Executarea lucrărilor de construcții este permisă numai pe baza unei autorizații de construire sau de desființare, emisă în condițiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil - teren și/sau construcții - identificat prin număr cadastral, în cazul în care legea nu dispune altfel. Marius Stamate de la Marco Chim pare că-și face propriile legi, din moment ce purcede la executarea unor lucrări în afara legii. În urmă cu doi ani, a fost prins de Poliția Locală cu o construcție fără autorizație, i-a cerut să intre în legalitate. Însă, nu s-a conformat decât un an jumătate mai târziu. Numai că, a fost prea târziu. Acum, trebuie să demoleze construcția în cauză. Vorbim despre un foișor din lemn amenajat pe Aurel Vlaicu.

Marius Stamate

În decembrie 2018, SC Marco Chim a fost sancționată contravențional întrucât a executat lucrări la imobilul situat în Constanța, bulevardul Aurel Vlaicu, fără a deține autorizație de construire, respectiv realizarea unei construcții din material lemnos anvelopat cu polistiren, cu acoperiș tip șarpantă din lemn, într-o apă și învelitoare tip ondulina, pe platforma din BA în suprafață de 30 m.p. Prin același proces-verbal au fost aplicate și măsuri complementare, dispunându-se desființarea lucrărilor de construcții, însă societatea nu s-a conformat acestor obligații.

Un an mai târziu, în urma altui control, autoritățile au constatat că societatea nu a intrat în legalitate

Ulterior, pe 5 decembrie 2019, verificându-se îndeplinirea măsurilor complementare impuse prin procesul verbal de contravenție, s-a constatat că măsurile de intrare în legalitate nu au fost respectate, motiv pentru care a fost întocmită o notă de constatare în care s-a consemnat faptul că societatea nu s-a conformat măsurilor cuprinse în procesul de constatare și sancționare a contravențiilor.

Stamate a cerut intrarea în legalitate după…1 an jumătate

Societatea s-a apărat în fața magistraților, relatând că a inițiat toate demersurile pentru intrarea în legalitate în termenul de 90 de zile impus ca măsură complementară prin procesul-verbal de contravenție. Într-adevăr, a demarat procedurile de intrare în legalitate, însă după termenul expus de autorități. Pe 15 aprilie a.c. a obținut certificatul de urbanism nr. 1517/15.04.2020, certificat care reprezintă actul de informare prin care se fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic și tehnic al imobilului, caracteristicile zonei în care se găsește imobilul (amplasamentul). Numai că, că procesul-verbal de contravenție a fost încheiat în decembrie 2018 , iar certificatul a fost obținut după…un an jumătate, deci cu mult după expirarea termenului de 90 de zile impus ca măsură complementară prin procesul-verbal contestat.

Obligat să demoleze construcția

Acesta este și motivul pentru care magistrații au admis cererea primăriei și au obligat societatea să desființeze lucrările de construcție realizate fără a deține autorizație de construire. Ce-i drept, decizia nu este definitivă, firma având termen trei luni să efectueze recurs.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste Ratati asta sunteti, stamate s a Inconjurat numai de idioti si cretini pe linga el,alaturi de retardele lor
10
0
Voi astea Rajistele, mai mincati mult rahat, nesatulelor, sa sugeti la vitanje voi si copii vostri
10
0
Dineasco mare putoare esti cu toata Raja Voastra
12
0
Mia inca mai te cauta am auzit ca inca te vezi cu ea nevasta ta stie Ai doamne Numai Ratati si copii frustrati la Raja
13
0
Relu sane sugi pula si tu si familia ta
6
2
blocurile M4 si M5 sunt foarte prost contruite,am urmarit indeaproape stadiul lucrarilor,fierul este mult mai subtire decat ce este scris in proiect si caramida vrac ieftina proasta este folosita din turcia
3
6
Analfabet Mangle. Analfabet Mangle Analfabet
4
0
Copilul lu aia tunsa scurt de la parter nu este facut cu sotul ei, ci e facut cu vecinul de mai sus
16
2
Ai inceput sa faci foamea de latri aiurea? Eu am achizitionat 2 imobile de la Marcochim, iar acestea sunt de o calitate f buna - Bloc M4 si M5. Sunt blocuri din caramida cu incalzire sub pardoseala. Presupun ca nu le-ai vizionat niciodata cu firma ta de 2 lei. Ai grija iarna asta, sa nu te opareasca teracota in casa.
9
1
Cea care face toate plangerile este femeia aia tunsa scurt de la parterul blocului M3. A nascut acum, nu stiam ca si baietii nasc. Este o saracie fara scrupule, si ea si barbasu. Scur suri ale societii care doresc sa faca rau oamenilor datorita lipsurilor
15
6
TOTI AGENTII IMOBILIARI STIU CA BLOCURILE LU ASTA STAU SA CADA. CELE MAI IEFTINE MATERIALE. PETURI LA FUNDATIE.FRAIER E CINE CUMPARA
5
3
halal stire
5
2
De Ciorile care au construit fara autorizatie o casa pe str. Horea Closca si Crisani nr 5A din Mangalia,politia locala nu-i controleaza?
11
0
Ce aveti ma cu bietul milionar?! Lasatz baetzi sa isi faca de cap.
4
4
si ce inseamna "mangle" , nu exista in dex. cauta forma corecta
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108