REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
16.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

STELA HALICHIDIS, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, DEMISĂ după TRAGEDIA de la Constanța

STELA HALICHIDIS, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, DEMISĂ după TRAGEDIA de la Constanța

Replica API 2 octombrie 2021 | 00:10 6781

Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a fost demisă din funcție. Tragedia petrecută vineri, 1 octombrie, la Constanța în care șapte persoane au decedat a cam depășit-o pe Halichidis, care a ieșit cu greu în fața presei să ofere declarații. Chiar și atunci, aceasta a încercat să scape spunând: „Mi-e rău, nu pot să vorbesc, vreți să mor aici?”.

Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase s-a întrunit după tragedia ce a avut loc vineri, 1 octombrie, la Constanța. Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au confirmat că Halichidis a fost demisă, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație.

Stela Halichidis

Șapte persoane internate în Secția de ATI din cadrul spitalului au murit, iar în urma acestei tragedii, premierul Florin Cîțu a cerut demisia managerului, Stela Halichidis, care a fost vizibil depășită de situație. ”Mi-e rău, nu pot să vorbesc, vreți să mor aici?”, a spus ea. ”Avizele au fost legale, dar... s-a întâmplat un necaz. Nimic nu era în neregulă. 10 paturi erau la ATI. Aveam toate autorizațiile necesare. Era tot personalul prezent în secțiile ATI. nu exista nimic în plus în priza inafara de aparatura medicala. Personalul a fost instruit, mulți dintre pacienți au fost evacuați și au murit la alte spitale. Curentul s-a oprit.”, a continuat Halichidis.

Citește și:

Stela HALICHIDIS, șefa SPITALULUI de BOLI INFECȚIOASE, DEPĂȘITĂ de SITUAȚIE: Mi-e RĂU, vreți să MOR aici? VIDEO

„Am cerut să o demită pe managerul spitalul”

"Transmit condoleanţe familiilor îndoliate după tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Am ţinut în permanenţă legătura cu Ministerul Afacerilor Interne cu Ministerul Sănătăţii, cu autorităţile locale pentru a ne asigura că pacienţii sunt transferaţi la spitalele din zonă. Este de neacceptat că se întâmplă astfel de tragedii în spitalele din România şi este o realitate pe care începând din acest an încercăm să o modificăm după 30 de ani în care nu s-a făcut aproape nimic pentru sistemul de sănătate din România. În ceea ce priveşte cauza incendiului nu mă voi pronunţa în acest moment, aşteptăm informaţiile şi vom vedea exact ce s-a întâmplat.

Am luat două decizii, l-am sunat pe primarul Constanței, Vergil Chiţac şi am cerut să o demită pe managerul spitalul, am semnat ordinul prin care l-am demis pe şeful ANMCS care de când a intrat în funcţie nu a mai făcut nicio evaluare. La spital avem mai multe nereguli", a declarat premierul Florin Cîţu.

Citește și:

Premierul Cîțu CERE DEMISIA Stelei Halichidis de la Spitalul de Boli Infecțioase

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alibi peste alibi, primarul Chitac si dr.Halichidis perfect cu proba videoconferinta, dr.Cambrea responsabil.Prietenii stiu de ce !
2
2
Ptr Primar ...Ardere usoara
6
1
Stire de cacat. Ai gresit demisia baiatul meu, Citu si Chitac sa si dea demisia, nu oamenii implicati in salvarea pacientilor. Toti care ati scris urat de dr Halichidis, sa va fie rusine ca sustineti asa ceva, in loc sa fiti uniti cu medicii care si dau sufletul pt pacienti. RUSINE!
6
5
Parchetul sa se autosesizeze si sa-l cerceceteze pe Catu pentru trafic de influienta facut la Chitac sa demita managerul.
6
2
Criminalo de ce nu spui adevarul! Spune oricum te au demis!
10
5
halime-ar halkidikiul !
7
2
Daca cei alesi nu au schimbat niciun pesedist din vreo structura sau institutie atunci isi merita soarta. Daca era invers si venea psd dupa pnl cu siguranta radeau tot
11
6
Pacat , a facut treaba buna !
8
14
Vand Logan 1.8 Dizal.
3
5
DEMISIA PRIMARUL WC!!!
23
2
Pana acum o pupati in kur, ca a manageriat criza super ok, luatil la pwla pe primar pt situatia de acolo. E foarte usor sa mancati kkt aiurea
28
3
chitac a demis-o din slugarnicie. Cand a fost internat in spital cu covid ii facea plecaciuni. Acest individ conduce orasul !!!
35
4
urmeaza arestari, daca se poate cat mai multe , sa stea la baile reci dotorii, nu numai demisia, asa e reteta noua acum,,ptr stelaa,si sapte lenutza
15
4
Management mai haotic ca la tantitza asta rar ti-e dat sa intalnesti.
19
5
BOMBARDIER LA NAVODARI, cautare pe yt
6
0
Da, vreau sa mori acolo
13
8
nenorocita!!!!
19
13
Pentru Catu care a declarat public ca a cerut lui Chitac sa o demita nu este trafic de influienta?
36
4
Laptareasa a plecat la stana ei... Behe he he
29
15
Data afara nu demisa
22
11
Fara sa faci nimik. Iaute ce s-a intamplat din cauza ta
29
6
Noi gangsterii ro cand plecam la paidaimos?
18
5
Mata e fosila si neamu tau
13
22
ia l si pe martalogul de chitzac
37
2
A plecat fosila baaaaaaa
26
9

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468