REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.3° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Stelian Alexe vrea despăgubiri de la Ministerul Economiei, pentru că nu a primit ajutor în pandemie

Stelian Alexe vrea despăgubiri de la Ministerul Economiei, pentru că nu a primit ajutor în pandemie

Mirela PASCAL 15 februarie 2023 | 00:00 4445

Stelian Alexe este un cunoscut afacerist de la malul mării, el intrând pe piaţă în 2001, când şi-a deschis o firmă de construcţii, ce se ocupa, în principal, cu mansardarea clădirilor. Ulterior, și-a mai deschis câteva firme de profil, printre care și faimosul local GRAND IMPERIAL BALLROOM, de pe bulevardul Aurel Vlaicu. În 2019, s-a instalat pandemia, iar interdicțiile impuse au fost îndelungate, așa că Alexe a cerut ajutor de la stat. Nu l-a primit, iar acum cere despăgubiri de la Ministerul Economiei.

Stelian Alexe vrea despagubiri de la Ministerul Economiei, pentru ca nu a primit ajutor in pandemie

Alexe S Grand Imperial Ballroom SRL, controlată, din umbră, de Stelian Alexe, a chemat la bară Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului - Agenţia pentru întreprinderi Mici si Mijlocii, după ce i-a fost respinsă cererea de finanţare, în iulie 2021,  pentru acordarea ajutorului de stat in cadrul schemei de ajutor de stat prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19. Societatea cere anularea cererii de respingere  iar în cazul în care acordarea ajutorului de stat nu mai este posibilă, obligarea instituțiilor, în solidar, la plata unei despăgubiri pentru daunele materiale cauzate, în cuantum egal cu valoarea grantului de care ar fi beneficiat calculat conform art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020, respectiv suma de 23.850 lei.

De ce nu a primit Alexe ajutor de la stat!

Cererea de finanţare, cu documentaţia aferentă a fost transmisă prin intermediul aplicaţiei electronice. Avea obligația de a prezenta autorizația de funcționare aferentă anilor 2019 și 2020, însă a încărcat în aplicaţie și o autorizaţie de funcționare pe anul 2019 ce aparţinea altei societăţi, cu sediul la același punct de lucru, spun cei de la Ministerul Economiei. La clarificări, societatea a răspuns tardiv în aplicaţia informatică, în speţa în data de 29.09.2021, deși limita era de 24.09.2021, depunând un răspuns al UAT Constanta în care se arăta că societatea a achitat taxa datorata si aferenta anilor 2019,2020 fără însă a prezenta şi vizele corespunzătoare. Așadar, societatea nu doar că nu a încărcat iniţial în platforma toate documentele necesare, dar nici nu a respectat termenul pentru a depune actele solicitate prin scrisoarea de clarificare.

Stelian Alexe vrea despagubiri de la Ministerul Economiei, pentru ca nu a primit ajutor in pandemie
Patronul a considerat că a fost nedreptățit, acesta fiind motivul pentru care își face dreptate în instanță solicitând, dacă nu se mai poate acordarea ajutorului de stat, plata unor despăgubiri în valoare de 23.850 lei.  Tribunalul Constanța nu i-a dat dreptate, respingându-i acțiunea în decembrie anul trecut însă, pe 8 februarie a formulat recurs, la Curtea de Apel.

Precizăm că Stelian Alexe nu a dorit să facă niciun fel de comentariu legat de acest subiect.

Alexe a avut probleme și cu Confort Urban

Legat de localul de pe bulevardul Aurel Vlaicu, reamintim că acesta a mai intrat în atenția Replica și în 2020, atunci când a relatat că societatea a ajuns în atenția procurorilor, după ce patronii au efectuat construcții ilegale pe platforma situată în imediata apropriere a restaurantului.

Stelian Alexe vrea despagubiri de la Ministerul Economiei, pentru ca nu a primit ajutor in pandemiePoliția Locală a sesizat Parchetul Judecătoriei Constanța cu privire la faptul că investitorul a realizat lucrări de construcții pe spațiul ce aparține domeniului public. Anterior, mai exact în 2017, afaceristul a fost amendat de polițiștii locali, iar prin procesul verbal de contravenție s-a dispus stoparea lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială. Alexe Stelian nu s-ar fi resemnat, motiv pentru care, la finele anului 2019, polițiștii locali au sesizat parchetul. Investitorul Stelian Alexe s-a apărat la acea vreme și spunea că pe terenul în cauză au fost executate lucrări cu acordul Confort Urban.

Stelian Alexe vrea despagubiri de la Ministerul Economiei, pentru ca nu a primit ajutor in pandemieacordul cu Confort Urban

Alexe Stelian, a declarat, pentru Replica, că a încheiat în luna august 2019 un acord cu societatea Confort Urban pentru ”reparații platformă betonată” și că a contestat amenda emisă de Poliția Locală în instanță. Precizăm că societatea are ca unic acționat pe Maria Alexe și a avut, în 2021, o cifră de afaceri de 670.379 lei, fără profit și datorii de  91.497 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrem reluarea cu mega. Fmm de distrus te dai la copii da Bv lor ca te ard
2
0
cui sa mai dam despagubiri? votati psd/pnl!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389