REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Stelian Tocia, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru contrabandă

Stelian Tocia, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru contrabandă

Virgil STOIAN 26 ianuarie 2023 | 11:04 13704

Punct final în procesul în care Stelian Tocia a fost acuzat de contrabandă alături de alte două persoane. Fostul patron al clubului Morgana a primit 8 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiuni de contrabandă  în recidivă postexecutorie (faptă din 28.01.2021). Sentința a fost dată de Judecătoria Sector 5 București, pe 25 ianuarie 2023 și nu este definitivă.

Stelian Tocia, condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare, pentru contrabandaStelian Tocia

Din august 2021, Stelian Tocea și ”locotenenții” lui sunt judecați pentru contrabandă cu țigări, mai exact pentru infracțiuni la regimul vamal. În 2021, Parchetul General și Poliția Capitalei au făcut 17 percheziții în această dimineață în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar de contrabandă cu țigări, țigări netimbrate Marble sau President, pentru care nu s-au plătit taxe. Opt persoane au fost duse la București, printre care și Stelian Tocia, afaceristul din Constanța, renumit pentru dosarele penale de contrabandă și fost patron al cluburilor Morgana din București și Constanța, alături de Joshua Castellano, de la Bamboo. După 10 termene de judecată,  avocații inculpaților și-au pregătit apărarea cu privire la cererile de schimbare a încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor, iar în octombrie 2022 au cerut amânarea cauzei pentru pregătirea concluziilor. Pe 8 decembrie, ar fi trebuit ca magistrații să se pronunțe în dosar, însă a fost amânată pronunțarea pentru 28 decembrie. Nici de data aceasta, judecătorii nu s-au decis cu privire la pedeapsă, așa că au amânat, din nou, pronunțarea, pentru 25 ianuarie. Vom urmări subiectul și vom reveni cu soluția. Oricare ar fi ea, nu va fi definitivă.

Stelian Tocia, condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare, pentru contrabandaMinuta judecătorească

Un trecut cu antecedente

În urmă cu 10 ani, el a fost săltat de polițiști și cercetat pentru mai multe infracțiuni. La acea vreme, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au stabilit că, în calitate de administrator al Ascom Transport SRL, în perioada ianuarie 2008-iunie 2010 a evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale privind achiziţii de mărfuri, cereale, plante oleaginoase, utilaje, cât şi servicii de transport. Tocia a cauzat un prejudiciu la bugetul statului în valoare de 2.700.000 de lei. Anterior, el mai fusese reținut şi cercetat de DIICOT, după ce a fost prins cu maşina plină "ochi" cu ţigări de contrabandă din magazinele duty-free din Vama Veche. În 2014, polițiștii au destructurat o nouă grupare specializată în contrabandă cu produse accizabile, alcool şi tutun. Cine era capul rețelei de această dată? Tot Stelian Tocia.

S-a filmat cu un teanc de bancnote

Pe 1 aprilie 2016, individul a fost trimis în judecată, din nou, într-un alt dosar, tot pentru evaziune fiscală, iar mai nou, acesta se pare că se reprofilase: s-a apucat de furat. Tot în 2016, acesta a fost trimis în judecată pentru furt, în dauna Kaufland România și condamnat. În decembrie 2021, Tocia s-a filmat cu un teanc de bancnote de 500 de euro. ”Ce să fac, măi băieți, cu bani ăștia? Vine Moș Crăciun, am luat și porci, am luat și de-alea! Nu știu, să mai iau un porc, să mai iau o ladă de porci, facem și petrecere, să fie bine. Hai, vă pup!”, spunea Tocia într-o înregistrare în care flutura în fața camerei zeci de bancnote de 500 de euro.

Video:

Iar în octombrie 2021, Stelian Tocia a fost ”ușurat”, în plină stradă, de suma de 18.000 de lei. Petrică Tomescu a fost făptașul, acesta fiind și reținut și, ulterior, arestat preventiv.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Makkedonul ca specie e asemenea unui kaka de câine de pe strada,trebuie ocolit ca pute
4
1
Sa va iau famililiile in pl de romanii spurcati si astia de ziceti ca suntem infractori fira ti ai drc de ca spalati nevestele in lighian.
0
5
SCUPRAAAAAAAA TOATĂ LUMEA ȘTIE CA ESTI UN HOMOSEXUAL PRADUITOR . FMM DE GUNOI IEFTIN . SIFON DE MESERIE !
5
1
Mor mucanii di inati. :) Daca nu erau aromanii, va violau turcii p-aici prin dobrogea. Noroc cu aromanii ca mai creaza locuri de munca. Voi credeti ca degeaba majoritatea aromanilor au functii de conducere, atat la stat cat si la privat? Aromanul e fidel, caine loial, nu c*urva cum sunt turco-tiganii, si dobrogenii otraviti de t****i. Parerea mea e ca tucii si turco-tiganii au stricat toata constanta, ibclusiv pe unii aromani.
0
9
Ce bine imi pare ca se duce Steli pe camera. Eu raman linistit cu nevasta sa, trai pe noi, nenica !
3
2
Stelian dar stiu procurorii de depozitele ascunse încă pline cu țigări ? De șoferi puși de tine arestați la Giurgiu pt contrabanda recent ? De nevastata care ai dus-o la depresie ? De cocaina trasa zilnic pe unde apuci?
6
3
Ceausescu era un cizmar pus de rusi si voi il lingeati in c*r. Elena era o c***a cu copii de la alti barbati si ii dadeati cu bidineaua si lopata. Nu va mai dau parintii comunistii pensiile lor sa le mancati, trebuie sa munciti cinstit?
2
0
Să-ți iau farfurile și paharele in p...a și toată rasa ta de agenți provocatori și de Ziariști de doi lei și sa ai in farfurie ce au alea de pe varianta . Să-ți dea Dumnezeu numai copii curuzi in farfurie și vouă Ziariști de doi lei.
9
2
O sa se indrepte mersul la cate belite o sa ia.Pana te intorci te uita
8
1
Tipul de roman smecher; Eu ma descurc ba !
2
2
Ce aveti ma cu machedonii?? Dar cu romanii?? Asa natie dezbinata nu am mai vazut...Parca suntem ca niste piranha pandind la colt momentul propice SA NE SFASIEM RECIPROC!! PIRANHA CU FATA UMANA...
11
0
Lautarii , asa zisi lautari, lautarii tatari cer 8000 - 10000 pe seara si in afara de behait, altceva nu scot pe gura. Deci, le-a luat fata lui pindu. Jap jap!
13
3
asta e singura realitate, existenta unui aroman e un lung sir de infractiuni, de la nastere la moarte.
15
5
Ce-ai zice tu Scupra daca mi.as baga toata p**a in mortii si copiii tai. Informatiile astea pe care le afisezi tu arata ce caracter detii mai exact om de nimic 0 barat; ia-ti minciunile si bagati-le in dos, ca vad ca tot faci referire la asta de aici concluzia ca iti si place; si ce ai scris tu acolo sa ti se intample tie lache de cala In fata unui ecran sunteti toti smecheri cand de fapt sunteti niste p***e inchiriate Stie el, stii pe dracu sa te ia de mizerie cu 4 clase
12
2
Societate financiară specializată în toate domeniile de împrumut. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
0
7
Ai grija urmezi
3
2
As prefera 10 tiggaanii sa iau in chirie decât 2 machiiidonnii care put a oaie
14
10
Sa ma cac pe toți m********i din constanta ,fraieri cu 4 clase toți La femei le miroase gaozu a șosete,si bărbații după 3 fiole și-o îndeasă între ei
13
11
e makedonul arhetipal, bashinos, slab de minte, circar, hot, combinator, cwrvar, un om de nimic.
13
7
Ti-ai înscenat tâlhăria cu Piki și Petre,crezând că vei scapa. Ai dat lumea în primire la Stroe,sperând că o să scapi de condamnare. Ai făcut numai măgăriile,jegoșilor,și acum răul sa întors împotriva ta..și te duci la pușcărie. Pai lumea abia te așteaptă gayule,sa ajungi pe cameră,și sa vezi ce bine o sa-ti fie.. Datoriile la oameni când ai de gând sa le plătești. Ai spus ca te-a talharit Piki și Frumușelul,numai sa-le faci rău zdreanta de om,dar nu ai nici o dovada clara și concreta asupra faptei... Ești o zdreanta infecta, un caracter 0 barat,un i*******r notoriu,cu arfe de șmecher,dar ești un gunoi împreună cu frații tai de drogații stefancu,antohi,cristi(militianul),marian,și toți care va drogați la agigea,care vindeți droguri și țigări,escrocilor
11
6
Ce se ataca lautarii de la PINDU!
18
1
Vezi frate de Tzanca si Salam ai tai ca aia fac calculul la profit la 2 zile :))))) si poate nu au nici o clasa .
10
3
Cand am venit 10 masini cu sabiile peste Morgana se udase Stely. Era un bun platitor de taxa de protectie
7
8
8 ani de vacanta ...
10
3
Lautarii nu-ti baga mana in buzunar , noi aruncam cu banii in ei ! Iar in privinta taxelor , pentru ce sa dau bani la Stat daca el ,Statul , NU-MI OFERA NIMIC !? Si eu as proceda la fel , daca as fi liber profesionist...
4
16
F bine ,sa de-a dzeu la apel sa-i mărească la 10 ani acestui i*******r notoriu sifon ordinar. Vinde droguri cu Stefancu, Cristi,Antohi,face contrabanda cu țigări,are fabrica clandestina la Medgidia. A înscenat tâlhărie,boschetarul asta care se filma cu bancnote de 500 a unui bulgar. Abia îl așteaptă lumea la poarta alba,pe acest gay declarat oficial .
14
5
Sunt aici pentru comentariile despre Baronu si funie!
12
3
Singurii care fac calculul la profit odată la 4 zile sunt cei de la PINDU. Nu au ei treaba ca vine sfârșitul lunii și trebuie sa plătească tva, impozit pe profit, contribuții la salarii, salariile angajaților. Asta DA afacere. Ăștia de la PINDU au audiențe când sunt plictisiți. Se înghesuie makidonii sa îi sune ca să le dea bună ziua. După că ce cântă în scârbă la nunți doar 3-4 ore, mănâncă meniu de nuntaș, beau bautura nuntașilor, mai rămâne sa "înțepe la găurică" și mireasa cu nașa. Cum mă să dai la niște lăutari cu 4 clase 6-7000 de euro pe seară? Pai ma makidoni, voi vă meritați soarta mă nebunilor. Păi la banii ăștia, alde PINDU meritau să fie puși să și gătească meniul de nuntă în bucătărie pentru nuntași. Porma vă mirați că își ridica blocuri.
38
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218