REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Studiu: Care sunt cele 3 alimente care ne scurtează viața

Studiu: Care sunt cele 3 alimente care ne scurtează viața

Replica API 24 martie 2022 | 00:00 675

În cazul în care carnea de vită, puiul și produsele lactate fac parte în mod regulat din dieta ta, atunci ar fi timpul să faci câteva schimbări în alimentație. Potrivit unui studiu realizat de Penn State University College of Medicine din Pennsylvania, aceste trei opțiuni alimentare ar putea să vă scurteze viața, scrie descopera.ro.

Pericolul potențial constă în faptul că, deși carnea de vită, puiul și lactatele conțin toate aminoacizi cu sulf, studiul a constatat că, de fapt, consumul unei cantități mari din acești acizi poate duce la un risc mai mare de boli cardiovasculare și poate avea chiar un rezultat fatal, potrivit EatThis.

Cele mai nocive alimente pentru inimă

Atunci când cercetătorii au analizat rezultatele a aproape 120.700 de participanți la două studii, au observat că cei care consumau o cantitate dublă de aminoacizi cu sulf, considerată rezonabilă, „au avut un risc anual cu 12% mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară și un risc cu 28% mai mare de a muri din cauza acestei afecțiuni pe parcursul celor 32 de ani de studiu”.

De asemenea, au constatat că cea mai mare parte a aminoacizilor cu sulf provenea din alimente precum carnea de vită, pui și lactate.

Noua cercetare evidențiază faptul că dietele bogate în proteine animale, mai exact aminoacizii care conțin sulf din carne, pui și lactate, sunt legate de o sănătate mai precară, citează stiripesurse.ro.

Ce ar trebui să includă o dietă sănătoasă pentru inimă?

„Studiul arată, de asemenea, că o dietă sănătoasă pentru inimă ar trebui să includă mai multe fructe și legume și proteine vegetale, cum ar fi fasolea și nucile, în loc de carne și lactate”, spune nutriționista Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim.

„Cu toate acestea, nu trebuie să eliminăm în totalitate alimentele bogate în aminoacizi cu sulf, cum ar fi carnea și lactatele, dar ar trebui să ne concentrăm pe crearea unor modele alimentare sănătoase”, concluzionează Young.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fara sa mananci ...un pic!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212