REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Studiu: O simplă examinare a ochiului poate prezice riscul de atac de cord

Studiu: O simplă examinare a ochiului poate prezice riscul de atac de cord

Replica API 21 iunie 2022 | 00:00 559

Cercetătorii au descoperit că o examinare a vaselor de sânge ale ochiului ar putea ajuta la identificarea persoanelor care pot avea probleme cardiace.

Potrivit unui studiu, o simplă examinare non-invazivă a ochilor poate stabili dacă există risc de atac de cord, scrie The Guardian.

Combinarea informațiilor obținute despre dispunerea vaselor de sânge din retină cu factorii clinici tradiționali le-a permis cercetătorilor să identifice mai bine riscul de a face atac de cord, citează digi24.ro.

Rezumatul studiului va fi prezentat luni, la conferința anuală a Societății Europene de Genetică din Viena. La eveniment se vor prezenta detalii despre informațiile adunate în cadrul studiului care a vizat stilul de viață a 500.000 de persoane din Marea Britanie.

Au fost luați în calcul factori demografici, vârsta, sexul, tensiunea arterială, indicele de masă corporală și dacă persoanele sunt fumătoare. Apoi, s-a analizat dacă se poate stabili o legătură între analiza pe retină și infarct.

Ana Villaplana-Velasco, doctorand la Universitatea din Edinburgh, a declarat: "În mod surprinzător, am descoperit că modelul nostru a fost capabil să identifice mai bine participanții cu risc scăzut sau ridicat de infarct miocardic comparativ cu modele clasice care se referă doar la aspectele demografice. Modelul a fost îmbunătățit prin faptul că s-au adăugat și detalii privind tendința genetică de a face atac de cord".

Vârsta medie la care oamenii pot suferi un atac de cord este de 60 de ani.

Cercetătorii speră că în viitor, o simplă examinare a retinei poate oferi suficiente informații pentru a identifica persoanele expuse riscului.

"Acest lucru le-ar permite medicilor să sugereze comportamente care ar putea reduce riscul, cum ar fi renunțarea la fumat și menținerea colesterolului și a tensiunii arteriale normale", a spus Villaplana-Velasco

Cercetătorii cred că este posibil ca fiecare afecțiune să aibă un profil unic de variație a retinei și sugerează că descoperirile lor pot fi utile în identificarea tendinței către alte boli. Villaplana-Velasco a precizat că ar dori să repete analiza separat la bărbați și la femei pentru a vedea dacă acest lucru poate oferi o imagine și mai clară asupra riscului de infarct.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212