REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Studiu: Persoanele trecute prin COVID au protecţie zero față de Omicron

Studiu: Persoanele trecute prin COVID au protecţie zero față de Omicron

Replica API 21 decembrie 2021 | 12:15 976

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson şi cele vindecate au protecţie zero față de Omicron, iar varianta ar putea proveni de la șoareci, arată rezultatele preliminare ale unui studiu internațional publicat de biorxiv.org, citat de Smart Radio și stiripesurse.ro.

Un nou studiu care nu a fost încă revizuit sau acceptat pentru publicare, realizat de o echipă de cercetători internaţionali, atât ai unor companii private, cât ai unor instituţii precum Universitatea din Washington sau Institutul Naţional de Genetică Moleculară din Italia, arată că varianta Omicron ar putea proveni de la șoarece. De asemenea, studiul indică faptul că eficacitatea anticorpilor obţinuţi din vaccinare sau infectare scade în mod dramatic în faţa noii tulpini.

Mutaţiile variantei Omicron arată că ar putea proveni de la şoarece. Numărul de mutaţii prezente la varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 sugerează că „transmiterea ping-pong” între oameni şi rozătoare ar putea fi de vină, spun oamenii de ştiinţă.

„Numărul fără precedent de mutaţii găsite în genomul Omicron ridică întrebări cu privire la originea acestuia”, afirmă autorii.

Pentru a testa teoria transmiterii între specii, oamenii de ştiinţă au analizat dacă Omicron se poate lega de receptorii celulelor de şoarece, nurcă sau pangolin. Au descoperit că ipoteza este corectă, dar că nu este valabilă şi în cazul altor animale, şi au menţionat că variantele anterioare ale virusului nu s-au legat de niciuna dintre cele trei rozătoare.

„Descoperirile sugerează că mutaţiile variantei Omicron ar fi permis adaptarea la rozătoare şi au contribuit la o potenţială creştere a transmiterii la om”, precizează cercetătorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai dezinformati preluand stiri de aiurea. In felul asta nu se mai vakkineaza nimeni.
0
0
multi sint in aceiasi situatie!sa ma cac cu.bolta pe toate studiile lor!niste cretini!ajungi sa crezi ce nu vrei sa crezi,dar se dovedeste adevarat pina la coada!sictir!
3
0
Hai nu zau? Mancati kkt cu polonicul. Sa va credeam asa cum spuneati ca vaccinul te nu te face contagios si nici nu mai poti lua? Hai sictir. Acum va trebuie o alta minciuna sa ne vaccinati cu alt kkt. Uite eu a 4a doza nu mai fac. Am facut testul de anticorpi inainte de vaccinare si aveam mai milt decat suficienti si tot am fost nevoit sa imi fac kktul vostru de vaccin in ideea ca nu mai sunt contagios si sa imi spuneti dupa vaccin ca tot pot da boala. Mwe cu kkt ba laturilor ce sunteti
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212