REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

SUA, UK, Franța și China își evacuează diplomații și cetățenii din Sudan

SUA, UK, Franța și China își evacuează diplomații și cetățenii din Sudan

Valentina CAMARA 22 aprilie 2023 | 15:11 527

Diplomații și cetățenii din Statele Unite, Regatul Unit, Franța și China vor fi evacuați din Sudan, în contextul continuării luptelor și războiului civil din țara africană, se arată într-un comunicat transmis de armata sudaneză și citat de BBC.

SUA, UK, Franta si China isi evacueaza diplomatii si cetatenii din Sudan

Abdel Fattah al-Burhan, șeful armatei sudaneze și liderul de facto al țării, a fost de acord să faciliteze evacuarea personalului diplomatic și cetățenilor străini.

Fattah al-Burhan se află într-o luptă dură pentru putere cu liderul unei grupări paramilitare, Forțele de Susținere Rapidă (RSF). Până acum, sute de oameni au fost uciși după o săptămână de război civil, care a divizat țara profund afectată de multiple crize.

Anterior, planurile de evacuare ale cetățenilor străini nu fuseseră puse în aplicare din cauza problemelor de securitate și a temerilor că situația poate degenera.

Arabia Saudită a anunțat, de asemenea, că îi va evacua pe cetățenii săi și pe cetățeni altor state „frățești” din Sudan. Armata sudaneză a confirmat că misiunea diplomatică saudită a fost evacuată, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stiati ca TOT RUSIA E DE VINA? S-a dovedit faptul ca tot mercenarii rusi teroristi globali WAGNER ai Bucatarului lui Putin, Prigojin, au "dat foc" conflictului din SUDAN. Si tot ei pun gaz pe foc! Ati observat ca toti teroristii de pe PAMANT folosesc arme din Rusia, ca de exemplu ak-47 Kalashnikov, RPGs, baionete/lopeti fabricate de armata rusa si asa mai departe? Ati observat ca toti piratii somalezi, ISIS, WAGNER, orcii rusi, talibanii, toti toti toti teroristii globali folosesc AK-47 si RPG? De ce oare? De ce nu folosesc ei M16, M4, FN SCAR si altele de genul? Cine inarmeaza teroristii globali? CINE SUNT SATANISTII care au dat arme nucleare COREEI DE NORD, IRANULUI, BELARUSULUI si altor teroristi globali precum rusii? Cine va porni ULTIMUL RAZBOI MONDIAL (NUCLEAR) si cine va aduce APOCALIPSA BIBLICA (NUCLEARA)? Rusia, China? Statele Unite ale Americii? Cine sunt "apostolii SATANEI"? Rusii si chinezii sunt antihristii care te obliga sa iei "SEMNUL FIAREI" si daca refuzi te vor ucide!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468