REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SUA: Un suspect arestat după o escapadă sângeroasă în Texas

SUA: Un suspect arestat după o escapadă sângeroasă în Texas

A.F. 8 decembrie 2023 | 00:00 168

Un bărbat suspectat că a ucis şase persoane şi a rănit alte trei, printre care doi agenţi de poliţie, în cursul unei escapade sângeroase prin statul american Texas, a fost arestat după o urmărire cu maşina, au anunţat miercuri forţele de ordine, scrie AFP.

SUA: Un suspect arestat dupa o escapada sangeroasa in Texas

Suspectul, în vârstă de 34 de ani, este acuzat că a deschis focul marţi în patru locuri diferite din oraşul Austin, capitala acestui stat sudic, şi că a fost implicat în uciderea a două persoane, după toate probabilităţile părinţii săi, la San Antonio.

La Austin, primele tiruri au avut loc la ora locală 10.43 şi au rănit un agent de poliţie, a declarat într-o conferinţă de presă şefa interimară a poliţiei locale, Robin Henderson.

Aproximativ o oră mai târziu, poliţia a fost chemată la locul unei crime duble, cele două victime fiind un bărbat şi o femeie.

Un biciclist a fost apoi rănit de focuri de armă după-amiaza, viaţa sa nefiind în pericol.

Ulterior, forţele de ordine au fost chemate la locul unei spargeri, unde poliţia a găsit două victime decedate şi unde suspectul este acuzat că a rănit prin împuşcare un poliţist înainte de a fugi cu maşina.

După o urmărire de peste zece minute, vehiculul condus de suspect a părăsit carosabilul, ceea ce a permis arestarea acestuia.

"Pe baza anchetei noastre, credem că un singur suspect este responsabil pentru toate aceste fapte", a subliniat Robin Henderson.

La San Antonio, corpurile unei femei şi al unui bărbat, probabil părinţii săi, au fost descoperite într-o reşedinţă legată de suspect, a declarat pentru presă şeriful comitatului Bexar, Javier Salazar.

"Credem că ceea ce s-a întâmplat aici s-a produs înainte, iar apoi suspectul a condus până la Austin", a precizat el, descriind o scenă macabră.

Transferat la închisoare, bărbatul în vârstă de peste treizeci de ani era în posesia unei arme de foc când a fost arestat. A fost inculpat de crimă.

Potrivit şerifului Javier Salazar, acesta suferea de probleme de sănătate mintală şi a fost arestat în 2022, pentru violenţă împotriva părinţilor săi şi a surorii sale.

Această tragedie "lasă în urmă familii devastate şi locuitori bulversaţi pentru totdeauna", a deplâns preşedintele american Joe Biden.

Recurenţa violenţei cu arme de foc "nu este normală şi nu putem lăsa asta să devină normal", s-a indignat democratul, reamintind tristul bilanţ întocmit de Gun Violence Archive.

"Numai în acest an", această organizaţie, care se referă la Statele Unite, a înregistrat peste 600 de atacuri soldate cu cel puţin patru răniţi sau morţi şi 40.000 de decese cauzate de arme de foc - majoritatea sinucideri.

Preşedintele democrat şi-a reiterat apelul de a interzice puştile de asalt şi de a introduce controale cu adevărat sistematice ale antecedentelor persoanelor care doresc să cumpere o armă de foc.

Dar fără o majoritate în Congres, unde Camera Reprezentanţilor este dominată de republicani, aceasta rămâne la stadiul de dorinţă.

În ciuda emoţiei provocate de fiecare crimă, dreptul de a purta arme de foc, garantat de Constituţia americană, este un subiect fierbinte care dezbină profund progresiştii şi conservatorii, care apără o viziune maximalistă a acestuia, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468