REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SUA: Un tânăr inculpat pentru că a lovit intenţionat cu un camion o barieră lângă Casa Albă

SUA: Un tânăr inculpat pentru că a lovit intenţionat cu un camion o barieră lângă Casa Albă

A.F. 25 mai 2023 | 00:00 217

Un tânăr de 19 ani a fost inculpat pentru "ameninţări" la adresa pe preşedintelui Statelor Unite, după ce a lovit luni seară cu un camion o barieră din apropierea Casei Albe, potrivit unor surse din rândul poliţiei, notează AFP.

SUA: Un tanar inculpat pentru ca a lovit intentionat cu un camion o bariera langa Casa Alba

Sai Varshith Kandula, un locuitor al statului Missouri (centrul Statelor Unite), a fost arestat cu puţin timp înainte de orele 22.00 (marţi, 02.00 GMT) la volanul unui camion închiriat pe care îl accidentase, a anunţat Poliţia parcurilor naţionale într-un comunicat.

"Primele elemente ale anchetei indică faptul că a lovit în mod intenţionat barierele din Parcul Lafayette", în faţa Casei Albe, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, sergentul Thomas Twiname.

Serviciul Secret, însărcinat cu protecţia personalităţilor, a făcut cunoscut că nimeni nu a fost rănit.

Potrivit unei înregistrări video a incidentului, percheziţia vehiculului a făcut posibilă găsirea în special a unui uriaş drapel nazist.

Preşedintele democrat Joe Biden "este bucuros că nimeni nu a fost rănit şi este recunoscător agenţilor care au intervenit rapid", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un briefing de presă.

Tânărul face obiectul urmării penale pentru "agresiune", "conducere periculoasă", "ameninţări cu uciderea/răpirea sau rănirea preşedintelui, vicepreşedintei sau a unui membru al familiei lor", "distrugerea şi încălcarea proprietăţii federale".

O pagină a reţelei de socializare Linkedin pe numele său este dedicată găsirii unui loc de muncă în domeniul analizei datelor. Autorul acesteia precizează că nu are experienţă profesională.

Potrivit unor surse anonime citate de jurnalul Washington Post, la bordul camionului nu au fost găsite arme de foc sau explozivi.

Accidentul a avut loc pe partea de nord a Lafayette Square, la aproximativ 100 de metri de Casa Albă şi în apropierea mai multor hoteluri de lux.

Potrivit unei filiale locale a canalului Fox TV, clienţi ai acestor hoteluri au declarat că au primit ordin să evacueze după incident. Un videoclip postat pe internet de un jurnalist al acestui canal arată un robot care caută în remorca autovehiculului, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614