REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

SUPĂRARE în rândul șoferilor, din cauza parcărilor laterale, care iau locul celor oblice!

SUPĂRARE în rândul șoferilor, din cauza parcărilor laterale, care iau locul celor oblice!

Replica API 10 iulie 2019 | 00:00 589

Parcările în municipiul Constanța reprezintă unul dintre principalele motive de nemulțumire ale locuitorilor din orașul de la malul mării. Mai nou, pe lângă faptul că numărul locurilor de parcare este, în mod evident, insuficient pentru nevoile reale ale orașului - și mai ales în timpul sezonului estival, când vin și turiștii, și neamurile de prin alte părți! – un alt motiv de supărare este și faptul că municipalitatea realizează.. parcări laterale în locul celor oblice!

În ultima perioadă, reprezentanții municipalității constănțeni au tot informat cetățenii, în mod repetat, de faptul că se lucrează la reabilitarea mai multor artere din municipiu și implicit la noi locuri de parcare. De exemplu, în mai multe zone au fost realizate asfaltări și locuri de parcare în locul vechilor garaje. Chiar și așa, constănțenii reclamă că, în continuare, numărul locurilor de parcare este insuficient. Ba mai mult, oamenii acuză că modul în care sunt „gândite” locurile de parcare este parcă dinadins în detrimentul proprietarilor de autoturisme.

Constantin Mustățea, cititor al cotidianului „Replica de Constanța”, a relatat că în ultima perioadă, cu toate modificările realizate de municipalitate, resimte mai mult lipsa locurilor de parcare din oraș, în special în zonele aglomerate ale municipiului. Totodată, constănțeanul spune că s-a adresat și reprezentanților administrației publice locale, a mers inclusiv în audiență la mai marii urbei, dar răspunsurile primite au fost similare unei ridicări din umeri!

Constănțeanul a dat exemplul parcării de pe strada Mircea cel Bătrân, din zona parcului din Tomis 2. Cu Spitalul Județean Constanța în apropiere – instituție unde, după cum se știe, mai mereu sunt probleme în a găsi un loc de parcare liber – cu alte cabinete medicale în zonă, cu piață, blocuri de locuințe etc, locurile de parcare realizate pe marginea străzii, pe partea cu parcul, sunt insuficiente!

„Constat, pe zi ce trece, că sunt din ce în ce mai puține locuri de parcare, unde se parchează mai anevoios. Să luăm exemplul străzii Mircea cel Bătrân, unde parcarea în oblic a fost înlocuită cu parcarea în lateral cu trotuarul. Da, se vede frumos, dar în felul acesta a fost redus drastic numărul locurilor de parcare. În plus, de fiecare dată când un șofer vrea să parcheze, încurcă traficul rutier pe Mircea cel Bătrân. Este cu sens unic, dar tot se obstrucționează. Pentru că la o parcare laterală trebuie să faci manevre, să dai înapoi, să rogi pe cineva să te dirijeze, să staționeze șoferii care sunt în trafic. Înainte, când erau parcările pe oblic, imediat intrai cu mașina. În schimb, a fost realizat un trotuar de câțiva metri lățime”, a relatat constănțeanul indignat pentru „Replica de Constanța”.

De altfel, nemulțumiri similare și-au exprimat, în urmă cu puțin timp, și locuitorii din zona Casei de Cultură, cu privire la locurile de parcare reabilitate pe strada Baba Novac, unde este aceeași situație – parcările în oblic au fost înlocuite cu cele pe laterală.

O altă nemulțumire a constănțeanului vizează separatoarele montate în intersecții și în zona trecerilor de pietoni, pentru a împiedica staționarea autoturismelor. „Am înțeles, au fost montate pentru a se mai staționa autoturismele în apropierea trecerilor de pietoni sau în intersecții. Dar au fost montate într-un mod în care mă obligă pe mine, ca șofer, ca în momentul în care vreau să virez la dreapta, să intru pe banda a doua. În condițiile în care Codul Rutier precizează clar că la intrarea pe o stradă lăturalnică trebuie să îmi țin banda!”, a mai precizat Constantin Mustățea.

Bărbatul s-a adresat și reprezentanților municipalității cu aceste nemulțumiri. „Mi s-a spus că aceasta este politica națională, că trebuie să se facă curățenie în oraș. Cred că de fapt este politica națională să se scoată mașinile din oraș, să îi oblige pe oameni să nu mai circule cu mașinile proprii, să le lase la marginea orașelor”, a subliniat constănțeanul.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: LUCRĂRI pe mai multe străzi din Constanța: TROTUARE ȘI PARCĂRI!

Locurile de PARCARE de pe strada Mircea cel Bătrân, motiv de SCANDAL

Mai multe parcări cu plata prin SMS, în Constanța și Mamaia

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricat de bun sofer ai fi parcarea laterala cu spatele se face CU SPATELE. Daca esti pe un drum circulat mai mereu e o masina in spatele tau.
1
1
impozite mari pe rable. euro 4 si mai vechi de la 3000 lei, etc. Se face curat imediattt. Dispar rapid toate gunoaiele din Germania si vechiturile pensionarilor.
4
2
renunta tu prapadenie comunista, sau esti pensionar din ala care abia isi tarie basinile si vrea plimbare dupa 30 de ani de torurat intelectuali patrioti si oamnei harnici ca d-aia erau chiaburi ca munceau si ii ducea capul sa se chiverniseasca nu ca voi putori asistate social! Sau esti vreun securist din ala ingrijorat de amploarea pe care ar putea lua-o libertatile personale in Romania si incerci sa reduci mobilitatea?
5
2
Parcarile laterale sunt prost liniate.Exemplu: parcarea de pe bd. Elisabeta , deasupra la Acvariu. Rad si curcile de cei de la Confort urban cu asa parcari. Incompetenta.
6
5
In zona Mircea -Spital e plin de tigai care nu sunt miscate de luni bune. Ar fi binevenita o taxa anuala de 3000 ron sau mai mult pt a doua mashina de apartament si de macar 1500 ron pt prima mashina pt rezidenti din tomis 1 si 2. Asa se mai elibereaza strada.Sau parcare cu plata pe Iorga si gata se fac locuri
9
6
asa este, nu mai este loc aici pentru altii si nici pentru masinile lor, sa plece in alte orase , noi vrem blocuri, investitori, trotuare pentru pensionarii nostrii cu pensii speciale, si asistatii nostri, cine vine la spital din alt oras mumu sa plateasca.cu viata daca se poate, si daca vine la munca sa vina pe jos, noua nu ne trebuie sosele, nu avem nevoie de fabrici, noi dam cu matura pe santier, atat, si avem aere de civilizatie vestica aplicatie estica in acest ghetou plin cu retarzi comunisti. o punga mai este? mazare unde esti baa???
14
7
Nea intr-o parte asta care se plange ca nu poate efectua virajul din cauza pilonilor, ar trebui sa lase volanul. Iar cu parcarea in paralel cred ca e tot din cauza aptitudinilor, ca deh nu e pt toata lumea, unii avand nevoie de 30min pt o parcare paralela. Soferi de ocazie, care nu sunt interesati de civilizatie, de siguranta. Pietonii au nevoie de siguranta, traficul trebuie sa fie cat mai fluent. Nu blocati inutil drumurile doar pt ca unii vor sa isi parcheze masina la usa apartamentului. I.L.Caragiale arata mult mai aerisit acum dar deja unii parcheaza oblic. Poate politia locala ia masuri
14
12
nu-mi place ziarul Replica,toata ziua scrieti de lipsa parcarilor....dar cand o sa aveti si subiecte despre lipsa trotuarelor din cauza unora care parcheaza pe trotuar si pietonii sunt nevoiti sa mearga pe sosea????
16
11
Locuitorii acestui oras trebuie sa inteleaga ca trotuarul este pentru PIETONI. Toate orasele descurajeaza mersul cu masina proprietate. TROTUARUL e pentru pietoni nu pentru toate jafurile din germania de 1000 de euro.
20
13
In Constanta nu e loc pentru toti, mai sunt si alte orase unde ai loc de parcare.
13
3
O sa faceti pe dracu la alegeri, dupa 30 ani tot bolsevicii st la putere, coruptia si asistatii mai multi ca niciodata, pe primul loc in europa la frauda, si voi visati cu ochii deschisi, orasul asta e terminat, astept sa construiti blocuri langa blocuri si sa umblati ca in walking dead pe strada... ptr ca asa meritati
7
4
Asa cum se pot pune de 2 ori cosuri de gunoi la diferenta de 1 an, asa se poate proceda si locurile de parcare! Pe Mircea cel batran s-a ingreunat tragicul de cand au facut aceste locuri!
7
7
Comunismul revine in forta! Inainte mergeai o saptamana cu o saptamana in functie de numarul masinii si delco cand iti taia benzina, acum nu mai au cum sa faca asta si au venit cu alte idei - iei parcarea nu mai merge omul cu masina ca nu are unde sa o lase! Niciun bosevic imputit nu ia in considerare sa construiasca drumuri noi si sa extinda pe cele existente! Si pe urma tot ei se plang ca vai e poluare! pai plm daca te tarai ore in sir in coloana cu 10kph cred si eu ca poluezi!
11
15
Cui nu-i convine, sa renunte la masina. Acolo la Spital ar trebui sa fie doar parcari cu plata, 10 lei ora, maxim 2 ore, in rest, nici un loc de parcare gratis.
17
13
CEA MAI MARE ESTE CA SI DUPA TRECEREA DE PIETONI NU POTI PARCA PE MIRCEA, ARE MARCAJ SI ESTE INPREJNUITA CU TEPUSI, INTELEG SA NU SE PARCHEZE INAINTE DE TRECERE CA OBTUREAZA VIZIBILITATE PIETONILOR DAR DACA E STRADA CU SENS UNIC DC ARE MARCAJ SI DUPA TRECERE ???
17
3
Fagaboule te dam in judecata, acum parcam la 500m de casa si venim pe jos cu cumparaturile. du-te inapoi la Beidaud tarane
13
13
Bravo ! Pertinenta observatie. Ma bucur sa vad ca cineva sesizeaza si aceasta problema. Si stati linistiti, doamnele cu SUV au masini cu parcare asistata. Dar si asa , te lovesti de ala din spate , care sta in fundul tau si care incepe sa claxoneze ca disperatul si sa injure !
11
4
lasa bre politica, la primarie trebuie sa pui un om gospodar si priceput nu neaparat din USR sau PNL !!!!
11
5
aveti dreptate , dar domnul fagadau nu mai reprezinta de mult psd , este doar atarnator . Daca psd stia ce va face , adica...ce nu va face , nu l-ar fi propus , eroare umana .
13
3
Cei care locuiesc pe Baba Novac la case si nu au garaj, unde sa parcheze? Au pus borduri pana la genunchi si mai pun si stalpi. Sa iasa domnul Fagadau sa le spuna oamenilor unde sa-si lase masinile. Nu mai vorbim despre faptul ca daca ai garaj, ca sa intri si sa eviti stalpii trebuie sa ajungi si pe banda de pe contrasens si sa fii sofer bun ......Uite asa Psd isi ia adio in 2020 de la Primaria Constanta! Tineti-o tot asa.
23
9
daca esti machedon babu si fagadau iti dau locuri de parcarenMachedoni nenorociti
15
5
Se gandeste cu partea dorsala, moale. Nu conteaza ca nu sunt locuri de parcare, si cele care sunt le micsoram. Acum au ajuns la concluzia ca sesul giratoriu de pe Soveja, la intrare in City, nu e bun. Bariera de la parcare blocheaza intersectia. Bani bagati in lucrari negandite. Vedeti toate taxiurile care stau in fata la City pe care nu le vede nimeni, tot acolo semaforul care blocheaza autobuzele in intersectie
14
3
dupa alegeri maresc baietii impozitul pe masina, mai baga un timbru de mediu, dar pentru TOATE masinile. sa vezi atunci cum se elibereaza orasul. multi nu au nevoie de masina, unii nu o misca cu lunile, iar cei care se plimba toata ziua cu masina ar trebui sa plateasca mai mult poluarea.
16
6
Mizeriile alea de dungi iesite un pic in relief trase inaintea trecerilor de pietoni sunt o gluma proasta la fel ca fagadau si toata primaria lui. Sigurul efect pe care il au este sa faca un zgomot infernala zi si noapte.
14
9
Sa dispara lamaile galbene cu asazisese parcari inchiriate de diversi cetateni. Parcarile sunt un bun public si nu un bun privat.
28
13
Noaptea mintii cu nea Mustatea. Astfel de personaje au facut din orasul asta o ghena de gunoi. El vrea sa parcheze ca un bou sa arunce gunoiul la stalp sa sparga seminte la scara blocului sa asculte o manea cu boxele date la maxim sa bea o bere la bordura sa se cace la pom sa flegmeze sa-si manance mucul catarat cu picioarele pe banci sa vandalizeze tot cei pica in cale. Un astfel de personaj trebui educat cu amenzi usturatoare.
22
9
Si un handicapat mintal daca era primar nu putea fi atat de incapabil si prost ca acest tzaranoi cu freza de tractorist din Beidaud... Un imbogatit cu terenuri de catre mascarici , care datorita lu' ta-su ce tinea contabilitate pe la firmele fantoma il pusese clovnul pe la delfinariu sa hraneasca oile...
25
6
o administratie SLABA
21
5
Pietonii pot circula si pe un trotuar de 2 m latime, nu au nevoie de 4 sau 6 m, ca sa mearga mana de mana. Daca politica nationala este sa de maisnile afara din orase, eu propun o politica alternativa, tot la nivel national...Sa dam afara primariile din localitati, cu tot cu primari si angajati. Sa-si faca damblalele pe tarla, si sa colecteze impozite de la arba de pe camp, si cu iarba sa traiasca. Singura dezbatere cu adevarat publica a organizat-o primaria cu pruvire la Cazino. Asa ca sa nu vina acum cu gunoaie de-astea cu politica nationala, ca pe mine nu m-a intrebat nimeni
25
24
Ca de obicei , jegosulnde Cacadau face orice mai putin ceea ce trebuie pt vonstanteni. O sa il mai aleaga pulea daca mai are tupeu sa mai candideze. Poate ajunge si el langa Mazare ca acolo ii este locul.
22
11
Sunt binevenite parcarile pe lateral, deoarece cele oblige nu ar permite spatiu pentru cei care merg pe trotuar, la ei nu va ganditi ? Pe de alta parte, singura zona unde intradevar am intalnit probleme cu parcarea, a fost in poarta 6, in rest, am gasit parcare peste tot. Problema este ca foarte multi vor sa parcheze cat mai aproape de domiciliu, daca se poate sa intre cu masina in sufragerie. Ei nu concep sa parcheze la distanta si sa faca cativa metri la pas.
31
21
Nemultumirea vine de la faptul ca pentru a realiza parcarea laterala repede chiar trebuie sa stii cum sa o faci. Si doamnele nu stiu. Si sunt frustrate ca au suv uri si nu gasesc loc suficient. Si ceilalti cetateni le fac proaste cu voce tare. Au luat permisul folosindu se de alte abilitati.
26
18
Sa se interzica toate masinile si sa mergem cu carutele sau cotigile!
23
15
eu zic sa desfintam toate trotuarele si sa facem parcari oblice in tot orasul iar pietonii sa nu mai aibe pe unde sa circule toata lumea trebuie sa circule cu masina, saracii care nau masina sa stea acasa
37
27

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218