REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Supărări cu repetiţie: al doilea an în care medicii de la Urgenţă şi SMURD au de aşteptat după voucherele de vacanţă!

Supărări cu repetiţie: al doilea an în care medicii de la Urgenţă şi SMURD au de aşteptat după voucherele de vacanţă!

Replica API 27 iunie 2019 | 02:52 833

Ei nu merită?

Ei nu merită?

Pentru a doua vară consecutiv, cadrele medicale se întreabă când și dacă vor primi voucherele de vacanță. În vreme ce alți bugetari își fac deja planuri de vacanță, cadrele medicale sunt amânate, pentru că unitățile sanitare nu au semnat, nici până la această oră, Contractul Cadru pentru anul 2019, așa că... spitalele nu au bani! Ba mai mult, din nou, medicii și asistentele de la Unitatea de Primiri Urgențe, SMURD, rezidenții și cei de la cabinetele școlare nu știu dacă vor primi vouchere, asemenea colegilor lor! Și în acest an, sunt discuții între Ministerul Sănătății, spitale și sindicat referitor la cine trebuie să deconteze această facilitate.

Voucherele de vacanță reprezintă un motiv de mândrie pentru reprezentanții Ministerului Turismului. Nu trece eveniment sau prilej de apariție în public în care ministrul Bogdan Trif să nu amintească de cât de bine funcționează acest program. Ba mai mult, inclusiv voci din rândul operatorilor de turism au lăudat această inițiativă a ministerului de resort.

Dar ce te faci când aceste vouchere de vacanță nu ajung la toți bugetarii? Căci, este a doua vară în care cadrele medicale privesc peste gard, în ograda altor angajați la stat și constată că aceștia au deja voucherele, își fac planuri și își progrează vacanțele, în vreme ce în sănătate nu se știe când și dacă vor primi angajații ceste facilități.

„La momentul acesta, sunt două mari problema: pe de o parte, unitățile nu au semnat Contractul Cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel că nu au bani. Neavând bani, cea mai mare parte a unităților vor acorda aceste vouchere după ce vor fi semnate contractele. În prezent, unitățile funcționează cu 1/12 din bugetul anului trecut, ceea ce este insuficient”, a afirmat pentru „Replica” Nicolae Manea, lider sindical SANITAS. În acest moment, singura unitate unde au fost acordate voucherele de vacanță este Spitalul Municipal Medgidia.

Pe de altă parte, și anul acesta sunt discuții între Ministerul Sănătății și unitățile sanitare cu privire la cine ar trebui să finanțeze voucherele de vacanță pentru anumite categorii de cadre medicale. Adică pentru medicii și asistentele de la unitățile de primiri urgențe, SMURD – cei din „prima linie”! -, cabinete școlare și medicii rezidenți. Este vorba despre aproximativ 1000 de persoane din județul Constanța.

„Conform Legii 95, Ministerul Sănătății finanțează toate cheltuielile de personal; iar conform Legii Bugetului, în „cheltuieli de personal” intră și voucherele de vacanță. Unitățile au trimis adrese către minister și s-a răspuns că acordarea voucherelor se face de către angajator. Am discutat de foarte multe ori, inclusiv în prezent avem corespondență cu Ministerul Muncii, de unde am primit un răspuns evaziv”, a adăugat liderul sindical Nicolae Manea.

Reamintim că, anul trecut, aproape de finalul perioadei de acordare a voucherelor, adică în noiembrie, încă se purtau discuții între ministerul de resort, unități sanitare și sindicat, cu privire la respectivele voucherele. Și anul acesta, se speră în sprijinul autorităților județene și locale pentru acordarea acestor vouchere. „Sperăm, ca și anul trecut, în sprijinul Consiliului Județean Constanța, al președintelui CJC și al primarului municipiului Constanța, care ne-au acordat foarte mult ajutor și urmare a colaborării s-a reușit acordarea aproape peste tot a voucherelor de vacanță”, a mai afirmat Nicolae Manea.

Florentina BOZÎNTAN

Peste 1.000 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Constanţa încă mai aşteaptă voucherele de vacanţă!

Trece vara, dar tot nu se știe cine plătește voucherele de vacanță! Au de suferit medicii – iată ce spune ministrul Pintea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Moisescule prost nici un medic nu a ramas in Romania de dragul pacientului ma,asa ca santajul tau de tipul nu vorbiti medici de rau pentru ca se supara si pleaca din tara nu mai tine nici la copiii din clasa a patra.
0
0
Eu zic ca toti astia care se leaga de medici si asistente sa se trateze la lacatusii mecanici sau la asfaltatori,iar medicii si asistentele sa plece cu totii in afara,unde chiar e nevoie de ei si sunt respectati. La noi nu e nevoie de oameni cu pregatire,cei fara carte sunt suficienti. E destul sa stii sa spui Muie PSD si cutare la puscarie,nu conteza cine,depinde de cum e propaganda la zi. Sa traiasca tembelii,hastagi cu USR si alti fascisti,restul flit din tara !
0
1
de ce sa mai muncesti daca nu poti face abuz de putere? vezi judecatori so procurori
1
0
Studiile pe care le are un om nu justifica furul, abuzul in serviciu sau spaga din contra.
3
1
Pana la urma aceste vouchere se acorda obligatoriu sau numai daca vrea conducerea
0
1
O sa va dea patronii o muie invidiosilor
0
3
Indopati bugetarii astia de kkat ca pe kurcani! Bagati-le pe gat ;jde mii de lei pe luna, dati-le 'jde zile libere sa se relaxeze, dati-le vauchere de vacanta...Bagati botul in bugetul de stat unde nu ati pus un ban!! Bugetul este alimentat de aia care produc si-l mananca, il hrapanesc godacii bugetari ingrasati de psd!
4
0
Eu va invit sa va faceti doctori, profesori, politisti, pompieri. Va recomand Descarcerarea, este potrivit pt cei care vor un loc de munca linistit, lipsit de griji. Din pacate voi sunteti doar niste complexati, sunteti acei angajati de la privat care abia se descurca la locul de munca, care primiti ajutor din partea colegilor ca sa terminati niste sarcini simple. Sunteti umpluturi, supravietuiti din mila altora, dar sunteti rai, vociferati pe la colturi. Pisica atunci cand nu ajunge spune ca i pute. Ati vrea si voi dar nu aveti cu ce.
2
5
Ce va plangeti? Nu a zis Olgutza ca aveti mega salarii? Am ajuns sa fim condusi de repetenti si analfabeti! De ce tu, statule, le dai mokaneala la bugetari? Ala de la privat, nu e si el angajat? Discriminare!
8
1
Nu sunt bugetar, nu am fost si nici nu cred ca voi ajunge sa fiu. Vad cum f multa lume ii injura pe acesti oameni, care pot fi chiar rudele voastre. Ii huliti fiindca subteti prosti si inculti, e simplu. Sa va explic de ce: profesorii sunt cei ce va educa copii, sunt ce i care trebuie sa va tina voua piept, sa va contracareze impotenta in a va educa copiii sau nepotii. Doctorii sunt cei care va salveaza viata, nu google asa cum credeti voi, le dati spaga fiindca atat va duce pe voi capul, credeti ca asa trebuie procedat, o faceti chiar din orgoliu, fiindca aveti bani.
5
4
Aceste tichete ar trebui date numai angajatilor din sectorul privat. In nota de fundamentare, in baza careia se acorda tichetele, se mentioneaza inechitate salariala intre stat si privat. Iar acum o asistenta medicala, in referent in admininistratie incaseaza 4, 5 mii lei pe luna , la privat nici concedii si maxim 2 mii de lei. Iar acum , politivienii vor 6 zile de munca pe saptamana...Deci?
11
3
Pentru cei care comenteaza impotriva medicilor, ce studii aveti sau sunteti dintre cei care: noi muncim, nu gandim!
2
7
Daca voi vreti sa spuneti ca asteptati luna de luna doar avansul si lichidarea adica astia sunt toti bani vostri si acum asteptati vaucerele astea pt.ca altfel faceti concediul acasa la televizor poate sa va creada cine vreti voi dar eu nu va cred.
7
1
stiti cat ia salariu medicul de la morga mangalia ? 25000 .Penru ce mai fac circ ?Stitica fiecare serviciu il deconteaza ca serviciu privat executat pe firma ?Stiti ca fiecare asa zis doctor isi face aprovizionarea cu materiale pentru cabinetele private tot din materialele din spital ? Si mai vor bani mereu.dati lege sa se afiseze pe usa cabinetului salariul lunar integral si pe o foaie a3 si font 20 sa vada si mamaia care vine sa le dea bani sau altceva .
9
3
un inginer invata 10% din cat invata un practicant BUN in medicina. Da stiu ca e scazut nivelul si ca 90% din medici sunt praf si au invatat doar basic-ul. Dar trebuie sa citesti foarte mult sa fii bun, ca in drept, ca in inginerie, dar in medicina ai de citit cel mai mult, pentru ca fiecare tara are centrele de cercetare proprii, in inginerie zice unu ceva si toti sunt de acord.
2
8
salariu stat plus salariu privat plus spaga plus cadouri plus vouchere egal maxim 9 ore de munca in total 20 000 roni lunar. Li se iau interviuri se plang ca au salarii mici si ca ei invata non stop. Toti invatam, macar de ati invata si voi cat invata un inginer. Ipocritilor.
9
4
medicii isi merita salariile dar trebuie sa stie ca poate fi gasit la munca 8 ore nu ca profesorii 4 ore pe zi.
5
5
Cine au facut sa urce preturile in asa hal? Bugetarii, cu salariile lor nemeritate, asistentele, politicienii, putorile intr-un cuvant.Intr-o zi am vazut o asistenta de la ginecologie din sp.jud, iesind dintr-un hipermarket.Avea 2 cosuri din alea mari arhipline.Golise aproape magazinul.O masina plina.D.na prim ministru, astia cumpara orice, la orice pret. Din cauza lor s-a dublat aproape totul. Pt ceilalti ce faceti? Cerem afisarea altor preturi la raft, pt cei din privat. E o mare discriminare, discrepanta. Avocatul poporului nu vede anormalitatea? La stat tb salarii mai mici ca in privat !!!
9
5
De ce functioneaza cu 1 :12 din bugetul anului trecut cand legea bugetului a fost votata din martie?Ori nu stiu ce vor ori nu stiu ce vorbesc!
1
2
le dam, ca oricum nu mai apuca
2
1
Lasa ca la cata spaga luati si oricum voi nu prea va faceti vacantele in romania
9
4
Vaaaaiii....!! Mai vor si tichete de vacanta ?! Au salarii exagerat de mari si mai lucreaza si in privat. Realizati si ce performanta profesionala au !? Rusine! Mori cu zile, te intorci mai bolnav din urgentele si spitalele lor......te imbolnavesti de nervi, de bacterii, de ignoranta si neputinta lor, da. Nu merita tichete si nici salariile triplate. Nu!
14
4
NISTE PROSTI . INVATATI O LIMBA STRAINA CA AICI NU ESTE NEVOIE DE MEDICI. AVEM POPI
14
0
eu zic ca salariile medicilor sunt exagerat de mari, ele trebuie taiate si data legea ori la stat ori la privat
20
6
Spitalul medgidia nu are bani de medicamente,analize, dar are bani de tichete!!!!! Ce gluma
13
2
Singurul spital care a dat voucherele de vacanta este spitalul cernavoda, nu medgidia! Dar am uitat ca voi sunteti platiti sa vb de bine mefgidia si harsova!!!!
3
1
"Pt ministerul turismului e un motiv de mandrie ,, !!?? Pt contribuabili e un mptiv de mandrie ca lipitorile de la stat sunt rasfatate ? Mai bine lasam campania cu galeata , se dadea o amarata de galeata si doi mici o data la patru ani .
5
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614