REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Surpriză pentru tinerii care vor să se căsătorească - Ce proiect a depus un liberal în Parlament

Surpriză pentru tinerii care vor să se căsătorească - Ce proiect a depus un liberal în Parlament

Replica API 30 septembrie 2019 | 00:46 367

sursa foto: destepti.ro

Deputatul PNL Florin Roman a depus un proiect, la Senat, prin care căsătoriile civile să poată fi oficiate și în grădini publice, parcuri, muzee și alte locuri în aer liber, în urma unei cererei aprobate de către primar, scrie stiripesurse.ro

Inițiativa legislativă a liberalului modifică un alineat din articolul 24 al Legii 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

„(2) Căsătoria se poate încheia și în afara sediului serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcuri, muzee și alte locuri în aer liber, în urma unei cereri, cu aprobarea primarului”, arată proiectul de lege.

Forma în vigoare a legii prevede următoarele: „(2) Căsătoria se poate încheia în afara sediului serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cu aprobarea primarului”.

Florin Roman argumentează că vrea să ofere șansa cuplurilor să își împlinească visul de a încheia cununia civilă în diferite spații în aer liber, unde aceștia pot alege o gamă variată de decorațiuni, în funcție de tematica decisă.

„Multe cupluri visează la o ceremonie pe plajă, marginea pădurii sau malul unui lac. Dar visul lor de a-și uni destinele în aer liber se poate materializa și în micile oaze din oraș, oferite de grădinile publice, parcurile ori alte spații în aer liber. Mulți aleg un foișor boem sau o arcadă cu flori pentru locul în care vor deveni, în acte, soț și soție. Cert este că o cununie civilă în aer liber îți dă posibilitatea să alegi dintr-o gamă variată de decorațiuni, care mai de care mai colorate, mai elegante sau mai rustice, în funcție de preferințe și de tematica aleasă. Astfel, prin această inițiativă legislativă se prevede ca încheierea căsătoriei să poată fi oficiată în astfel de locuri, cu acordul primarului”, arată deputatul PNL, în expunerea de motive a proiectului.

Inițiativa legislativă a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deptutaților.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vreau un program- prima nevasta.
1
0
Daca-ti iei nevasta ai 100 de sarcini si probleme,daca n-ai nevasta ai o singura problema ca n-ai nevasta iar de esti harnic,muncitor si ai bani in buzunar ai femeie zilnic dar ALTA si nu te doare capul!
0
0
Tara ardeeeee!!!! Idiotii se piaptana!!!!
1
0
Nu-i mai satura Dumnezeu de FALA si prostie si multi divorteaza a doua zi.
2
1
...pe str.Rasaritului...la cap de linie..
4
0
Taxa 1500 Ron pentru starea civila?
1
0
juristii, iesiti la interval si explicati zdrentei liberale cum sta treaba cu procedura desfasurarii unei casatorii !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212