rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Sute de angajaţi de la Centrala Nucleară Cernavodă îşi cer drepturile în instanţă! Solicită sporuri de risc!

Zeci de angajați de la Centrala Nuclearelectrica solicită sporuri de 30 % din salariul de bază pentru condiții periculoase de risc! Locurile de muncă din partea nucleară a centralei pe care le ocupă aceștia îi îndreptățesc să beneficieze de acest spor, care se acordă pentru categoria IV de risc radiologic, spun ei.

Mai mult, aceștia mai cer conducerii să le fie acordat dreptul la 10 zile de concediu de odihnă suplimentar ca urmare a desfășurării activității în zone cu risc radiologic. Compania nu este de acord, în contextul în care acest spor, susţine conducerea, ar fi inclus în salariul de bază.

Cât despre cele 10 zile suplimentare de concediu, conducerea spune că, pe lângă concediul obligatoriu, angajații mai beneficiază de încă 5 zile în plus, la care se adaugă între 1 zi și 7 zile de concediu, în funcție de vechimea în muncă a fiecăruia. Încă din 2016, angajații au acționat în instanță compania angajatoare, aceștia fiind reprezentanți de sindicatul CNE Cernavodă. Numai că, judecătorii nu le susțin cerererile.

Mai mulți angajați ai SN Nuclearelectrica SA, Sucursala CNE Cernavodă, reprezentanți de sindicat, solicită că societatea angajatoare să îi încadreze în condiții speciale de muncă pentru perioadele solicitate de către fiecare reclamant în parte; să plătească fiecăruia în parte sporul pentru condiții periculoase (risc radiologic) în cuantum de 30% din salariul de bază, pentru ultimii 3 ani și să le acorde reclamanților un număr de 10 zile de concediu de odihnă suplimentar ca urmare a desfășurării activității în zone cu risc radiologic.

Aceștia spuns că își desfășoară activitatea în condiții grele de muncă, iar prin Legea nr. 226/2006 li s-a acordat beneficiul de a fi încadrați în condiții speciale începând cu data de 01.04.2001. Locurile de muncă unde își desfășoară activitatea în calitate de operatori nucleari sunt încadrate între acelea prevăzute de Legea nr. 226/2006 anexa 1 pct.2, Ordinul 40 al CNCAN, HG nr.583/2001 și Legea nr. 263/2010.

Art. 1 din mai sus menționată stabilește că, începând cu data de 1 aprilie 2001, sunt încadrate în condiții speciale locurile de muncă în care se desfășoară activitățile prevăzute în anexa nr. 1. Iar, conform anexei I pct.2 se nominalizează activitatea din locurile de muncă încadrate în categoriile de risc radiologie III și IV din centrale nuclearoelectrice, unități de cercetare-dezvoltare în domeniul nuclear, unități de fabricare a combustibilului, unități de tratare și depozitare a deșeurilor radioactive, instalații radiologice și alte instalații nucleare.

Cei aproximativ 70 de angajați susțin în acțiunea lor din instanță, deschisă în anul 2016, că unitatea angajatoare a procedat la acordarea grupei de muncă în condiții speciale, în mod fracționat și discreționar, cu încălcarea legislației în vigoare, deși operatorii care își desfășoară activitatea în zona clasică a centralei (clădirea turbinei, casa pompelor, zona diesele de rezervă, zona chileri, zona transformatoare evacuare putere, zona camerei secundare de comandă) sunt supuși riscurilor radiologice majore.

De altfel, și expertiza contabilă efectuatăd e un expert desemnat de instanță a arătat acest lucru. Acest spor le-a fost acordat pentru o scurtă perioadă de timp, între anii 1999-2000, însă ulterior unitatea angajatoare nu a mai plătit acest spor în mod separat, motivând că acesta a fost inclus în salariu.

În ceea ce privește cererea de acordare a 10 zile de concediu de odihnă suplimentar ca urmare a desfășurării activității în zone cu risc radiologic, angajații spun că în contractele colective de muncă din anii 1998-1999 au fost acordate 12 zile de concediu suplimentar, dar în prezent se acordă numai 3 zile, celelalte fiind compensate în bani.

Societatea a arătat în instanță că sporul pentru condiții periculoase a fost acordat în cuantum diferențiat pe categorii de salariați, astfel cum s-a convenit prin contractul colectiv de muncă încheiat în anul 1999, iar ulterior printr-un act adițional la contractul colectiv de muncă au fost modificate grilele de salarizare, iar acest spor a fost inclus în salariul de bază, astfel încât nu se mai regăsește în contractul colectiv de muncă pentru anii ulteriori, ultimul contract colectiv de muncă înregistrat legal la DMIS a Municipiului București în anul 2009 fiind semnat chiar de către președintele sindicatului, și el solicitant al acestor drepturi. Cât despre cele 10 zile de concediu suplimentar, angajații mai beneficiază de încă 5 zile în plus, la care se adaugă între 1 zi și 7 zile de concediu, în funcție de vechimea în muncă a fiecăruia, spune CNE Cernavodă.

Tribunalul Constanța a respins cererea angajaților, la sfârșitul anului trecut, iar în prezent, se judecă recursul, la Curtea de Apel. În septembrie, s-a solicitat efectuarea altei expertize contabile, iar la termenul din 5 decembrie a.c., instanța a amânat termenul pentru 27 februarie 2019, pentru a se lua cunoştinţă de raportul de expertiză.

Trebuie precizat faptul că alți peste 700 de angajați își cer drepturile salariale, într-un alt dosar, înregistrat anul trecut. Faţă de obiectul dosarului, SNN menţionează în informarea transmisă către BVB, că toate drepturile salariale cuvenite salariaţilor au fost achitate integral, cu respectarea legislaţiei incidente, inclusiv sumele de bani care fac obiectul acestui litigiu. SNN îşi va apără drepturile în instanţă şi va comunica acţionarilor şi investitorilor evoluţia litigiului.

Mirela PASCAL

vineri, 7 decembrie 20184894
Comentarii

03Cneist(8 dec 18:20)
Dovada dislaicurilor la comentari este ca angajati de la Centrala nu muncesc ci stau toata ziua la calculator si citesc ziare!Moldoveni puturosi!
04DACUL(8 dec 13:48)
Dobroge moldova noua !
05Operator1111(7 dec 22:20)
Veri, verici, varuti, fratuci, prietenasi din Liga Moldova
51Anonymus(7 dec 22:11)
Pentru "centralistul" snn-ist Cristi: mai adauga la aia 2000 de lei urmatoarele: kilowatii gratuiti, bonurile alea nesimtite de 100 ron bucata, zilele de concediu platite dublu si sa ne zici si noua cat iei tu de fapt pe luna.
45Dar noi(7 dec 19:46)
Cernavodenii ce avem de ce nu primim
47Centralist(7 dec 19:19)
Contractori sunt si cele de la birouri care nu intra si nici nu au intrat vreodata in zone periculoase. De ce trebuie sa fie tratate la fel cu cei care lucreaza in zone periculoase? Nu lucreaza nici pe departe in mediul radioactiv. La fel si cei de la SNN Buc.care au salarii mai mari decat cei care intra in mediul radioactiv si au caseta dozimetrica.
55surub(7 dec 17:47)
Tara de prosti si handicapati, iesiti in pula mea in fata portii si luat-ii de gat si cereti socoteala ca de aia isi bat joc de voi ca taceti cu toate curvele pe linga voi! Va mertati soarta boilor, va joaca mafiotii cum vor!!!
75Dan(7 dec 17:46)
Angajatii snn_ ului vor bani? Pentru ce? Ca dau ordine la contractori si eu stau ca putorile in birouri site sfideaza daca ai nevoie de ceva?
63Gelu(7 dec 17:18)
O luati in mana s-a bagat balaurul. Cica l-ar afecta pe el..Cat castiga Lojnita securistul cu nevastasa..el 20.000, ea 10.000, pensie 7000 lei. Socotiti....noi pulimea,,,,
513Atomicianul(7 dec 16:44)
Sa ii ia si la puscarie pe alde Mihai Adrian, Gheorghe Epure, fratii Ichim si toata satra lor de moldoveni parveniti.
106Cunoscator sistem de lucru(7 dec 16:22)
Cei mai puturosi sunt angajati CNEului,noroc cu contractori!
513cristian(7 dec 15:25)
george spune-ne si noua unde sunt salariile alea de 8000 de lei ca eu tot "centralist" sunt si abia daca ating 2000 cu tot cu ore suplimentare
810Iar noi cernavodeni(7 dec 13:50)
Care inghitim radiatii cat cuprinde ce primim de la centrala nucleara?. Cimitirul ortodox din Cernavoda este full de mortaciuni din cauza centralei nucleare !!!.
714ptr. cernavodean.....(7 dec 10:49)
locul marianei m , l-a luat nea coita livache care trage-n cosor toate rapandulele din primarie !
39Cernavodean(7 dec 10:09)
Curva de Mircea Mariana mai e prin cernavoda? Betiva aia care se futea cu cine prindea.
615Spirala inflatiei(7 dec 09:07)
A inceput iar.Abia se stabilizase banul.Ti-au dracu cu PSD-ul vostru ! Partidul asta trebuie desfiintat ,calcat in picoare,strivit,tras pe roata ! Bleah...!
813robotu(7 dec 08:56)
Doar aia merita sporuri, ca au 5 perechi de c...., restu nu conteaza decat sa munceasca ca negrii pe bani putini ca de asta e legea in Romanica unii castiga 10.000 altii 1000 si fac aceeasi munca poate chiar mai bine decat ala cu castiguri mari! Ultima solutie ar fi tribunalu dar nu asta din Romanica ci la CEDO frate ca aici sanse zero de dreptate ptr. omul simplu si corect!
1413george(7 dec 08:07)
Baietii destepti au luat curent desul pe banii centralei, si lau vandut de 3-4 ori mai scump, eolienele au produs si produc curent care il inmagazineaza c. si il vinde cu profit pt. societati particulare, bani de bani!Salariile centralistilor e.... adevarat incep de la... 8000 la 32000 lei ,muncesc mult pentru cine, Orasul nu i supus radiatiilor, si platim kw din ce in ce mai scump din salarii nici pe afertul lor !
421MARIA(7 dec 06:53)
Doar angajatii SNN-ului merita? De ce nu se ia in considereare ca toti angajatii de pe platform sunt expusi riscului? Daca se intampla ceva la Centrala Nucleara, risca doar acei angajati? Nu este expusa toata populatia? Si ne mai intrebam de ce ne sfideaza.....
1412dicu(7 dec 01:14)
eh nu ma. Mai bagati pegat medicilor, restul categoriilor nu merita. A aparut noul model de x6 si il vor si ei saracutii...cu salariul asta de mizerie nusi permit
mai mult...Replica
14 dec 15:52ReplicaUn primar și un fost viceprimar au MURIT în drum spre Constanța, într-un accident rutier!

Tragedie în drum spre Constanța! Nefericitul eveniment s-a petrecut vineri, 14 decembrie, pe DJ 221, între...3165

14 dec 15:17ReplicaDESCINDERI la Constanța: DROGURI, ȚIGĂRI și PISTOALE descoperite în mai multe locuințe!2934
14 dec 00:00ReplicaMarci a fost CONDAMNAT la peste 6 ani de închisoare! A fost 'SĂLTAT' de polițiști!6414
14 dec 11:35ReplicaANCHETĂ! Un vârstnic a fost BĂTUT în propria casă de către trei indivizi!

Trei bărbați au ajuns în arest după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova au depus...1440

14 dec 00:00ReplicaȘOFERII cu 'PROBLEME' preferă mărcile BMW și Mercedes și se iau la 'ÎNTRECERE' cu polițiștii1897
14 dec 00:00ReplicaCONCLUZIA după DEZASTRUL din Piaţa Ovidiu: 'Constanţa nu duce un târg privat'. OARE?5098
14 dec 00:00ReplicaSunteţi curioşi să aflaţi salariile angajaţilor din Primăria Constanţa începând cu 2019?

La ultima şedinţă de Consiliu Local Municipal Constanţa, ce va fi convocată la sfârşitul acestei luni, vor fi...3630

14 dec 00:00ReplicaCa-n filmele cu PROȘTI! Un OBSEDAT SEXUAL din Constanța a fost PRINS de DOUĂ ORI în FLAGRANT, în ACELAȘI LOC!2828
14 dec 00:15ReplicaACCIDENTUL cu 4 maşini, de pe podul de la Medgidia, provocat de un şofer care are 73 de ani! Cum s-a întâmplat1315
14 dec 00:00ReplicaCurtea de Conturi: prejudiciu de peste 200.000 lei la Confort Urban. Foști directori ai societății, scăpați de răspundere!

Cum au scăpat foștii angajați ai Confort Urban SRL Constanța de răspundere patrimonială, după ce Curtea de...1376

14 dec 00:00ReplicaAl patrulea individ din gruparea care a LEGAT și BĂTUT paznici A FUGIT DIN ȚARĂ!940
14 dec 00:00ReplicaKristina Mutiş: ‘Bineînţeles că există pensionari multumiţi. Însă, cei nemulţumiti sunt mai vocali şi de aceea par mai mulţi’1137
Vremea
1° - 2.5° vineri, 14 decembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 5.68 m/s din ENE
Presiune: 1033.4 milibari

Loto
6/4911925324143
5/4041220273435
joker6242532426
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 dec 00:00SportSurpriză uriașă în Europa League! AC Milan ELIMINATĂ după o înfrângere rușinoasă în Grecia. Toate echipele calificate

Joi seară s-au stabilit cele 24 de formații care vor merge în ”șaisprezecimile” Europa League. Marea surpriză a...477

14 dec 00:00SportFotbalul e pe goluri, nu pe ochi frumoși! PAOK-ul lui Lucescu a fost cu posesia și cu ratările, BATE cu calificarea în primăvara EL

...269

14 dec 00:00SportSimona Halep a fost desemnată în premieră campioană mondială de ITF

Simona Halep a primit încă un premiu după sezonul de vis 2018. Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că...348

14 dec 00:00SportFederer și Nadal vor juca împreună la dublu în 2019! Roger a făcut anunțul: ”Va fi ceva special!”

Roger Federer și Rafael Nadal vor forma din nou echipă în 2019! Anunțul a fost făcut chiar de tenismanul elvețian,...261

Local
14 dec 04:04LocalElevii Liceului Teoretic Lucian Blaga au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă!

Joi, 13 decembrie, toți elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța împreună cu învățătorii,...668

14 dec 04:02LocalA accidentat un bărbat pe trecere și a FUGIT! A fost prins în trafic

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, în data de 12.12.2018, ora 12.25, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia,...1848

14 dec 04:01LocalCondamnat pentru tăinuire, prins de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Eforie, la data 13 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, au depistat un...491

14 dec 03:25LocalUn șofer BEAT a LOVIT o bornă rutieră, s-a RĂSTURNAT, iar mașina a luat FOC!

Un bărbat de 25 de ani din Tulcea, în noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe DN...1180

14 dec 04:00LocalAccident rutier cu persoană încarcerată, la Constanța: a fost rănit și un copil!

Un accident rutier a avut loc în Constanța, joi, 13 decembrie, pe strada Călărași, colț cu Mihai Viteazu, o...2415

14 dec 03:59LocalContainer sosit din China, controlat de polițiști în portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în data de 12.12.2018, s-au sesizat din oficiu cu privire la...508

14 dec 03:32LocalParfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de către polițiști

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, în data de...408

14 dec 03:30LocalTrei șoferi prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 15.00, au depistat un bărbat,...387

14 dec 03:29LocalTânăr din Murfatlar, condamnat pentru tâlhărie și furt

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Murfatlar, la data 12 decembrie a.c., au depistat un tânăr, în vârstă...1246

14 dec 03:27LocalÎn zona Eden - Bişniţar amendat de poliţiştii locali pentru comerţul cu ţigări netimbrate

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat, în cursul zilei de 12...584

Politică
14 dec 03:57PoliticăAdministraţia locală pune la cale o TAXĂ de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ-uri

Consilierii locali municipali constănţeni vor dezbate, în şedinţa care va avea loc la finele aceste luni, o serie...1394

14 dec 00:00PoliticăIMPOZITE majorate şi cu 500% pentru clădirile lăsate în paragină la Constanţa - iată lista discutată de consilieri

Consilierii locali au primit, în avansul şedinţei care va fi convocată de primarul Decebal Făgădău la sfârşitul...468

14 dec 00:00PoliticăŞedinţă a Consiliului Local Municipal: autobuzele Isuzu vor ajunge în administrarea RATC

În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa care va avea loc la finele acestei luni, pe ordinea de zi va figura...396

14 dec 04:04PoliticăOficial, proiectele discutate şi aprobate în şedinţa de Guvern! Decizie şi în privinţa subprefectului de Constanţa!

Iată proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 13...992

14 dec 04:03PoliticăDăncilă: „Pensiile se plătesc înainte de Sărbători”

Bugetarii vor avea liber și pe 24 şi 31 decembrie. Executivul a anunțat că cele două zile de luni vor fi libere,...423

14 dec 04:01PoliticăDecebal Făgădău a primit colindători. Holul Primăriei Constanța a răsunat de glasurile copiilor!

Holul instituției a răsunat de glasurile copiilor de la școlile și grădinițele din oraș. Recitalul a fost deschis...477

14 dec 03:22PoliticăConsilierii județeni, convocați în ședință. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale,...383

14 dec 03:24PoliticăDoi consilieri locali constănțeni s-au implicat într-o acțiune caritabilă. Sute de copii necăjiți vor avea sărbători fericite!

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate, cu mare drag, de toți românii, pentru a marca nașterea lui Isus cum se...353

14 dec 03:30PoliticăUn fost ministru de Interne a fost eliberat din închisoare

Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat în decembrie 2017 la doi ani de închisoare cu executare, a fost...482

14 dec 03:27PoliticăO sută de ani de pescărie românească, celebrați la Constanța

Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat, în data de 12 decembrie 2018, la conferința intitulată "100...538

Monden
14 dec 00:00MondenFostul soţ al Elenei Băsescu este din nou singur? Maria Grigoriu a şters pozele cu el de pe Instagram

În primăvara acestui an, Bogdan Ionescu, fostul soţ al Elenei Băsescu, şi noua lui iubită, Maria Grigoriu, au...284

14 dec 19:11MondenCleopatra Stratan, în cea mai scurtă rochiță. Se face din ce în ce mai frumoasă

Cântă de la trei ani, învață dintotdeauna foarte bine și la 16 ani s-a transformat dintr-o fetiță adorabilă,...421

14 dec 19:12MondenRuby a rămas în India, după filmările la „Asia Express“

Cele două luni petrecute în India şi în Sri Lanka la filmările pentru reality-show-ul „Asia Express” (Antena 1)...279

14 dec 19:12MondenToni Grecu revine cu Divertis la TVR 1

Revenire spectaculoasă în grila de programe a postului TVR 1! După şapte ani de la demisia din PRO TV, Tony Grecu...325

14 dec 19:12MondenMama lui Kevin din „Singur acasă“ este de nerecunoscut! Cum arată actriţa Catherine O'Hara la 64 de ani

A făcut furori în anii ’90, odată cu lansarea mondială, însă în România este în continuare unul dintre cele...419

14 dec 19:13MondenDublura Millei Jovovich vrea 2,5 milioane dolari că şi-a pierdut mâna în timpul filmărilor

Olivia Jackson, de 37 de ani a suferit un accident îngrozitor, la filmări, în timpul unei cascadorii cu motocicleta,...325

14 dec 00:00MondenKeira Knightley va primi titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic la Palatul Buckingham

Actriţa Keira Knightley va primi titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru servicii deosebite...183

14 dec 00:00MondenFestivalul de Film de la Berlin a anunţat primele filme din competiţie

Cele mai recente filme semnate de regizorii germani Fatih Akin şi Angela Schanelec precum şi de cineastul francez...140

14 dec 00:00MondenThe Cure, Radiohead şi Janet Jackson, incluşi în Rock & Roll Hall of Fame în 2019

Trupele britanice The Cure şi Radiohead precum şi cântăreaţa americană Janet Jackson vor intra în Rock & Roll...142

14 dec 00:00MondenAvril Lavigne va lansa un nou album de studio pe 5 februarie 2019

Cântăreaţa Avril Lavigne a anunţat miercuri că va lansa în luna februarie un nou album de studio, primul material...148

Mapamond
14 dec 00:00MapamondCancelarul Angela Merkel va cere la summitul UE prelungirea sancţiunilor împotriva Rusiei

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că va cere la summitul UE de săptămâna aceasta prelungirea...147

14 dec 00:00MapamondTheresa May câştigă votul de încredere din partea Partidului Conservator cu 200 de voturi contra 117

Premierul Theresa May a câştigat miercuri noaptea votul de încredere din partea Partidului său Conservator, dar 117...147

14 dec 00:00MapamondConvorbire a preşedintelui Trump cu omologul său mexican privind migraţia

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador au avut miercuri o convorbire...152

14 dec 00:00MapamondVotul parlamentului britanic asupra acordului privind Brexit-ul, stabilit pentru ianuarie

Parlamentul britanic se va pronunţa în ianuarie asupra acordului privind Brexit-ul încheiat de premierul Theresa May...143

14 dec 00:00MapamondCăpitanii navelor ucrainene sechestrate de Rusia refuză să depună mărturie, conform avocaţilor lor

Căpitanii a două dintre vasele ucrainene sechestrate de Rusia, aflaţi în arest la Moscova, au refuzat să depună...184

14 dec 00:00MapamondAccident de tren în Turcia: 9 morţi şi 47 de răniţi, potrivit unui bilanţ actualizat

Cel puţin 9 persoane au murit şi 47 au fost rănite joi într-un accident în care a fost implicat un tren de mare...159

14 dec 00:00MapamondPapa Francisc va vizita Bulgaria şi Macedonia în mai 2019

Papa Francisc va efectua o vizită în Bulgaria şi Macedonia în perioada 5-7 mai anul viitor, a anunţat joi...146

14 dec 18:07MapamondAtac armat la Strasbourg: Trei morţi şi 13 răniţi - nou bilanţ

Atentatul comis marţi la Târgul de Crăciun de la Strasbourg a făcut trei morţi şi treisprezece răniţi, dintre...148

14 dec 00:00MapamondUn comitet de experţi a dat undă verde canabisului în scop medicinal în Franţa

Comitetul de experţi înfiinţat de Agenţia franceză pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) consideră ''pertinentă...167

14 dec 00:00MapamondPapa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă

Papa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă în luna februarie şi va vizita una...158

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1265

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...460

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...358

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...802

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1543

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...665

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1021

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1366

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...878

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...849