rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Sute de angajaţi de la Centrala Nucleară Cernavodă îşi cer drepturile în instanţă! Solicită sporuri de risc!

Zeci de angajați de la Centrala Nuclearelectrica solicită sporuri de 30 % din salariul de bază pentru condiții periculoase de risc! Locurile de muncă din partea nucleară a centralei pe care le ocupă aceștia îi îndreptățesc să beneficieze de acest spor, care se acordă pentru categoria IV de risc radiologic, spun ei.

Mai mult, aceștia mai cer conducerii să le fie acordat dreptul la 10 zile de concediu de odihnă suplimentar ca urmare a desfășurării activității în zone cu risc radiologic. Compania nu este de acord, în contextul în care acest spor, susţine conducerea, ar fi inclus în salariul de bază.

Cât despre cele 10 zile suplimentare de concediu, conducerea spune că, pe lângă concediul obligatoriu, angajații mai beneficiază de încă 5 zile în plus, la care se adaugă între 1 zi și 7 zile de concediu, în funcție de vechimea în muncă a fiecăruia. Încă din 2016, angajații au acționat în instanță compania angajatoare, aceștia fiind reprezentanți de sindicatul CNE Cernavodă. Numai că, judecătorii nu le susțin cerererile.

Mai mulți angajați ai SN Nuclearelectrica SA, Sucursala CNE Cernavodă, reprezentanți de sindicat, solicită că societatea angajatoare să îi încadreze în condiții speciale de muncă pentru perioadele solicitate de către fiecare reclamant în parte; să plătească fiecăruia în parte sporul pentru condiții periculoase (risc radiologic) în cuantum de 30% din salariul de bază, pentru ultimii 3 ani și să le acorde reclamanților un număr de 10 zile de concediu de odihnă suplimentar ca urmare a desfășurării activității în zone cu risc radiologic.

Aceștia spuns că își desfășoară activitatea în condiții grele de muncă, iar prin Legea nr. 226/2006 li s-a acordat beneficiul de a fi încadrați în condiții speciale începând cu data de 01.04.2001. Locurile de muncă unde își desfășoară activitatea în calitate de operatori nucleari sunt încadrate între acelea prevăzute de Legea nr. 226/2006 anexa 1 pct.2, Ordinul 40 al CNCAN, HG nr.583/2001 și Legea nr. 263/2010.

Art. 1 din mai sus menționată stabilește că, începând cu data de 1 aprilie 2001, sunt încadrate în condiții speciale locurile de muncă în care se desfășoară activitățile prevăzute în anexa nr. 1. Iar, conform anexei I pct.2 se nominalizează activitatea din locurile de muncă încadrate în categoriile de risc radiologie III și IV din centrale nuclearoelectrice, unități de cercetare-dezvoltare în domeniul nuclear, unități de fabricare a combustibilului, unități de tratare și depozitare a deșeurilor radioactive, instalații radiologice și alte instalații nucleare.

Cei aproximativ 70 de angajați susțin în acțiunea lor din instanță, deschisă în anul 2016, că unitatea angajatoare a procedat la acordarea grupei de muncă în condiții speciale, în mod fracționat și discreționar, cu încălcarea legislației în vigoare, deși operatorii care își desfășoară activitatea în zona clasică a centralei (clădirea turbinei, casa pompelor, zona diesele de rezervă, zona chileri, zona transformatoare evacuare putere, zona camerei secundare de comandă) sunt supuși riscurilor radiologice majore.

De altfel, și expertiza contabilă efectuatăd e un expert desemnat de instanță a arătat acest lucru. Acest spor le-a fost acordat pentru o scurtă perioadă de timp, între anii 1999-2000, însă ulterior unitatea angajatoare nu a mai plătit acest spor în mod separat, motivând că acesta a fost inclus în salariu.

În ceea ce privește cererea de acordare a 10 zile de concediu de odihnă suplimentar ca urmare a desfășurării activității în zone cu risc radiologic, angajații spun că în contractele colective de muncă din anii 1998-1999 au fost acordate 12 zile de concediu suplimentar, dar în prezent se acordă numai 3 zile, celelalte fiind compensate în bani.

Societatea a arătat în instanță că sporul pentru condiții periculoase a fost acordat în cuantum diferențiat pe categorii de salariați, astfel cum s-a convenit prin contractul colectiv de muncă încheiat în anul 1999, iar ulterior printr-un act adițional la contractul colectiv de muncă au fost modificate grilele de salarizare, iar acest spor a fost inclus în salariul de bază, astfel încât nu se mai regăsește în contractul colectiv de muncă pentru anii ulteriori, ultimul contract colectiv de muncă înregistrat legal la DMIS a Municipiului București în anul 2009 fiind semnat chiar de către președintele sindicatului, și el solicitant al acestor drepturi. Cât despre cele 10 zile de concediu suplimentar, angajații mai beneficiază de încă 5 zile în plus, la care se adaugă între 1 zi și 7 zile de concediu, în funcție de vechimea în muncă a fiecăruia, spune CNE Cernavodă.

Tribunalul Constanța a respins cererea angajaților, la sfârșitul anului trecut, iar în prezent, se judecă recursul, la Curtea de Apel. În septembrie, s-a solicitat efectuarea altei expertize contabile, iar la termenul din 5 decembrie a.c., instanța a amânat termenul pentru 27 februarie 2019, pentru a se lua cunoştinţă de raportul de expertiză.

Trebuie precizat faptul că alți peste 700 de angajați își cer drepturile salariale, într-un alt dosar, înregistrat anul trecut. Faţă de obiectul dosarului, SNN menţionează în informarea transmisă către BVB, că toate drepturile salariale cuvenite salariaţilor au fost achitate integral, cu respectarea legislaţiei incidente, inclusiv sumele de bani care fac obiectul acestui litigiu. SNN îşi va apără drepturile în instanţă şi va comunica acţionarilor şi investitorilor evoluţia litigiului.

Mirela PASCAL

vineri, 7 decembrie 20185391
Comentarii

03Cneist(8 dec 18:20)
Dovada dislaicurilor la comentari este ca angajati de la Centrala nu muncesc ci stau toata ziua la calculator si citesc ziare!Moldoveni puturosi!
04DACUL(8 dec 13:48)
Dobroge moldova noua !
05Operator1111(7 dec 22:20)
Veri, verici, varuti, fratuci, prietenasi din Liga Moldova
61Anonymus(7 dec 22:11)
Pentru "centralistul" snn-ist Cristi: mai adauga la aia 2000 de lei urmatoarele: kilowatii gratuiti, bonurile alea nesimtite de 100 ron bucata, zilele de concediu platite dublu si sa ne zici si noua cat iei tu de fapt pe luna.
45Dar noi(7 dec 19:46)
Cernavodenii ce avem de ce nu primim
47Centralist(7 dec 19:19)
Contractori sunt si cele de la birouri care nu intra si nici nu au intrat vreodata in zone periculoase. De ce trebuie sa fie tratate la fel cu cei care lucreaza in zone periculoase? Nu lucreaza nici pe departe in mediul radioactiv. La fel si cei de la SNN Buc.care au salarii mai mari decat cei care intra in mediul radioactiv si au caseta dozimetrica.
55surub(7 dec 17:47)
Tara de prosti si handicapati, iesiti in pula mea in fata portii si luat-ii de gat si cereti socoteala ca de aia isi bat joc de voi ca taceti cu toate curvele pe linga voi! Va mertati soarta boilor, va joaca mafiotii cum vor!!!
75Dan(7 dec 17:46)
Angajatii snn_ ului vor bani? Pentru ce? Ca dau ordine la contractori si eu stau ca putorile in birouri site sfideaza daca ai nevoie de ceva?
63Gelu(7 dec 17:18)
O luati in mana s-a bagat balaurul. Cica l-ar afecta pe el..Cat castiga Lojnita securistul cu nevastasa..el 20.000, ea 10.000, pensie 7000 lei. Socotiti....noi pulimea,,,,
513Atomicianul(7 dec 16:44)
Sa ii ia si la puscarie pe alde Mihai Adrian, Gheorghe Epure, fratii Ichim si toata satra lor de moldoveni parveniti.
106Cunoscator sistem de lucru(7 dec 16:22)
Cei mai puturosi sunt angajati CNEului,noroc cu contractori!
513cristian(7 dec 15:25)
george spune-ne si noua unde sunt salariile alea de 8000 de lei ca eu tot "centralist" sunt si abia daca ating 2000 cu tot cu ore suplimentare
810Iar noi cernavodeni(7 dec 13:50)
Care inghitim radiatii cat cuprinde ce primim de la centrala nucleara?. Cimitirul ortodox din Cernavoda este full de mortaciuni din cauza centralei nucleare !!!.
814ptr. cernavodean.....(7 dec 10:49)
locul marianei m , l-a luat nea coita livache care trage-n cosor toate rapandulele din primarie !
39Cernavodean(7 dec 10:09)
Curva de Mircea Mariana mai e prin cernavoda? Betiva aia care se futea cu cine prindea.
615Spirala inflatiei(7 dec 09:07)
A inceput iar.Abia se stabilizase banul.Ti-au dracu cu PSD-ul vostru ! Partidul asta trebuie desfiintat ,calcat in picoare,strivit,tras pe roata ! Bleah...!
813robotu(7 dec 08:56)
Doar aia merita sporuri, ca au 5 perechi de c...., restu nu conteaza decat sa munceasca ca negrii pe bani putini ca de asta e legea in Romanica unii castiga 10.000 altii 1000 si fac aceeasi munca poate chiar mai bine decat ala cu castiguri mari! Ultima solutie ar fi tribunalu dar nu asta din Romanica ci la CEDO frate ca aici sanse zero de dreptate ptr. omul simplu si corect!
1413george(7 dec 08:07)
Baietii destepti au luat curent desul pe banii centralei, si lau vandut de 3-4 ori mai scump, eolienele au produs si produc curent care il inmagazineaza c. si il vinde cu profit pt. societati particulare, bani de bani!Salariile centralistilor e.... adevarat incep de la... 8000 la 32000 lei ,muncesc mult pentru cine, Orasul nu i supus radiatiilor, si platim kw din ce in ce mai scump din salarii nici pe afertul lor !
421MARIA(7 dec 06:53)
Doar angajatii SNN-ului merita? De ce nu se ia in considereare ca toti angajatii de pe platform sunt expusi riscului? Daca se intampla ceva la Centrala Nucleara, risca doar acei angajati? Nu este expusa toata populatia? Si ne mai intrebam de ce ne sfideaza.....
1412dicu(7 dec 01:14)
eh nu ma. Mai bagati pegat medicilor, restul categoriilor nu merita. A aparut noul model de x6 si il vor si ei saracutii...cu salariul asta de mizerie nusi permit
mai mult...Replica
23 apr 00:00ReplicaSANCŢIONAT DE TREI ORI, într-o săptămână, de Poliţia Locală. Ultima dată, pentru... nisipul de pe trotuar!

Un constructor constănțean reclamă că a fost amendat de trei ori într-o săptămână de Poliția Locală. Cea mai...388

23 apr 00:00ReplicaSCANDALURI, DISTRUGERI şi CERERI de TESTE ADN, în instanţă! Doi copii REFUZĂ să mai poarte NUMELE TATĂLUI!119
23 apr 00:00ReplicaTaxa aplicată micilor comercianţi din Satul de Vacanţă şi Mamaia NU a fost suspendată de instanţă97
23 apr 00:00ReplicaPrimăria Cumpăna repară trotuare cu firma unui politician PSD

Primăria Cumpăna cheltuie peste jumătate de milion de lei pentru refacerea trotuarelor de pe stradă, lucrările...159

23 apr 00:00ReplicaFost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în instanţă: BĂUT la volan, a provocat o tamponare276
23 apr 00:00ReplicaTARIFE MODIFICATE la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa!92
23 apr 00:00ReplicaPalaz vrea să taie ‘abonamentele’ avocaţilor: dacă tot are Primăria jurişti, să-i pună la muncă în instanţă!

Un raport al Curţii de Conturi efectuat în urmă cu câţiva ani la Primăria Constanţa stabileşte faptul că unele...174

23 apr 00:00ReplicaPAŞTELE, PRILEJ de TEAMĂ pentru o FEMEIE din Constanţa! Iată ce le-a spus JUDECĂTORILOR197
23 apr 00:00ReplicaAfaceristul Tudorel Economu, încă un bloc cu 8 etaje în staţiunea Mamaia274
23 apr 00:00ReplicaPMP votează pentru reabilitarea clădirilor RAEDPP din zona Peninsulară

Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că aleşii locali care...86

23 apr 00:36ReplicaCazinoul, din nou în atenția Consiliului Local Constanța462
23 apr 00:31ReplicaPERICOLE PE ȘOSELE! Polițiștii rutieri au făcut ordine336
Vremea
6.7°6.4° - 6.7° luni, 22 aprilie 2019
cer seninUmiditate: 55%
Vânt: 2.64 m/s din ESE
Presiune: 1024.862 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 apr 00:26SportDinamo - FC Botoşani 1-0. 'Câinii' obțin cea de-a 5-a victorie în șase meciuri disputate în play-out

Dinamo a ajuns la cinci victorii în şase etape de play-out. Revanşa cu Botoşani, 1-0, a venit târziu, cu un gol pe...76

23 apr 00:00SportRăzvan Lucescu despre cum a trăit primul titlu de campion, cu PAOK: „Voiam să-mi iau ghiozdanul și să fug! Simt că pot călca pe nori”

Răzvan Lucescu, 50 de ani, a explicat ce feeling are după ce a devenit campion al Greciei și a spus că el vrea să...59

23 apr 00:00SportFlorin Segărceanu: Dacă o vom avea pe Halep sănătoasă ne putem obişnui la nivelul acesta

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a declarat, luni, la sosirea în ţară,...54

23 apr 00:00SportGhinion teribil pentru Vlad Chiricheș! Internaționalul român a urlat de durere, după ce s-a accidentat cu Atalanta

Ghinion teribil pentru Vlad Chiricheș. Internaționalul român s-a "rupt" din nou. Acesta a acuzat probleme la umărul...56

Local
23 apr 00:46LocalTânăr din Constanța, mort de beat la volan în Tulcea

Polițiștii Postului de Poliție Văcăreni, în noaptea de 21 spre 22.04.2019, au depistat un bărbat de 23 ani din...271

23 apr 00:46LocalPompierii gălățeni au salvat un bebeluș de Florii

În după-amiaza zilei de 21.04.2019, pompierii din cadrul Punctului de lucru al ISU Galați, din Târgu-Bujor, au fost...183

23 apr 00:45LocalPlase de pescuit și aproximativ 100 kg de peşte fără documente legale, confiscate de poliţişti

Poliţiştii de frontieră au depistat în ultimele trei zile, în zona de competenţă, aproximativ 100 kilograme...259

23 apr 00:44LocalPremii pentru copiii Școlii Gimnaziale din Corbu

Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr” din Corbu au participat la Concursul Național Diversitas, unde s-au...178

23 apr 00:30LocalALERTĂ! Un DEȚINUT RECIDIVIST a EVADAT de la Tulcea!

Alertă! În dimineața de luni, 22 aprilie, un deținut a evadat la Tulcea. Acesta se afla la un punct exterior de pe...2952

23 apr 00:44LocalAccident în Eforie: șoferul a transportat victima la spital

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, la data de 22 aprilie, în jurul orei 9.30, a condus o autoutilitară pe stradă...1539

23 apr 00:43LocalPrins cu țigări de contrabandă, la Murfatlar!

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Murfatlar, la data de 21 aprilie a.c., au depistat în flagrant delict un...867

23 apr 00:42LocalTinerii constănțeni, încurajați să iasă la vot printr-o piesă de teatru pusă în scenă de studenții Facultății de Arte din Constanța

“Implică-te! Un singur vot poate face diferența”, este mesajul pe care studenții Facultății de Arte din cadrul...197

23 apr 00:39LocalO autoutilitară s-a făcut scrum la ieșire din Eforie!

O autoutilitară a fost cuprinsă de flăcări, în timp ce era parcată, în noaptea de duminică spre luni, 21 spre 22...1224

23 apr 00:33LocalAccident rutier în Constanța: trei persoane au fost rănite

Un accident rutier a avut loc în dimineața zilei de luni, 22 aprilie a.c., pe strada Hatman Arbore din municipiul...3013

Politică
23 apr 00:50Politică10.000 de bugetari sunt pe cale de a fi concediaţi

Planul ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici de a reforma aparatul bugetar începe să prindă formă, iar primele...828

23 apr 00:49PoliticăSONDAJ CURS în București - Surprize în topul prezidențiabililor: Tăriceanu merge braț la braț cu Iohannis

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind celui nou sondaj de tip OMNIBUS...277

23 apr 00:52PoliticăDNA: Mircea Drăghici, urmărit penal pentru o altă infracţiune de delapidare

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, luni, extinderea urmăririi penale faţă de Mircea Drăghici,...181

23 apr 00:52PoliticăDelegație a Forțelor Navale Române și a Marinei Regale Britanice, în vizită la Constanţa

O delegație a Forțelor Navale Române și a Marinei Regale Britanice, condusă de căpitan - comandor Matthew Warren,...188

23 apr 00:29PoliticăDecebal Făgădău şi viceprimarii au mers la serviciu cu autobuzul

Angajaţii Primăriei Constanţa, în frunte cu primarul Decebal Făgădău, şi viceprimarii Costin Răsăuţeanu,...2520

23 apr 00:48PoliticăEugen Teodorovici: „Amnistia fiscală pare singura soluție pentru deblocarea economiei“

Criticată de unii, lăudată de alții, amnistia fiscală promisă de ministrul Eugen Teodorovici ar putea fi de fapt...353

23 apr 00:47PoliticăPSD ia în calcul un protest la DNA. Lideri din partid acuză supravegherea tranzacțiilor financiare

În PSD se discută despre o formă de protest la sediul DNA cu privire la anchetarea de către procurori a...237

23 apr 00:37PoliticăBăsescu: Dragnea a declanşat inutil o criză politică doar pentru a-şi reafirma puterea şi autoritatea

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declanşat "inutil o...319

23 apr 00:47PoliticăCCR discută pe 12 iunie sesizarea lui Iohannis asupra legii referitoare la retragerea titlului de doctor

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute pe 12 iunie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis...200

23 apr 00:39PoliticăMihai Tudose o desființează pe Carmen Dan după scrisoarea explozivă a șefului DGA: 'Mincinoasă. Agresivă și Incompetentă'

Fostul premier Mihai Tudose lansează un atac virulent la adresa lui Carmen Dan, după ce șeful DGA Cătălin Ioniță...462

Monden
23 apr 00:00MondenBrigitte Năstase, falimentată și înșelată de fostul logodnic? Toate dedesubturile relației

Pe o parte a câştigat bani, pe de altă parte i-a pierdut! Brigitte Năstase este în pragul falimentului şi urmează...52

23 apr 00:00MondenCe spun concurenții de la Asia Express 2 despre atentatele din Sri Lanka, țara în care au filmat pentru emisiune

Concurenții Asia Express 2 sunt șocați de atentatele care au avut loc în Sri Lanka în ziua Paștelui Catolic, pe 21...55

23 apr 23:04MondenAnca Serea, gravidă a șasea oară, șochează: “Ne dorim și al șaptelea copil”

Chiar în Săptămâna Mare, Anca Sînă Serea a împărtăşit cu fanii ei o mare bucurie pentru ea şi familia ei: la...54

23 apr 00:00MondenCe decizie a luat Adele după divorţ. Ce fel de iubit își dorește

După ce a dezvăluit că a ajuns la divorţ cu soţul său, Simon Konecki, Adele a spus ce decizie a luat. Diva are...51

23 apr 00:00MondenPrimele imagini cu Britney Spears de când s-a internat în clinica de psihiatrie

Britney Spears, în vârstă de 37 de ani, trece din nou printr-o perioadă dificilă din punct de vedere emoţional....56

23 apr 00:00MondenBryan Adams va lansa un album de fotografie cu portrete ale unor vânzători ambulanţi ai publicaţiei ''Big Issue''

Muzicianul Bryan Adams va lansa un album de fotografie cu portrete emoţionante ale unor vânzători stradali din Londra...53

23 apr 00:00MondenActorul Chris Hemsworth: Realizările mele profesionale erau ''discutabile'' înainte de rolul Thor

Actorul Chris Hemsworth a mărturisit că realizările sale profesionale erau ''discutabile'' înainte de a fi...53

23 apr 00:00Monden'Arrival', cel mai bine vândut album al trupei Abba în Marea Britanie

Cel de-al patrulea album al trupei Abba, 'Arrival', apărut în 1976, este cel mai bine vândut album al formaţiei...48

23 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un scurtmetraj românesc, selectat în secţiunea Semaine de la Critique

Scurtmetrajul românesc "Ultimul drum spre mare", regizat de Adi Voicu, a fost selectat la cea de-a 58-a ediţie a...51

23 apr 00:00MondenFilmul horror ''The Curse of La Llorona'' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul horror ''The Curse of La Llorona'' ("Blestemul femeii care plânge"), regizat de Michael Chaves şi distribuit de...52

Mapamond
23 apr 00:00MapamondSri Lanka: Poliţia a găsit 87 de detonatoare într-o autogară din Colombo; guvernul decretează stare de urgenţă

Poliţia din Sri Lanka a găsit 87 de detonatoare de bombe în autogara principală din capitala Colombo, la o zi după...53

23 apr 00:00MapamondSUA: Preşedintele Trump încearcă să blocheze în instanţă o citaţie pentru informaţii financiare

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a intentat luni o acţiune în instanţă pentru a bloca o citaţie din...54

23 apr 00:00MapamondMaia Sandu: Un guvern minoritar reprezintă riscuri mari, dar alternativele nu sunt mai bune

Un guvern minoritar ar putea să reziste câteva luni, dar ar putea să reziste şi un an de zile, susţine...57

23 apr 00:00MapamondSUA/prezidenţiale 2020: Seth Moulton, democrat de Massachusetts, intră în cursa pentru Casa Albă

Congresmanul american Seth Moulton, democrat de Massachusetts şi un veteran al războiului din Irak, a intrat luni în...55

23 apr 00:00MapamondJean-Claude Juncker promite să lupte împotriva dezinformării în campania pentru alegerile europene

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis să lupte împotriva oricărui tip de informaţii false...54

23 apr 00:00MapamondBBC: Miliardarul gigantului de îmbrăcăminte Asos şi-a pierdut trei copii în atacurile din Sri Lanka

Miliardarul danez Anders Holch Povlsen, cel mai mare unic acţionar al gigantului de îmbrăcăminte Asos, şi-a pierdut...53

23 apr 00:00MapamondPoliţia londoneză a arestat în ultima săptămână 1.000 de participanţi la demonstraţiile pentru mediu

Numărul persoanelor arestate în ultimele opt zile în timpul protestelor organizate la Londra în favoarea protecţiei...51

23 apr 00:00MapamondSUA: O femeie înarmată a intrat într-o biserică din San Diego şi a ameninţat că o aruncă în aer

O femeie care a intrat într-o biserică din San Diego în timpul slujbei de Paşti purtând un copil pe braţul stâng...52

23 apr 00:00MapamondFoarte puţini sirieni au acceptat ajutorul de stat german pentru a se întoarce în Siria

Doar o mică parte dintre sirienii care s-au refugiat în Germania s-au întors în ţara lor natală folosindu-se de...55

23 apr 00:00MapamondSri Lanka: O mişcare locală islamistă se află în spatele atacurilor sinucigaşe

O grupare islamistă locală intitulată 'National Thowheed Jamaat' (NTJ) se află în spatele atacurilor sinucigaşe...54

Sănătate
22 apr 00:47SănătateMinistrul Sănătăţii: Vom relua campania de vaccinare antirujeolă săptămâna viitoare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni, la Bistriţa, că săptămâna viitoare va fi reluată campania...142

19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1683

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1377

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...890

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1519

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4054

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2424

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7400

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3199

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5067