REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Tabără de nomazi de pe Valea Portului, desființată de Poliția Locală

Tabără de nomazi de pe Valea Portului, desființată de Poliția Locală

Replica API 20 februarie 2019 | 02:11 546

Persoanele găsite de polițiștii locali erau veniți din Castelu și Cobadin, în municipiul Constanța, la cerșit și pentru a scotoci prin ghenele de gunoi în căutare de PET-uri.

Spațiul verde de pe Valea Portului, din zona Porții 5 de acces în Portul Constanța este una din zonele municipiului Constanța unde, în mod frecvent, se formează tabere de nomazi. Persoane fără venituri, venite de prin județ pentru a cerși ori pentru a scotoci prin ghenele de gunoi din municipiul reședință de județ, își improvizează adăposturi și transformă zona într-un adevărat focar de infecție. Luni, 18 februarie a.c., polițiștii locali împreună cu lucrătorii firmei de salubrizare SC Polaris M Holding au „descins” în zonă și au curățat-o.

Acțiunea a vizat igienizarea zonei și menținerea unei permanente stări de curățenie, după ce mai multe persoane își improvizaseră adăposturi pe terenul viran. Persoanele respective au fost legitimate și sancționate contravențional, iar adăposturile au fost dezafectate de lucrătorii firmei de salubritate SC Polaris M Holding. Totodată, persoanelor li s-a recomandat să se deplaseze către localitățile de domiciliu, respectiv Cobadin și Castelu.

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sanătos și în siguranță în municipiul Constanța!”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
interesant este ca desii tiganii din romanica au invadat europa ce este deosebit este ca cei ramasi in tara sunt la fel de multi
0
0
tigani,nu romi
6
1
Sunt romi nu nomazi
4
0
Sa indeparteze flagelul
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108