REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Tânărul din Năvodari, care a vrut să dea 4.000 de euro şpagă unor poliţişti, condamnat

Tânărul din Năvodari, care a vrut să dea 4.000 de euro şpagă unor poliţişti, condamnat

Victor ROTARU 28 aprilie 2023 | 00:00 2654

Evelin Antonescu, un tânăr din Năvodari, a încercat să îi ofere mită unui agent de poliție, șef de post în cadrul Postului de Poliție Cogealac. Tânărul a încercat, și a și reușit, să îi ofere polițistului suma de 4.000 de euro, în bancnote de 50 de euro. Mita oferită de către Evelin Antonescu avea ca scop neîntocmirea unui dosar penal pentru momentul în care a fost surprins de către organele de poliție la volanul mașinii, având permisul de conducere anulat, refuzând și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Tanarul din Navodari, care a vrut sa dea 4.000 de euro spaga unor politisti, condamnatFoto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat atunci când mai mulți polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac efectuau un filtru rutier pe DJ 226, moment în care au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla Evelin Antonescu. Întrucât conducătorul autoturismului nu avea asupra sa niciun act de identitate, s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date ale instituției, stabilindu-se că șoferul figura cu permisul de conducere anulat. Evelin Antonescu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

La momentul depistării în trafic, Evelin Antonescu a avut o atitudine recalcitrantă și nu a vrut să colaboreze cu organele de poliţie, fiind încătușat pentru probele de sânge. În faţa medicului, inculpatul a refuzat să i se preleveze mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând şi examenul clinic. Pe drumul de întoarcere, în locul unde fusese oprit, Evelin Antonescu le-a spus funcționarilor că „s-au făcut gabori” pentru a se „îmbogăţi rapid din şpăgi”, întrebându-l pe denunțător „câte zerouri l-ar face fericit”.

După câteva zile de la incident, Evelin Antonescu s-a prezentat în fața unității de poliție, și i-a oferit lucrătorului de poliție suma de 4.000 de euro. Înmânarea sumei de bani a avut loc în autoturismul polițistului, ce era parcat în fața sediului unității de poliție, întrucât, în cadrul unei discuții inițiale purtate în incinta sediului, Evelin Antonescu și-a exprimat temerea privind remiterea unei sume de bani în interiorul instituției, gândindu-se că activitatea ar fi putut fi surprinsă de camere de supraveghere. Imediat după ce Evelin Antonescu a remis suma de bani, prin plasarea plicului în care se regăseau 80 de bancnote a câte 50 de euro, în torpedoul autoturismului menționat (în prezența polițistului), lucrătorii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Constanța au intervenit.

Tanarul din Navodari, care a vrut sa dea 4.000 de euro spaga unor politisti, condamnatMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe Evelin Antonescu la pedeapsa de un an și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Ca urmare a contopirii pedepselor, Evelin Antonescu ar urma să petreacă 1 an și 10 luni în spatele gratiilor. Sentința nu este definitivă. 

Prins beat la volan și în 2019

În fapt, la data de 09.06.2019, în jurul orelor 01,00, inculpatul a condus autoturismul marca Ssangyong, în timp ce avea o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat la orele 01,04 şi o alcoolemie peste limita legală şi anume de 1,14 g/l alcool pur în sânge la prima probă recoltată la orele 01,35 şi de 0,79 g/l alcool pur în sânge la a doua probă recoltată la orele 02,35.

Fiind audiat în cauză, a recunoscut că înainte de a conduce autoturismul pe drumuri publice a consumat băuturi alcoolice.A încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, fiind condamnat (la începutul anului 2021) la 1 an închisoare cu termen de supraveghere de 2 ani. Magistraţii au dispus ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta; b) săa primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe tura Nazare, din kogalniceanu! Ala cerea doar 800 de lei... nu 4000 de euro
1
0
sa ma pish si pe evelin si pe replikaka si pe g****i
0
0
Replica, ne scoți ochii cu un organ care e prea fricos sa mearga cu mită până la capăt?! Dar de ceilalți milițieni care primesc mite și își trimit copiii la școli cu telefoane de ultimă generație și mașini scumpe? De unde acestea? Din banii din mite. Cu un ochi scos, nu devenim orbi. Tot ii vedem pe corupții in uniforme.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468