REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
11.1° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Tânărul lovit de skijet la Eforie, în continuare, în stare gravă la spital!

Tânărul lovit de skijet la Eforie, în continuare, în stare gravă la spital!

Mirela PASCAL 14 august 2023 | 00:00 12372

Un tânăr din Constanța, de doar 19 ani, se zbate între viață și moarte pe un pat de spital după ce a fost lovit de un skijet, la Eforie. Era împreună cu prietena lui pe o saltea trasă de un jetski, în momentul în care au fost loviți în plin. Tânărul Eric și-a protejat iubita, iar el a fost aruncat în mare, cu fața în jos, la o distanță de locul accidentului de 5-6 metri. Imediat, conducătorul jetski-ului care-i trăgea pe cei doi a sărit să-l salveze, l-a întors cu fața în sus, iar o altă persoană l-a adus la mal. În acest timp, vinovatul s-a făcut nevăzut. Medicii de la punctul de prim ajutor amenajat pe plajă l-au resuscitat și, din fericire, și-a revenit și dus de urgență la spital cu mai multe coaste rupte. Tânărul se pregătea pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, marți, miercuri și joi trebuia să susțină probele. Visa să ajungă, după BAC, la Școală de Drift la București, fiind pasionat de automobilistică! Acum, toate visurile lui au rămas în așteptare. Eric are dureri cumplite, nu-și amintește nimic, iar în acest timp mama sa încearcă să găsească vinovatul. Culmea este că nimeni nu știe nimic, nici măcar cei de la ISU sau SAJ, care spun că nu au avut intervenție în acest caz. Ca și cum a ajuns la spital din zona crepusculară cu ambulanța fantomă!

Tanarul lovit de skijet la Eforie, in continuare, in stare grava la spital!

O clipă de neatenție putea să fie fatală pentru un cuplu care se distra pe mare, la Eforie! Se aflau pe o saltea trasă de un jetski în momentul în care un alt jetski i-a pe cei doi în plin. Totul s-a întâmplat pe 11 august, în zona Belona, în jurul orei 16.00. Tânărul, de 19 ani, a fost resuscitat chiar pe plajă, apoi dus la spital, de urgență,  în timp ce iubita lui, tot de 19 ani, este bine, dar în stare de șoc. A fost salvarea ei, în momentul impactului, i-a pus viața ei mai presus decât a sa. Eric a fost aruncat de pe saltea câțiva metri depărtare, cu fața în jos. Imediat, conducătorul jetski-ului care-i trăgea i-a sărit în ajutor.

Tanarul lovit de skijet la Eforie, in continuare, in stare grava la spital!

L-a întors cu fața în sus, iar o altă persoană l-a dus la mal. Iubita lui, rămasă pe saltea, îngrozită de cele întâmplate și îngrijorată pentru viața lui Eric, a fost adusă la mal și ea. Imediat a alergat la punctul de prim ajutor, făcându-și loc, cu greu, printre mulțimea care filma evenimentul.

Tanarul lovit de skijet la Eforie, in continuare, in stare grava la spital!locul unde s-a petrecut tragedia

Fiul meu și prietena lui erau pe saltea gonflabilă trași de un jetski. Din față, ușor dreapta, față de poziția copiilor, trecând pe lângă jetski-ul care îi trăgea pe ei vine un alt jetski care lovește salteaua. Fata rămâne pe saltea, aparent protejată de fiul meu, iar fiul meu este aruncat la 5-6 metri de saltea unde plutește cu fața în jos. Conducătorul jetski-ului cu salteaua îl întoarce cu fața în sus și altcineva îl preia și îl duce pe mal. Pe fată (de la care am eu informațiile) a condus-o la mal un alt jetski, dar la un alt punct de plecare. Ea aleargă pe plajă spre fiul meu și pe măsură ce se apropie vede că i se fac manevre de resuscitare. Își revine și este cărat în cortul de prim ajutor. De acolo cineva spune că ar trebui băgat în salvare, altcineva transmite asta printr-o stație și în maximum 2 minute apare salvarea SMURD. Ajunge la UPU, pe cod roșu. Toate astea cred că s-au petrecut între 5 și 6 pm. La 9.30 era deja la salon cu drenul instalat, în postoperator”, ne-a declarat mama lui Eric, Oana Melinte Moraru, care este de profesie medic.

Tanarul lovit de skijet la Eforie, in continuare, in stare grava la spital!

Starea băiatului este stabilă, dar în continuare gravă, cu dureri cumplite. A avut 6 coaste rupte. „Nu am văzut CT-ul personal, dar din auzite dinspre personalul medical este vorba de 6 coaste fisurate. Are dureri cumplite chiar și cu calmante. Îl țin semi-adormit. Este speriat și nu își amintește nimic legat de accident”, ne-a mai dezvăluit, disperată, femeia.

Căpitănia a fost sesizată!

Întrucât este vorba despre un accident pe mare, în acest caz a fost sesizată Căpitănia. Între timp, mama lui Eric caută sprijin, cineva care a filmat incidentul să poată da detalii. „Soțul meu a raportat la Căpitănie. I s-a spus că problema s-a întâmplat pe apă și, ca urmare, nu ține poliție ci de Căpitănie. Deocamdată aș preferă să înțeleg ce se întâmplă. De ce și de unde atâta mister. O puzderie de oameni au filmat. Fata și-a croit cu greu drum printre cei care filmau”, ne-a mai spus Oana Melinte.

Eric trebuia să susțină probele la Bacalaureat

Eric este absolventul Liceului Ovidius. Norocul nu a fost de partea lui, așa că a picat BAC-ul susținut în iulie. Se pregătea să susțină probele în sesiunea de toamnă, care încep astăzi, 14 august. Avea planuri să se înscrie la Școală de Drift la București, imediat după Bac, fiind pasionat de automobilistică! „Acum, accidentul îi modifică tot viitorul”, spune mama lui.

Tanarul lovit de skijet la Eforie, in continuare, in stare grava la spital!

Mama cere ajutor martorilor!

În jurul acestui caz este un real mister. Reprezentanții SAJ și SMURD spun că nu au fost solicitați să intervină la acest caz, deși victima a ajuns, așa cum am spus mai sus, în stare gravă la Spitalul Județean Constanța. Nici martori pare să nu fi fost la fața locului, deși era o puzderie de oameni care filmau incidentul.  Așadar, dacă există martori care au filmat accidentul și ce a urmat după, sunt rugați de către mama lui Eric să o contacteze pe pagina de Facebook Oana Melinte Moraru sau să trimită un mail pe replicapres@yahoo.com. Haideți să o ajutăm să dea de urmele celui care a fost la un pas să-i omoare pe cei doi tineri de 19 ani!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar ca baiatul este consumator de prafuri, cu internare la Palazu nu spune nimeni?? A sarit sa si proteje iubita..." era spart, ce reactie sa aiba? Mami vrea sa acopere cheltuielile de dezintoxicare"!! Sa fim seriosi!!
1
1
Auzi ca, Poliția a făcut controale la firmele cu activitate agrement nautic. Bravo lor ! ANR ce face ? Doar vinde permisele ca aia de la Giurgiu ? Nu fac si ei controale ?
4
1
Mama lu' Eric, Bacu' de toamnă începe pe 16 august! Ești habarnistă ca fiu-tău! Așa mamă, așa fiu: doi la leu! De ce era la pkajă, loaza, când peste două zile urma să dea examenele picate în iulie sau în alt an, cine știe? Da, este un incident foarte traumatizant, e crunt să-ți vezi copilul rănit, dar n-ar strica să lase distracțiile și să pună, dracului, mâna pe carte! Zic bine?
6
6
Poi ala stie cercetare ca a învățat in portul Herastrau.
7
0
FALS!!! Bacalaureatul , sesiunea din " toamnă", înceoe, sic!, pe 16 august! VOI, ȘTIRIȘTI ȘI GURIȘTI DE TOATĂ JENA, GĂSIȚI-VĂ ALTĂ MESERIE! BĂ, CÂT DE PROȘTI PUTEȚI FI? IAR TÂNĂRUL ACCIDENTAT, ATÂT DE TARE ERA PREOCUPAT DE EXAMENUL ĂSTA, ÎNCÂT SE "DĂDEA ÎN BĂRCI" DE CÂT DE MULT ÎI PĂSA! HAI SICTIR, PROȘTILOR!
10
5
Pe pagina de facebook a doamnei Melinte, mama baiatului, spune ca a fost contactata de conducătorul skijet ului, care a vrut sa afle starea baiatului accidentat, sa fie alaturi de el, dar familia Melinte nu a vrut sa discute cu el! Ambulanta SMURD fantoma? Nu prea intelegem!
6
2
Spitalul județean nu prezintă garanții Tânărul să meargă la un spital în București cu ambulanța
7
0
Vedeti ca avem la Capitania Jurilovca pe unul Bucur priceput tare sa conduca ancheta. Daca vreti vi-l împrumutam.
16
7
nu se mai satura de distractii riscante ,periculoase cu impact asupra celor din jur, cine sa i opreasca , cine ar trebuii legal iau o caruta de bani si stau la blat , dupa ce se intampla evenimentul, macane si ei ceva acolo !
12
3
Veniti la costinesti sa vedeti ce fac aici bolboceanu gartone iasa cic cum pun viata in pericol la turisti .Capitania suge bani grei, ia zi Stanciule cat se percepe pe saptamana pentru agrement fara documentatie
17
1
Pentru CRISTINA: Pai, daca nu ai avut centura pusa, do'nsoara! Normal ca nu ti-a sarit airbagul, ci doar acum mustarul. Va recomandam implant de silioane, do'nsoara Cristina! Circulati, circulati! Romanien police police, siguranta si incredere! Nino nino ninooo! Woop woooooooooop!
18
7
Tot un drift e si asta. Ironic.
14
4
Si-a revenit..este ok Dne ajuta
17
1
Skijetul ar trebui sa stea la un km de plajă in zone fără oameni în apa mării Accidente sânt aproape în fiecare an Primăriile sânt de vină pentru nesiguranța și protecția oamenilor care intra in mare In zonele cu skijet lumea nu e în siguranță
29
4
De la Călărași sau Galați.Mai stați dracului liniștiți,va mănâncă în c urulet și nu știți cum sa va scarpinati
10
10
Distractia asta trebuia reglementata de multi ani si pusa politia sa dea amenzi mari celor care o iau razna; dar asta insemna cheltuieli iar statul si primaria sunt saraci; nu ii intereseaza sanatatea si vietile oamenilor mai mult decat il intereseaza pe putin cati rusi mor pe front; la fel ca la accidentele rutiere, nosocomiale, ursi si multe altele
18
2
Ba cojocare Tiam zis ça jetskiu nu are frana de mana si tu nmk batman parca esti frTemiu care umbla fara permis
6
7
Si eu m am dat in masinute iar unul a intrat foarte tare in mine ,m am lovit de volan si mi am perforat o coasta si nimeni nu a facut nimic ,era un loc de joaca ,la fel si pe mare .
20
8
Sper ca era m*******n, locul moldovenilor este doar la urgenta si in Vaslui
12
20
Astia care conduc Jet-ski-uri au permise, sau sunt din acelea luate la Giurgiu ? Adica luate asa………..
23
2
Musamalizat tot si punct
11
6
Papagalilor !
8
10
Nu are autorizatie. Stie Oznur si Toto
17
4
Si in dreptul plajelor din Constanta oras se plimba astia cu jetskiurile prin turisti aflati in apa dupa geamandura de limita. Salvamari plimba gagicile cu barca cu motor si prieteni cu jetskiu pe benzina platita de primarie
33
4
Pentru așa ceva exista poliție, spitalul a contactat Poliția. Doar nu trăim în Rusia.
23
11

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389